Voorbeschouwing zaterdag 28 oktober (Speelronde 5)

Van de redactie | Na een vrij weekend, waarin alleen NSV’46 voor de competitie in actie kwam, mag iedereen zich weer opladen voor een nieuwe speelronde. Nieuwkoop ontvangt CSW én oud-trainer Michel Strating die naar Nieuwkoop afreizen als ploeg zonder overwinning. Altior gaat op bezoek bij oude bekende RVC’33, een wedstrijd die zelden teleurstelt. TAVV gaat zich – denken wij – herstellen van de nederlaag van voor de ‘herfstbreak’. De JRM Wedstrijd van de week is de streekderby Zwammerdam – Zevenhoven. Wanneer we naar de ranglijst kijken en iets voorbarig concluderen, kun je deze bestempelen als degradatiekraker. NSV’46 gaat naar het Alphen van Chris Snatersen en zal zich daar willen gaan revancheren voor de nederlaag tegen Floreant, de ploeg waar Nicolaas Boys het deze week tegen opneemt. Tot slot Sportief dat in Waddinxveen het prima gestarte AWS een halt zal willen gaan toeroepen. Wij voorspellen geen enkele nederlaag en dus een hoop punten voor ‘onze’ ploegen! Succes met je poule!

Nieuwkoop – CSW
Nieuwkoop ontvangt dit weekend CSW én daarbij ook oud-trainer Michel Strating. De ploeg uit Wilnis was voorheen vooral actief in het Amsterdamse district van West I maar vind zichzelf dit jaar terug in West II met daarbij dus dit mooie affiche. Nieuwkoop kende een uitstekende start maar werd in de uitwedstrijd bij VUC weer met beide benen op de grond gezet toen men de koppositie verspeelde en hard met 4-0 onderuit ging. Voor Strating en de zijne lijkt, wanneer we naar de ranglijst kijken, het verblijf in West II nog geen gelukkige combinatie. Na vier duels wacht de Amsterdamse trainer nog altijd op zijn eerste overwinning. Voetballend kan de ploeg goed mee, maar het scorend vermogen ontbreekt vooralsnog. Ook de van Sportief overgekomen Stijn Molenaar wacht nog op zijn eerste treffer in het bauwrode shirt van zijn nieuwe club. Op De Dulen zijn rekening openen zou voor hem natuurlijk mooi zijn. Maar de ploeg van Boris van Es is natuurlijk niet de minste en zal met meer vertrouwen aan het duel starten dan de bezoekers. Midweeks won het ook nog een oefenduel met 4-2 van Alphense Boys, dat aantrad met een mix van eerste elftal en onder-23 spelers. Mike Boelee keert weer terug van zijn schorsing en zal de verdediging weer gaan leiden. Te hopen is dat hij dit seizoen niet nogmaals het hoofd verliest, iets dat hem als routinier die alles al heeft meegemaakt in het amateur voetbal toch te vaak gebeurt… Boy Vork zal wel nog ontbreken en dat is natuurlijk een aderlating op het middenveld. Maar de jeugd klopt op de deur en heeft al laten zien klaar te zijn voor het grote werk, we denken dan ook dat het weerzien voor Strating geen hele prettige wordt.
Poule-voorspelling van onze redactie: 3-1

RVC ’33 – Altior
Het seizoen voordat RVC’33 de overstap maakte naar de zaterdag, reeg het op zondag in de tweede klasse voor de laatste keer de degens met de Langeraarders. Beide keren dat seizoen stond Altior met 2-1 aan de goede kant van de score. Altior voetbalde daarna nog één seizoen op de zondag waarna het ook de verstap maakte met deze hernieuwde ontmoeting dus tot gevolg. Beide ploegen kennen een matige seizoenstart met vier punten uit vier duels. Zelf zagen we tijdens de seizoensopener RVC in actie tegen Zevenhoven en aan de hand van dat duel moeten we stellen dat Altior allesbehalve kansloos is. We verwachten dan ook een pittig duel op de natuur grasmat in Reeuwijk-Dorp. Zeker wanneer de ziekenboeg van de bezoekers weer is leegstroomt hebben wij vertrouwen in een goede afloop. Als Arjan van der Laan weer een beroep kan doen op bijvoorbeeld Tim Heikoop zal dat de aanvallende impulsen zeker ten goede komen. Wij zetten in op een nipte zege, net als twee seizoen terug…
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-2

TAVV – Lugdunum
Na drie overwinningen op rij moest TAVV in de laatste wedstrijd voor de ‘herfstbreak’ een nederlaag slikken. Er is echter geen man overboord bij de ploeg van Ludo Pistorius aangezien het al meer punten heeft vergaard dan verwacht. De realistische speelwijze heeft de ploeg al negen punten bezorgd en is een basis om in de rest van het seizoen nog veel punten te pakken. Lugdunum verloor de eerste twee wedstrijden, won daarna bij RVC ’33 en speelde in de laatste wedstrijd gelijk tegen ASC. De Leidenaren hebben hiermee de weg omhoog ingezet en hopen dit een goed vervolg te geven op bezoek bij TAVV. Twee seizoenen terug namen beide ploegen het ook tegen elkaar op. In Ter Aar waren de blauw-witten toen met ruimte cijfers (5-0) te sterk voor Lugdunum. Uit werd het echter 0-0 en dit is een uitslag dat wij voor dit weekend eerder zouden invullen. We gaan echter voor een nipte overwinning voor TAVV.
Poule-voorspelling van onze redactie: 2-1

