0172SPORT, Tom van der Weijden, Altior

Altior ziet debuut op zaterdag in het water vallen

Langeraar | Het is Altior niet gelukt om tijdens het officiële debuut op zaterdag een goed resultaat te boeken. Op eigen veld was Soccer Boys slagvaardiger, hoewel de Langeraarders zich voetballend grote delen van de wedstrijd konden meten aan de Bleiswijkers.

Altior begon goed aan het thuisduel en kon zich enkele keren melden bij de vijandige zestien. Echter viel de goal aan de andere zijde nadat de scheidsrechter naar de stip wees nadat Mika Valentijn zijn tegenstander raakte nadat deze al op doel had geschoten. Doelman Koen den Elzen kon zich vervolgens dus op kon gaan maken voor een één tegen één duel vanaf elf meter waarin hij zijn meerdere moest erkennen. Vlak voor rust dompelde de bezoekers Altior in diepere rouw door vanuit een rebound ook nog de 0-2 aan te tekenen.

“Wij hebben het niveau dat nodig is voor deze klasse”

Tom van der Weijden heeft geloof in de aanwezige kwaliteiten

Altior moest in de achtervolging dus en met een doelpunt van Luuk den Haan keerde de hoop op een resultaat terug. De hoop bleek van korte duur want onoplettendheid bij een corner betekende de 1-3. Toen twaalf minuten voor tijd Soccer Boys ook nog op schitterende wijze de 1-4 op het bord zette was het gedaan. Sem van den Berg bepaalde met het hoofd, eveneens uit een corner, de eindstand op 2-4.

“We hebben vandaag gewoon niet ons niveau gehaald. Soccer Boys heeft een leuke degelijke ploeg, maar wij hoeven niet voor hen onder te doen. Wij hebben zeker het niveau dat nodig is voor deze klasse”, aldus aanvoerder Tom van der Weijden. “De strafschop kan je misschien geven maar die jongen schiet op doel en werd hierin dus niet gehinderd. Na de 1-2 hadden we het gevoel ons weer terug in de wedstrijd te kunnen knokken, maar na de 1-3 zat het er niet meer echt in.”

Koen van der Elzen; Thijs Koopmans, Tom van Vliet, Mika Valentijn, Sven van Vliet; Reber Taha, Sem van den Berg, Tom van der Weijden ©, Tim Heikoop; Ed van der Weijden, Luuk den Haan

Archieffoto Nico Haak: Tom van der Weijden in actie namens Altior