TAVV doet zichzelf tekort tegen RVC ’33

Ter Aar | In een doelpuntrijke leuke wedstrijd liet TAVV kostbare punten liggen door met 4-4 gelijk te spelen.

Al in de eerste minuten had TAVV afstand kunnen nemen, maar een schot van Nick Straver mistte precisie en na een slippertje in de RVC verdediging stond Mike Keijzer plotseling oog in oog met keeper Van der Meer maar Keijzer tikte de bal te gehaast voorlangs. RVC beet daarna van zich af, kreeg een vrije trap rond de zestien maar die werd naast geschoten en een schot van een meter of tien werd door Kevin van Wijk middels een sliding knap geblokkeerd. Diezelfde Van Wijk zette aan de andere kant van het veld een combinatie op waar bij hij zelf het eindstation was, maar zijn schot werd onschadelijk gemaakt door Van der Meer. In de veertigste minuut kwam RVC plotseling op een 0-1 voorsprong toen de TAVV verdediging stond te slapen en RVC aanvoerder Frank Stolwijk simpel kon inkoppen. Waar iedereen dacht dat dit de ruststand zou worden sloeg TAVV nog voor de rust tweemaal toe. Een voorzet van Tycho Ouwerkerk werd door Mike Keijzer op doel geknald. In eerste instantie kon de RVC keeper nog redden, de bal kwam echter bij Chiel Konings die een puike voorzet gaf en spits Eric van der Hout kopte vervolgens de gelijkmaker binnen. Direct vanaf de aftrap onderschepte Mike Keijzer de bal, gaf voor op Van der Hout die zijn man uitkapte en zo net voor de rust TAVV op voorsprong zette: 2-1.

“Dit is één van de moeilijkste wedstrijden die ik ooit heb geanalyseerd. Gelukkig hebben we de beelden nog…”

Ludo Pistorius | Trainer TAVV

Na de rust startte TAVV furieus en een spervuur van aanvallen golfde op het RVC doel af. Van der Hout onderschepte een bal die hij direct doorspeelde naar Mike Keijzer, die zijn schot net naast zag verdwijnen. In omgekeerde volgorde werd een schot van Van der Hout geblokt en na een fraaie actie van Keijzer kwam de bal op een meter of tien voor de voeten van Roel Vogel die hem in de bovenhoek joeg waar hij op spectaculaire wijze door RVC speler Van Leeuwen werd weggekopt. RVC deed waar dat kon wat terug maar keeper Rick Zweers kon een aantal schoten pareren en in de 75e minuut leek TAVV de wedstrijd te beslissen toen Keijzer door Van Wijk werd weggestuurd en daarna werd neergelegd in het strafschopgebied. Zoals altijd wist Nick Straver wel raad met de strafschop en schoot Tavv naar een veilig lijkende 3-1 voorsprong. RVC sloeg echter binnen twee minuten genadeloos terug toen eerst een corner verlengd werd door Stefan van der Meer die zo de aansluiting bracht en één minuut later joeg diezelfde Van der Meer een vrije trap in de bovenhoek boven de verbouwereerde Zweers. Zo kon TAVV weer opnieuw beginnen en het leek in de 85e minuut alsnog de buit binnen te hebben toen een voorzet van de ingevallen Mitch Keijzer door een RVC verdediger tegen een ploeggenoot werd geschoten en de bal knullig langs keeper Van der Meer hobbelde. Waar TAVV de wedstrijd over de streep had moeten trekken sloeg RVC opnieuw uit een corner toe, de afgeslagen bal kwam voor de voeten van Rens Matot die de 4-4 tegen de touwen schoot. Zo kwam er een teleurstellend einde voor TAVV dat tweemaal een voorsprong weg gaf, waarbij moet worden gezegd dat RVC niet opgaf en zich steeds knap in de wedstrijd terug vocht maar TAVV de tegendoelpunten te simpel weg gaf.

TAVV trainer Ludo Pistorius wist na afloop niet waar hij moest beginnen. “Hoe ga ik dit samenvatten… Het was eigenlijk helemaal niet wat we gewend zijn. We maken er nooit vier en krijgen er ook nooit vier tegen. Het was een open wedstrijd waarin we twintig minuten geweldig voetballen hebben gespeeld en ook zomaar vier a vijf kansen bij elkaar hebben gespeeld. In die fase maken we ook de 3-1, maar vanuit het niets staat het weer 3-3. In de blessuretijd wordt het ook nog 4-3 en 4-4. Dit is één van de moeilijkste wedstrijden die ik ooit heb geanalyseerd. Gelukkig hebben we de beelden nog… Wel ben ik blij dat weer twee plaatsen op de ranglijst zijn gestegen en het verschil met de nummer tien nu zeven punten blijft.”