Zwammerdam – Zevenhoven
De ‘degradatiekraker’ tussen Zwammerdam en Zevenhoven is dit weekend de wedstrijd van de week. Beide ploegen wisten nog geen wedstrijd te winnen, in tegenstelling tot tegenstander Zevenhoven wist de ploeg van Erwin van der Zee wel driemaal gelijk te spelen. Met een twaalfde plaats op de ranglijst houdt het echter alleen DoCoS en Zevenhoven onder zich. Zevenhoven heeft voor het eerst dit seizoen met een andere promovendus te maken. Tot dusverre trad het alleen aan tegen degradanten uit de tweede klasse en in de laatste wedstrijd dus tegen RKDES. Voor Zevenhoven wordt het zaak om heel snel punten te pakken, anders kan het wel eens een heel lang seizoen worden. Met wedstrijden tegen Zwammerdam en DoCoS voor de boeg lijkt het in elk geval een programma te zijn waarin het moet kunnen. Afgelopen weekend had men echter wel een slechte generale repetitie door in de afscheidswedstrijd van Marco Pellegrom tegen de oudgedienden onderuit te gaan. We houden het op een gelijkspel bij het onlangs 75 jaar geworden Zwammerdam.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-1

Alphen – NSV’46
NSV’46 mag een week na de wanprestatie tegen Floreant op bezoek bij AVV Alphen. Tussendoor trad men ook nog aan voor de beker tegen PPSC. In deze wedstrijd toonde NSV’46 aan dat het vertoonde spel in Boskoop een incident betrof. De Noordense ploeg kende vele wijzigingen maar liet een goede indruk achter. Het duel eindigde weliswaar in 0-0, aantrekkelijk was het bij vlagen zeker. Na strafschoppen bereikte men vervolgens alsnog de volgende ronde.
Dan Zaterdag. De Alphense ploeg van trainer Chris Snatersen stond tot dusverre tweemaal aan de goede kant van de score maar stond net zo vaak met lege handen. Tegen Woubrugge en MMO – twee promovendi – wist men te winnen, tegen Teylingen en Meerburg leed men duidelijke nederlagen. Maar waar staat NSV’46 na het verlies tegen Floreant? Behoren zij nog altijd tot de ploegen die mee gaan doen om het kampioenschap of is dat te hoog gegrepen? Vooralsnog beschouwen we de wedstrijd in Boskoop als een incident. Men verloor op vooral wilskracht en arbeid, iets dat men dit weekend kan herstellen door juist dat nu wél te brengen. Dan geven de voetballende kwaliteiten de doorslag en wij schatten de ploeg van Dennis Tijssen op kwaliteit hoger in dan die van Snatersen…
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-3

Floreant – Nicolaas Boys
Floreant en Nicolaas Boys hadden beiden op een betere seizoensstart gehoopt. De ploeg van Dennis van den Ing pakte tot dusverre zes punten en de prestaties kunnen wisselvallig worden genoemd. Er werd verloren van Warmunda en Roodenburg, wel waren er weer zeges op Stompwijk ’92 en NSV’46. De overwinning op de Noordenaren was zowel verdiend als verrassend en moet houvast bieden voor de thuiswedstrijd tegen Nicolaas Boys. Wel moet aangetekend worden dat NSV’46 een collectieve off-day kende. Ook bij de Nieuwveners zit het nog niet helemaal mee. René Ras lijkt nog zoekende naar het juiste systeem en ook dit seizoen komt het bekende manco weer naar voren. De ploeg heeft moeite met scoren en dat brak ze in de laatste wedstrijd tegen SJZ op waardoor men het onderspit moest delven. Beide ploegen moeten winnen om de aansluiting met de (sub)top te behouden, echter denken we dat ze het moeten doen met een puntendeling waar ze feitelijk niets mee opschieten…
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-1

ASW – Sportief
Sportief neemt het na een vrij weekend op tegen ASW. De ploeg uit Waddinxveen heeft vier punten meer dan de mannen van Jan Wouters, maar trof enkel nog tegenstanders uit het rechterrijtje. Van SPV ’81, normaliter ook geen hoogvlieger, werd er verloren. Sportief had tot dusverre een lastiger programma en is deze redelijk doorgekomen met slechts één nederlaag. Met een beetje meer fortuin had men zelfs meer dan vijf punten gehad. Wel is de wedstrijd van dit weekend dus een hele belangrijke. Verliest men, dan verliest men ook de aansluiting met de subtop en zakt het misschien wel richting de ploegen die vooraf al een plek in de kelder van de kelderklasse toebedeeld waren. We verwachten niet dat Sportief het zo ver laat komen en verwachten de tweede zege van dit nog prille seizoen.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-2

De ‘JRM Reizen Wedstrijd van de Week’ is de wedstrijd in de vierde klasse A tussen Zwammerdam en Zevenhoven.
Wil je aan het eind van het seizoen ook kans maken op de JRM Reizen voetbalreis voor 2 personen naar Engeland? Of iedere week op de taart en tegoedbon van € 25,- van Bakker de Kruijf? SPEEL DAN MEE MET ONZE POULE!

Meld je hier aan voor de leukste voetbalpoule van de gemeente Nieuwkoop!

Archieffoto: Jaap Peters

NSV'46 - PPSC, 0172SPORT

NSV’46 klopt PPSC na penalty’s en bekert verder

Late gelijkmaker zuur voor TAVV