NSV'46 - PPSC, 0172SPORT

NSV’46 klopt PPSC na penalty’s en bekert verder

Noorden | NSV’46 heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van het bekertoernooi. Op het eigen Sportpark De Koet werd PPSC na strafschoppen verslagen. Over negentig minuten waren beide ploegen niet tot scoren gekomen in een verder redelijk vermakelijk duel waarbij vooral trainer Dennis Tijssen garen bij zal spinnen.

De thuisploeg miste door uiteenlopende redenen een karrenvracht aan (basis)krachten. Zo ontbraken Lars en Menno de Jong, Kevin Fransen, Robin Verhaar, Yassine El Mariami, Sebastiaan van der Voorn en doelman Bas Kalshoven. Kamiel Disseldorp en de van vakantie teruggekeerde Jim Groenendijk begonnen op de bank. Tijssen kon misschien zo niet zijn beoogde formatie verder finetunen, maar dit bood wel de uitgelezen kans om wat andere jongens aan het werk te zien. Wat hij te zien kreeg zal hem grote fases van het duel tevreden hebben gestemd.

De twee ploegen waren zowel in het eerste als het tweede bedrijf voetballend aan elkaar gewaagd, en het publiek kreeg op de late dinsdagavond daardoor een mooi open duel voorgeschoteld. De bezoekers hadden wat meer ervaring waren soms iets slimmer maar ook gemakzuchtig en juist dat laatste werd veelvuldig afgestraft door een energiek NSV’46. De Noordenaren speelden in tegenstelling tot zaterdag nu dus met veel energie en lieten hiermee zien dat de off-day in Boskoop een incident was. Waar het ook door kwam, een donderspeech of de inbreng van wat nieuw elan; het werkte. Met deze beleving had Floreant een heel ander NSV’46 getroffen…

PPSC begon sterk aan het duel en beschikte over enkele watervlugge aanvallers. De Noordenaren hadden hier in de beginfase moeite mee maar toen er wat meer duels op het middenveld gewonnen werden kreeg men de druk er af. Tot hele grote kansen kwam PPSC dan ook niet, wel probeerde men tweemaal van afstand Berry Mastwijk te kloppen waarvan er één op het aluminium boven de doelman landde.
Aan de andere kant haalde Jeffrey Pieterse eenmaal venijnig uit en was Dorus Boddeke het dichtstbij de treffer. De tot linkshalf omgeturnde aanvaller kopte na een corner van dichtbij op de paal en stond net voor rust aan het einde van een vlot lopende aanval. Zeker met de laatste kans had Boddeke meer moeten doen.

PPSC was in de tweede helft eigenlijk niet één keer echt dreigend, tegen een handvol mogelijkheden voor de thuisploeg. Vooral het vizier van de voor rust al voor de geblesseerd geraakte Pim Koster ingevallen Kamiel Disseldorp stond niet op scherp. Zeker tweemaal kreeg hij de uitgelezen kans om het duel in Noordens voordeel te beslissen.
In de slotfase zette de bezoekers nog wat aan en loerde de thuisploeg op de omschakeling maar de brilstand bleef op het bord staan. Om een winnaar aan te wijzen was men afhankelijk van een strafschoppenserie, die PPSC mocht beginnen.

Bij de eerste strafschop werd Mastwijk met een panenka te kijk gezet, maar Jeffrey Pieterse zorgde voor de gelijkmaker. De tweede Schiedamse strafschop ging naast waarna NSV’46 via Renzo Goedhart de leiding nam. PPSC maakte gelijk, maar Robin van Koert zorgde voor de nieuwe voorsprong. Toen PPSC de vierde strafschop weer naast schoot mocht aanvoerder Stefan van Tol het duel beslissen. Hij bleef kalm en stuurde de doelman de verkeerde hoek in waardoor de mannen van Tijssen verder bekeren.

Inmiddels is bekend dat NSV’46 in de volgende ronde andermaal een thuiswedstrijd speelt.
Tweede klasser Spirit uit Ouderkerk a/d IJssel is dan de tegenstander.

Opstelling NSV’46:
Berry Mastwijk; Robin Stark (59. Jim Groenendijk), Perry Lok (77. Ayoub El Fahatti), Stefan van Tol ©, Mick Schutter; Cas van der Hoorn (59. Renzo Goedhart), Thom Schutter, Jeffrey Pieterse, Dorus Boddeke (59. Florencio Faneyte); Pim Koster (38. Kamiel Disseldorp), Robin van Koert

Gehavend NSV’46 stelt hevig teleur op bezoek bij Floreant

Voorbeschouwing zaterdag 28 oktober (Speelronde 5)