Voorbeschouwing zaterdag 13 april (Speelronde 21)

Van de redactie | We kijken terug op een weekend met ups en downs. Zo wist Nieuwkoop eindelijk weer eens drie belangrijke punten bij te schrijven en wonnen ook NSV’46 en TAVV. Dat laatste betekende wel dat Altior met lege handen stond in de derby. Nicolaas Boys pakte knap een punt tegen koploper Teylingen en Sportief schreef ook een puntje bij. Zevenhoven kreeg daarentegen dik op de broek van Aarlanderveen en is nu toch echt wel uitgespeeld met het oog op lijfsbehoud. Maar goed, nieuwe ronde nieuwe kansen. Nieuwkoop krijgt de kans om door te drukken want gaat op bezoek bij de hekkensluiter. Voor Altior en Zevenhoven staan aan de vooravond van waarschijnlijk een zeer lastig duel, waar TAVV wél kans heeft door te pakken na de zege op Altior. De JRM-Reizen wedstrijd van de week is NSV’46 – Warmunda, een mooie kans op eerherstel én een zeer belangrijk duel met oog op plaats drie. Nicolaas Boys en Sportief krijgen een relatief makkelijke middag denken wij, maar je zal zien dat er weer genoeg verrassingen tussen zitten! Vul snel je poule in en allemaal veel plezier dit weekend!

Olympia – Nieuwkoop
Nieuwkoop speelde als ‘herboren’ zo viel er ook op te maken uit de kop van het wedstrijdverslag van afgelopen zaterdag. De oranjehemden kwam thuis tegen concurrent EMM ‘ 21 weliswaar eerst nog op achterstand maar waren eigenlijk heel de wedstrijd heer en meester. Dit werd dan ook uitgedrukt in een klinkende 3-1 zege voor de ploeg van Boris van Es. Door de winst klom het over EMM heen en heeft het weer hoop om de nacompetitie te ontlopen. Zeker gezien het programma. Deze week gaan men op bezoek bij hekkensluiter Olympia en volgende week ontvangt men FC Oudewater dat ook tegen nacompetitie vecht en waar men eerder uit met 1-3 van wist te winnen. Maar eerst dus deze week Olympia. De ploeg uit Gouda is ver afgegleden. Zo speelde men vorig seizoen nog in de eerste klasse en staat het nu stijf onderaan in de tweede klasse met dus een tweede directe degradatie op rij tot gevolg. Hier heeft Nieuwkoop uiteraard geen boodschap aan, zij willen de punten op gaan halen in Gouda om zo te klimmen richting de veilige negende plaats. Na vier nederlagen op rij pakten de Gouwenaren op bezoek bij CSW afgelopen weekend zowaar weer eens een punt. Nieuwkoop blijft dus gewaarschuwd want dit kreeg men zelf niet voor elkaar in twee duels met de ploeg uit Wilnis. Toch gaan we er vanuit dat Nieuwkoop deze kans en die van volgende week met beide handen aangrijpt en afstand gaat nemen van de gevarenzone.
Poule-voorspelling van onze redactie: 0-2

RKDES – Altior
Altior lijkt zich na het verlies tegen buurman TAVV (1-3) op het spelen van nacompetitie te kunnen gaan richten. Het gat naar de veilige negende plaats is inmiddels opgelopen tot negen punten, iets dat met nog zes potjes voor de boeg te veel lijkt. Altior laat het dit seizoen zelf te vaak liggen en krijgt veel te veel tegendoelpunten. Op hekkensluiter Zevenhoven na heeft men de meest gepasseerde verdediging. Dit weekend treft men RKDES, dat met een geweldige opmars bezig is en al vijf duels ongeslagen is. Het won zelfs op bezoek bij koploper Koudekerk enkele weken terug. Door de reeks is men opgeklommen naar de tweede plaats terwijl het voor de winter nog een middenmoter was. In Langeraar wist de ploeg van Arjan van der Laan de roodhemden uit Kuddelstaart nog op een 2-2 gelijkspel te houden. Of men daar nu weer toe in staat is vragen wij ons af. Hoe zit het in de koppies bij Altior? Is men al bezig met de nacompetitie is geloofd men zelf nog wél in een houdini-act van jewelste? Wij denken in ieder geval dat men niet is opgewassen tegen de dadendrang van RKDES…
Poule-voorspelling van onze redactie: 3-1

TAVV – RVC ’33
Bij een overwinning op RVC ’33 kan TAVV zomaar op een virtuele nacompetitieplaats terecht komen. Maar wel vaker dit seizoen liet de ploeg van Ludo Pistorius precies op dat moment punten liggen. Toch recht het na een misstap vrijwel direct ook weer de rug. Tegenstander RVC ’33 doet op papier overigens weinig onder voor de Ter Aarders. Beide ploegen waren vorig seizoen nog actief in de tweede klasse en toen met elkaar in gevecht om niet laatste te worden. Ook dit seizoen staan ze dicht bij elkaar in de buurt aangezien het verschil op de ranglijst slechts zes punten bedraagt. Dat verschil is overigens in de laatste periode wel kleiner geworden, aangezien de ploeg uit Reeuwijk-Dorp met een behoorlijk opmars bezig is geweest. Vooralsnog is dit niet genoeg geweest om de gevarenzone te verlaten, maar het gat met Zwammerdam en de ploegen daarboven is zeker niet onoverbrugbaar. Waar een gelijkspel in de lucht hangt, geven wij het thuisvoordeel van TAVV het voordeel van de twijfel.
Poule-voorspelling van onze redactie: 2-1

