Altior doet uitstekende zaken en verlaat Zwammerdam met drie terechte punten

Zwammerdam | In en tegen Zwammerdam heeft Altior in een prima wedstrijd een terechte overwinning behaald. Het team van Arjan van der Laan wist na drie gelijke spelen nu eigenlijk drie punten aan het seizoenstotaal bij te schrijven. Door de wist mengen de Langeraarders zich nu in de middenmoot.

Altior leek wat ongeïnteresseerd aan het duel te beginnen en keek al na zes minuten tegen een 1-0 achterstand aan. Slap ingrijpen door de verdediging plus een inschattingsfout van keeper Koen den Elzen was de aanleiding waardoor Jim van Vliet geheel vrij eenvoudig de openingstreffer kon aantekenen. Door de vroege goal leek Altior wakker geschud te worden en kwam het steeds beter in het spel.
Zo testte Ed van der Weijden eerst met een goed schot de keeperskunsten van Zwammerdam-doelman Jaimy Groenen, niet veel later schoot broer Tom rakelings langs het doel van Groenen. De tussenstand veranderde echter niet tot aan de rust.

Na de thee stond er een veel scherper geconcentreerder Altior. Van der Laan had zijn mannen waarschijnlijk goed toegesproken en het resultaat mocht er zijn want binnen het kwartier draaiden de Langeraarders de wedstrijd om.
De gelijkmaker kwam op naam van Ed van der Weijden die in de diepte werd aangespeeld en ondanks een vlagsignaal door mocht van arbiter Jan van Vugt. Tien minuten na rust slingerde Rick Keijzer een voorzet naar de tweede paal waar Ed van der Weijden helemaal vrij stond en de bal diagonaal binnen kopte voor de 1-2.

Het spel golfde op en neer maar de Altior verdediging wist van geen wijken en toen aanvaller Tim Heikoop tien minuten voor tijd de 1-3 maakte was het duel definitief beslist. Weer ging de vlag in de lucht maar wederom werd de Zwammerdam-grensrechter genegeerd door Van Vugt. “Twee terechte beslissingen”, aldus aanvoerder Tom van der Weijden. “Bij onze eerste goal ging ik diep, maar ik had door dat ik buitenspel liep dus ik liet de bal lopen voor Ed die zeker geen buitenspel stond en hiervan profiteerde. De scheids liet het ondanks het vlagsignaal goed gaan. Bij ons derde doelpunt vlagt die grensrechter volgens mij voor buitenspel uit een inworp en dat kan natuurlijk niet.”

“Je merkt wel dat er binnen het team nu een hoop vertrouwen is”

Tom van der Weijden is met Altior al vier duels op rij ongeslagen

Altior speelde de wedstrijd vervolgens rustig uit en boekte zo een heerlijke zege. Dat zijn ploeg steeds beter speelt en al vier duels ongeslagen is doet Van der Weijden goed. “Ja dit is wel een lekker gevoel. We zaten er nu een aantal keer dichtbij en nu hebben we eindelijk weer gewonnen. Ja je merkt wel dat er binnen het team nu een hoop vertrouwen is. Eigenlijk vanaf de wedstrijd tegen TAVV hebben we een hoop goede dingen laten zien en ook aangetoond dat we een goede ploeg hebben. Door deze overwinning kunnen we weer naar boven kijken. Komend weekend treffen we DOCOs en wanneer we die winnen en ook op de andere velden zijn de uitslagen gunstig, kunnen we weer doorstijgen.”

“We begonnen niet goed aan de wedstrijd en namen weinig initiatief. Het was een beetje reactievoetbal. Hun scoren uit het niets de 1-0, maar verder denk ik dat we in de eerste helft zelf al een aantal kansjes kregen. Na de rust komen we heel goed uit de kleedkamer en was iedereen scherp en we wonnen alle duels en tweede ballen. Hierdoor konden we goed de druk houden op de laatste linie van Zwammerdam waardoor zij het heel lastig kregen. Door die druk en een paar goede acties scoren we drie prima doelpunten. We hebben ons als team weer laten zien.”

Bekijk hier de uitslagen en de stand in 3A

Opstelling Altior:
Koen den Elzen; Thijs Koopman, Tom van Vliet (60. Sebastiaan van Veen), Mika Valentijn, Stan Janssen; Rick Keijzer (75. Sem van den Berg), Sam van der Meer, Tom van der Weijden ©, Tim Heikoop (82. Tim Zwirs); Ed van der Weijden (75. Reber Taha), Luuk den Haan

Door: Aad Otto/Luuk Valentijn | Foto’s: Jaap Peters

0172SPORT, NSV'46-Stompwijk '92

NSV’46 wint dankzij late treffers Robin van Koert nipt van Stompwijk ‘92

Voorbeschouwing zaterdag 2 december (Speelronde 10)