Voorbeschouwing zaterdag 11 november (Speelronde 7)

Van de redactie | Afgelopen weekend was geen beste speelronde voor ‘onze’ clubs. Alleen Nicolaas Boys hield de eer hoog door met 2-1 te winnen van Sporting Leiden. Altior pakte een puntje, Sportief zag de wedstrijd worden afgelast en de overige ploegen verloren. Dit moet beter, of we moeten onze poule anders gaan invullen. De wedstrijd die uiteraard direct in het oog springt is de derby TAVV – Altior, waar we al uitgebreid op vooruitblikte. Een historische ontmoeting waarbij we inzetten op een puntendeling. Daarnaast voorspellen we, ingegeven door de slechte resultaten van afgelopen weken, deze week maar liefst drie zeperds. Wie er volgens ons puntloos blijven? Je leest het hieronder… Iedereen weer veel succes met het invullen van de poule!

EMM’21 – Nieuwkoop
Bij Nieuwkoop loopt het momenteel niet, getuige de drie nederlagen op rij. Aanvallend mist het stootkracht en aanvoerder Joris Verweij stipte al aan dat het vertrouwen – waar het men vorig seizoen niet aan ontbrak – momenteel ontbreekt. Nieuwkoop scoort moeizaam en mist voorin overduidelijk stootkracht. Sam Vijfhuizen wordt node gemist, maar Boy Vork zag men vorig weekend gelukkig zijn rentree maken. De middenvelder zorgt vaak voor de aanvallende impulsen en staat ook geregeld op het scoreformulier met belangrijke treffers.
Dit weekend treft men EMM’21, de fusieclub uit Roelofarendsveen. ‘Eendracht Maakt Macht’ boekte twee overwinningen en stond drie keer aan de verkeerde kant van de score. Alledrie de keren werd er verloren met slechts één goal verschil. Nieuwkoop kan de borst dus nat maken, EMM zal een geduchte tegenstander worden. Vorig weekend won men ruim op bezoek bij CSW en dit zal de ploeg vertrouwen hebben gegeven, iets dat de bij oranjehemden dus ontbreekt…
Poule-voorspelling van onze redactie: 2-1

TAVV – Altior
Elk seizoen nemen beiden ploegen het tegen elkaar op. Dan voor de ‘kermiscup’ tijdens de Langeraarse Kermis. Ook dit seizoen was dat het geval, toen eindigde het onderonsje in een doelpuntloos gelijkspel. Maar voor het eerst in de geschiedenis gaan beide ploegen het ook in de competitie tegen elkaar opnemen, nu Altior zich dit seizoen op de zaterdag begeeft. Vooralsnog heeft de ploeg van Arjan van der Laan het lastig en wisten ze pas eenmaal te winnen. Dat was op de tweede speeldag bij Lugdunum, verder moest men het doen met gelijke spelen tegen BSC ’68 en Lugdunum. In beide wedstrijden werd ook niet gescoord en dat geeft meteen aan dat het verdedigend wel goed in elkaar zit bij de oranjehemden. Aanvallend is men wel wat onmachtig en dat bewijzen de vijf doelpunten van dit seizoen.
Tegenstander TAVV heeft het dubbele aantal punten van Altior en staat daarmee keurig in de subtop. Sterker nog, het heeft slechts drie punten minder dan koploper RKDES. Toch staat alles nog dicht op elkaar en kun je bij een mindere reeks zomaar in de gevarenzone terechtkomen. We verwachten het spannend potje aan de Aardammerweg, waarbij beide ploegen in onze ogen in evenwicht zullen zijn. Een 0-0 ligt in de lijn der verwachting, maar denken dat er toch wordt gescoord in de “JRM Reizen Wedstrijd van de Week”.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-1

Aarlanderveen – Zevenhoven
Na een moeizame competitiestart, waarin Aarlanderveen uit de eerste drie wedstrijden slechts twee punten wist te pakken, leek de ploeg van Sander van Dijk om stoom te zijn gekomen. In speelronde 4 werd met 4-1 gewonnen van DoCoS en twee weken later werd koploper BSC ’68 met grote cijfers (7-1) verslagen. Afgelopen weekend leed men bij Koudekerk wel weer puntverlies (0-0), hierdoor staat ‘de trots van de polder’ vooralsnog in de middenmoot met 8 uit 6. Inmiddels heeft Van Dijk te kennen gegeven om er na dit seizoen mee te stoppen bij Aarlanderveen. De oefenmeester uit Langeraar staat dan drie seizoenen aan het roer en vindt het tijd voor een andere uitdaging.
Bij Zevenhoven is het ondertussen op sportief vlak crisis. Er werd nog geen enkel punten gehaald en de ploeg boven zich binnen langzamerhand steeds verder afstand te nemen. Waar Danny ter Hoeve het seizoen begon in zijn vertrouwde 3-5-2 opstelling en daarmee veel ruimte in de verdediging weggaf, is hij ondertussen overgestapt op het veel verdedigendere 4-5-1. Echter staat nu aanvalsleider Nick Mooren op een eiland. We zijn dan ook benieuwd of de Zevenhovense trainer deze veredelde derby aangrijpt om het opnieuw over een andere boeg te gooien. Desondanks denken wij dat de individuele kwaliteiten van de thuisploeg de doorslag zullen geven en dat Zevenhoven tegen de volgende zeperd aanloopt.
Poule-voorspelling van onze redactie: 3-1

