Daan Koot loodst Sportief in waar spektakelstuk langs Moordrecht

Woerdense Verlaat | Sportief heeft de eerste thuiswedstrijd van het seizoen winnend weten af te sluiten. Op het eigen Sportpark Govert van Tilburg was Daan koot de grote man van het spektakelstuk. De lange aanvaller scoorde een kwartet aan doelpunten.

Moordrecht won vorige week de seizoensopener met maar liefst 6-1 van Moerkappele en reisde dus als koploper af naar Woerdense Verlaat. In de beginfase had Sportief alle moeite met het spel van de bezoekers dat vooral bestond uit lange ballen richting de rappe buitenspelers. Dat resulteerde al na zes minuten in een vroege achterstand. De rappe rechtsbuiten werd in de diepte gevonden en kon vervolgens alleen op doelman Bjorn van der Laan af. In eerste instantie wist hij de aanval onschadelijk te maken maar de rebound werd door Bob van den Haak in het eigen doel gelopen. Moordrecht werd nog tweemaal gevaarlijk het eerste kwartier maar Van der Laan bracht twee keer goed redding. Een blunder van de rechtsback van Moordrecht leidde de gelijkmaker in en deed de wedstrijd kantelen. Het was Justin Verkerk die heel slim snel de ingooi nam op Daan Koot, Verkerk liep door Koot gaf mee en diezelfde Verkerk knalde de bal kiezelhard in de korte hoek. De gebroeders Verkerk (naast Justin had ook Joel een basisplaats) bleken een ware plaag voor de defensie van Moordrecht en na bijna een half uur spelen werd Justin onreglementair gestopt in het strafschopgebied. Daan Koot maakte prima gebruik van de geboden kans en schoot hard raak. Nog geen zes minuten later leek de wedstrijd al beslist. Weer was het Justin Verkerk die aan de aandacht ontsnapte en weer bleek een overtreding het laatste redmiddel. Dit betekende de tweede gele kaart voor de rechtsback van Moordrecht en de bal ging opnieuw op de stip. Ook deze strafschop bleek voor Koot een koud kunstje en zo zette hij zijn ploeg op een 3-1 voorsprong.
Waar Sportief probeerde door te drukken, kreeg het vanuit het niets een tegentreffer te verwerken.  De Moordrechtste spits zag Van der Laan ver voor zijn goal staan en haalde verrassend van een meter of dertig doeltreffend uit. Middels de wonderschone treffer bepaalde hij de ruststand op 3-2.

“De broertjes Verkerk waren een ware plaag voor Moordrecht”

Daan Koot gaf de credits aan Joel en Justin Verkerk

De tweede helft was amper drie minuten oud toen de verdediging van Moordrecht gigantisch in de fout ging en wederom was het Koot die hiervan wist te profiteren, 4-2. Sportief had de wedstrijd onder controle en kwam bijna op 5-2 maar een geweldige uithaal van Justin Verkerk spoot uiteen op de lat.
Twaalf minuten voor tijd zorgde gegerabbel van Van der Laan ervoor dat de spanning toch weer terugkeerde. Zijn blunder betekende de 4-3. Sportief bleef desondanks rustig en vergrootte de marge in zeven minuten voor tijd weer naar twee. Een schitterende aanval belande uiteindelijk bij Bart Middelkoop die de vrijstaande de kans gaf Koot zijn kwartet aan goals compleet te maken.
Een alles of niets slotoffensief van de bezoekers leverde in de dinging seconds nog de 5-4 op maar verder lieten de groen-witte formatie van Jan Wouters het niet komen.

Man of the Match Daan Koot was na afloop uiteraard verheugd met de overwinning én zijn goal maar gaf de credits ook aan zijn medespelers. “Een heerlijke overwinning natuurlijk dit. We begonnen nog matig aan het duel vond ik, maar al snel konden we de wedstrijd kantelen. Dit kwam vooral door de broertjes Verkerk die echt een ware plaag voor Moordrecht waren. We winnen denk ik dan ook dik verdiend, het is alleen jammer dat we het nog spannend laten worden maar daar maalt nu helemaal niemand meer om.”