Koudekerk – Zevenhoven
Hekkensluiter Zevenhoven gaat in speelronde 21 op bezoek bij koploper Koudekerk. Waar Zevenhoven alleen nog Lugdunum in het vizier heeft en met hen gaat uitvechten wie er met de rode lantaarn aan de haal gaat, wordt het voor de momenteel trotste koploper van de derde klasse A een spannende slotfase van het seizoen. Afgelopen weekend ging men op bezoek bij BSC ’68 en daar moesten ze het doen met een puntendeling, hierdoor is RKDES tot op drie punten van Koudekerk genaderd. Doordat ze de tweede periode wisten te winnen zijn ze in elk geval al verzekerd van de nacompetitie, maar met nog zes wedstrijden te gaan wil de toekomstige ploeg van Langeraarder Sander van Dijk niets anders dan met het eremetaal en directe promotie aan de haal gaan. Op papier heeft men een redelijk makkelijk programma, aangezien ze nog vier van de onderste vijf ploegen krijgen. De eerste daarvan is dus Zevenhoven dat zich er afgelopen weekend bij neergelegd lijkt te hebben dat het rechtstreeks gaat degraderen. Toch hebben de manschappen van Danny ter Hoeve ons wel vaker verrast dit seizoen. Net als in de heenwedstrijd denken wij echter dat het 2-0 wordt voor de ploeg uit Koudekerk.
Poule-voorspelling van onze redactie: 2-0

MMO – Nicolaas Boys
Afgelopen weekend duurde de wedstrijd voor Nicolaas Boys vijf minuten te lang tegen koploper Teylingen. Lange tijd leek men er met de volle buit vandoor te gaan, totdat de goed georganiseerde verdediging alsnog een tegentreffer moest incasseren. Doordat Stompwijk’92 momenteel het licht gezien lijkt te hebben, moet men in Nieuwveen ineens oppassen om niet in de gevarenzone terecht te komen. Het gat met de huidige nummer tien is nog maar vijf punten. Hekkensluiter MMO lijkt dan ook op het juiste moment te komen. Toch wist de ploeg uit Hoogmade vlak voor Pasen de eerste seizoensoverwinning te bemachtigen en dat was uitgerekend tegen het in vorm verkerende Stompwijk. Zo zie je maar weer dat het in de voetballerij alle kanten op kan gaan. Toch denken wij dat een gewaarschuwd mens voor twee telt en dat Nicolaas Boys donders goed beseft dat een overwinning noodzakelijk is. Hiermee nemen ze nog niet definitief afstand van de onderste vijf, maar het geeft wel wat lucht voor de ploeg van René Ras en dat kunnen ze in dit stadium van het seizoen best wel gebruiken.
Poule-voorspelling van onze redactie: 0-2

NSV’46 – sv Warmunda
Voor NSV’46 staat er veel op het spel dit weekend. Naast dat men als derde wil eindigen dit seizoen en hiervoor weinig misstappen kan begaan, zint het ook op eerherstel. De tegenstander dit weekend is namelijk Warmunda dat ook strijdt om die derde plek én de Noordenaren eerder dit seizoen op een gigantische oorwassing trakteerde. In Warmond werd het maar liefst 5-1 voor de blauw-witten. Sindsdien ging het op en neer voor de Warmonders. Tegen de ploegen uit het linkerrijtje gingen een hoop duels verloren, maar afgelopen week pakte men een punt tegen het sterke Meerburg en ging het inhaalduel doordeweeks tegen koploper Teylingen maar nipt met 1-0 verloren. Het gat tussen beide ploegen bedraagt vier punten, het gat naar plaats drie is voor NSV’46 maar drie punten. Wij verwachten dat de mannen van Dennis Tijssen laten zien dat wat in Warmond gebeurde een incident was. Op het eigen kunstgras achtten wij hen namelijk wel in staat Warmunda pijn te doen. Met de voorgeschiedenis én de stand in ogenschouw is dit de ‘JRM Reizen wedstrijd van de week’.
Poule-voorspelling van onze redactie: 2-0 

Rijstreek – Sportief
Sportief is bezig aan een zwaar teleurstellend seizoen. De ploeg kan volgens Daan Koot “van iedereen winnen maar ook net zo goed van iedereen verliezen”. Zeker dat laatste blijkt waar. Men begon redelijk aan het seizoen maar heeft nu nog maar twee ploegen onder zich. Eén daarvan is vv de Rijnstreek, de tegenstander van dit weekend. De ploeg uit Nieuwerbrug aan den Rijn doet het zó slecht dat het bijna de koning van de kelderklasse is. Het wist dit seizoen in 5B slechts één wedstrijd te winnen en het krijgt gemiddeld 3,4 doelpunten per wedstrijd tegen. Alleen in 5A doet een ploeg het nóg slechter dan Rijnstreek, daar staat namelijk DVV Delft met nul zeges en slechts één punt onderaan en daarmee stoot het Rijnstreek van ‘de troon’. Van Sportief mogen we dus een overwinning verwachten, alles minder zou eigenlijk een schande zijn… In Woerdense Verlaat werd het 3-1, we verwachten eenzelfde soort wedstrijd.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-3

De ‘JRM Reizen Wedstrijd van de Week’ is de wedstrijd in de vierde klasse A tussen NSV’46 en sv Warmunda. Wil je aan het eind van het seizoen ook kans maken op de JRM Reizen voetbalreis voor 2 personen naar Engeland? Of iedere week op de taart en tegoedbon van € 25,- van Bakker de Kruijf? SPEEL DAN MEE MET ONZE POULE!
Meld je hier aan voor de leukste voetbalpoule van de gemeente Nieuwkoop!

Archieffoto: Kees Verhaar

NK Recreanten Basketbal in Nieuwkoop op 13 april

TAVV doet zichzelf tekort tegen RVC ’33