Late gelijkmaker zuur voor TAVV

Ter Aar | Tegen het Leidse Lugdunum leek het er lang op dat TAVV de drie punten in eigen huis zou houden, maar vlak voor tijd kreeg men toch nog een tegentreffer te verwerken.

Lugdunum heeft een redelijk voetballende ploeg met een aantal individueel zeer behendige spelers maar zodra het TAVV doel in zicht het kwam bleef daar weinig van over. TAVV voetbalde zoals trainer Pistorius dat al weken neerzet, verdedigend weinig weggeven en waar mogelijk in de counter gevaarlijk worden. Zo rond de vijftiende minuut was de eerste kans voor spits Eric van der Hout maar die stuitte op de Lugdunum keeper. Vlak daarna kopte diezelfde Van der Hout uit een voorzet van Fabian Verberg op de paal en in de twintigste minuut kreeg Lugdunum de enige kans van de eerste helft toen uit scherp genomen vrije trap de bal op lat werd gekopt. Zo rond de veertigste minuut was daar weer een counter van TAVV, maar Verberg zag zijn schot gekeerd door de keeper. Toch zou TAVV met een voorsprong de rust in gaan, want bij een voorzet van Kevin van Wijk werd Verberg gevloerd en kwam de bal op de stip te liggen. Nick Straver liet de keeper kansloos en vlak daarna was het bijna 2-0 toen Verberg uit een pass van Mike Keyzer net over schoot en zo ging TAVV dus met een 1-0 voorsprong aan de thee.

“Het is ook prettig is dat we op twee mindere dagen als Soccer Boys uit en Lugdunum thuis nooit naar een ondergrens gaan”

Ludo Pistorius | Trainer TAVV

In de tweede helft werd het er voor de toeschouwers niet leuker op, TAVV verdedigde zijn voorsprong en Lugdunum was niet in staat een fatsoenlijke aanval te creëren. TAVV had de voorsprong zelfs uit kunnen breiden toen Van der Hout uit een corner van van Wijk net naast kopte en hij even later een doelpunt afgekeurd zag worden wegens buitenspel wat overigens zeer twijfelachtig was. Rond de zeventigste minuut was er nog een kopkans voor de ingevallen Youri Bakker en dat was het qua kansen wel voor TAVV. Omdat TAVV ook lange tijd geen kansen weg gaf leek het er dus op dat de punten in Ter Aar bleven tot er in de vijfentachtigste minuut bij een voorzet een Lugdunum spits volledig over het hoofd werd gezien die de bal via zijn buik het doel in zag rollen en zo de gelijkmaker aantekende. In de laatste minuut ging Lugdunum er bijna nog met de volle buit vandoor, maar keeper Rodney Pater kon dat met een uiterste inspanning verhinderen door de bal uit de hoek te tikken.

Al met al een zuur gelijk spel voor TAVV gezien de late tegengoal, maar gezien het spel was een overwinning ook niet geheel verdiend geweest, zo moest ook trainer Pistorius beamen. “We hadden het moeilijk en kwamen tot weinig kansen. De momenten waren voor beide doelen schaars. Het is jammer dat de 2-0 in minuut zeventig wordt afgevlagd, dan hadden we de wedstrijd over de streep getrokken. Nu bleef het verschil minimaal. Het feit dat de tegengoal pas laat valt maakt het zuur, maar als je objectief kijkt was het een terechte deling. Het is ook prettig is dat we op twee mindere dagen als Soccer Boys uit en Lugdunum thuis nooit naar een ondergrens gaan. We hebben moeilijke situaties verdedigd en maken meer en meer logische keuzes. Als we het aanvallende gedeelte ook stap voor stap beter op orde krijgen denk ik dat we binnenkort weer een nieuwe driepunter aan ons puntenaantal kunnen toevoegen.”

Rodney Pater; Kevin van Wijk ©, Kevin van Broekhoven, Roel Vogel, Randy Verwoerd (60. Chiel Konings; Nick Straver, Mousa Rezaie, Mike Keijzer; Eric van der Hout, Fabian Verberg (75. Stan van Smoorenburg), Justin Verberg (60. Youri Bakker)

Door: Kees Reyngoud | Foto’s Kees Verhaar (klik hier voor meer foto’s)

Voorbeschouwing zaterdag 28 oktober (Speelronde 5)