NSV’46 – Woubrugge
NSV’46 is al drie speelrondes zonder overwinning. Tot op heden wist de ploeg ook maar tweemaal de volle buit te pakken. Deze week zal daar de derde aan toegevoegd móéten worden. Laagvlieger Woubrugge komt op bezoek in Noorden en naast dat dit geen wereldploeg is, zullen de mannen van Dennis Tijssen niet nóg verder achterop willen geraken bij de top-4. Het loopt nog niet zoals de Utrechtse oefenmeester voor ogen had in Noorden. Hij zal hopen op een snelle terugkeer van Robin Verhaar op de linksback positie zodat er weer wat vastigheden kunnen gaan ontstaan. Ook is hij nog zoekende naar de ideale samenstelling van zijn elftal, vooral op het middenveld. De selectie herbergt veel middenvelders, maar een middenvelder met diepgang ontbreekt.
Hoe dan ook, Woubrugge mag geen probleem zijn. De groen-witten verloren al vijfmaal en wisten slechts drie keer zelf het net te doen laten bollen. Wel precies het aantal goal dat men tegen NSV’46 maakte de laatste keer dat beide ploegen elkaar troffen. Afgelopen mei werd er in Woubrugge in totaal maar liefst acht keer gescoord en werd er met 3-5 gewonnen door de Noordenaren. Nu de gelederen iets beter gesloten houden, dan maken wij kans met onze voorspelling…
Poule-voorspelling van onze redactie: 2-0

Teylingen – Nicolaas Boys
Voor Nicolaas Boys kwam de overwinning op Sporting Leiden op een cruciaal moment, aangezien het de punten hard nodig had en dit weekend moet aantreden tegen titelkandidaat Teylingen. De Sassenheimers hoopten vorig seizoen al om het kampioenschap mee te doen, maar kwamen toen flink tekort. Dit seizoen lijkt het één van de vier kandidaten, aangezien zich al een duidelijke top-4 heeft afgetekend. SJZ is op doelsaldo de koploper, maar Teylingen heeft net zoveel punten. Meerburg en FC Oegstgeest hebben beiden een punt minder.
Aangezien Teylingen het complex deelt met Ter Leede worden de thuiswedstrijden van Teylingen pas later op de middag afgewerkt. Zo begint de wedstrijd ditmaal pas om 16:00 uur. Bij Nicolaas Boys wist men afgelopen weekend na twee doelpuntloze weer het net te vinden en hopelijk staat het vizier bij de voorwaartsen weer op scherp. Junior Sven Hoogervorst wist wel al driemaal het net te vinden en heeft daarmee al meer gescoord dan afgelopen seizoen, en ook de makkelijk scorende Fitz MacLean lijkt een basisplaats te hebben afgedwongen in de equipe van René Ras. We verwachten dat de Nieuwveners op de omschakeling zullen loeren in Sassenheim en van daaruit proberen toe te slaan. Toch denken wij dat ze me een nipte nederlaag naar huis gaan.
Poule-voorspelling van onze redactie: 2-1

Gouderak – Sportief
Een wedstrijd uit de staart van de vijfde klasse, waar de nummers acht en negen van de ranglijst de degens kruizen. Gouderak wist, net als Sportief, eenmaal te winnen en dit betrof een nipte overwinning op nummer laatst Kamerik. Gezien de uitslagen en de tegenstanders die beide ploegen tot nu toe troffen denken we dat de ploeg van Jan Wouters de bovenliggende partij zal gaan zijn en met de punten huiswaarts keert. Wel kan het een spannende pot gaan worden, want ook Gouderak heeft nog niet eenmaal een grote nederlaag geleden. Alleen van Bolnes en ASW werd er verloren, zij het beide nipt. Van onderschatting mag dus geen sprake zijn. Sportief zal waarschijnlijk weer de aanval kiezen als beste verdediging, een tactiek dat in de vijfde klasse menig tegenstander kan verrassen. Scoren zal men dus sowieso, wij zetten in op een nipte zege voor de groen-witten.
Poule-voorspelling van onze redactie: 1-2

De ‘JRM Reizen Wedstrijd van de Week’ is vanzelfsprekend de derby in de derde klasse A tussen TAVV en Altior.
Wil je aan het eind van het seizoen ook kans maken op de JRM Reizen voetbalreis voor 2 personen naar Engeland? Of iedere week op de taart en tegoedbon van € 25,- van Bakker de Kruijf? SPEEL DAN MEE MET ONZE POULE!

Meld je hier aan voor de leukste voetbalpoule van de gemeente Nieuwkoop!

Archieffoto: Kees Verhaar

Voorbeschouwen met Chiel Konings en Tom van der Weijden op TAVV – Altior

0172SPORT, NSV46-Woubrugge, Stefan van Tol

Stefan van Tol wijst niet overtuigend NSV’46 de weg tegen matig Woubrugge