0172SPORT, NSV46-Woubrugge, Stefan van Tol

Stefan van Tol wijst niet overtuigend NSV’46 de weg tegen matig Woubrugge

Noorden | In een vrij eenzijdige wedstrijd heeft NSV’46 zich zonder groots te spelen vrij gemakkelijk ontdaan van tegenstander Woubrugge. Wel lieten de Noordenaren de opponent lang in leven want pas tien minuten voor tijd besliste aanvoerder Stefan van Tol het duel definitief.

De eerste twintig minuten was het aftasten wat beide ploegen deden. De thuisploeg had het balbezit en probeerde van achteruit te voetballen, de bezoekers speelden wat sneller de lange bal naar de zijkant waar Vince Angenent de meest dreigende speler was. Pas na die aftastende openingsfase werd het eerste schot gelost. Menno de Jong schot uit kansrijke positie over. Vier minuten later was het wederom De Jong die een schot loste, nu uit een vrije trap. Zijn niet al te harde poging werd slecht verwerkt door Woubrugge-doelman Gijs den Hertog waarna een corner volgde. En juist uit die corner, getrapt door Cas van der Hoorn, zorgde aanvoerder Stefan van Tol voor de 1-0 door het leer te verlengen tot in de verre bovenhoek.
Drie minuten later mocht NSV’46 doelman Bas Kalshoven dankbaar toen hij met een katachtige reflex de gelijkmaker van Angenent voorkwam.

Het spelbeeld bleef echter onveranderd, NSV’46 bouwde op maar dit ging veelal wel in een te traag tempo. Hierdoor wist Woubrugge de opponent steeds tot fouten te dwingen, het was echter niet bij machte hier ook echt wat mee te doen. Het leidde vooral tot veel vroegtijdig afgebroken aanvallen en frustratie omdat men elkaar veelvuldig in de problemen bracht.

Op slag van rust kreeg Woubrugge een vrije trap waarvoor de ingevallen Dennis Boer zich meldde. Via de muur werd Kalshoven wederom tot het uiterste gedwongen en voorkwam hij dat zijn ploeg met een domper aan de thee ging.
Zo was Woubrugge voor rust toch tweemaal gevaarlijk geweest, terwijl het eigenlijk niet veel in de pap te brokkelen had. Ook de thuisploeg kreeg vlak voor rust nog een prima mogelijkheid, maar de niet in zijn beste vorm verkerende Kamiel Disseldorp wist een prima actie van Jim Groenendijk niet tot doelpunt te promoveren.

De tweede helft een onveranderd spelbeeld. Een niet groots spelend NSV’46 probeerde zich naar een tweede doelpunt te voetballen tegen een matige opponent dat in de tegenstoot zelden tot nooit gevaarlijk kon worden. Wel was er veel meer energie bij de thuisploeg en dit zorgde er mede voor dat Woubrugge nu helemaal niet meer in het spel voor kwam.
Acht minuten na rust was Den Hertog geklopt toen Robin van Koert met een bekeken lob hem leek te kloppen maar de lat voorkwam de tweede Noordense treffer. NSV’46 bleef aandringen maar eenmaal bij de voorwaartsen aangekomen stokte de aanval.
Woubrugge testte Kalshoven na rust nog eenmaal en niet geheel onverdienstelijk. Vanuit de draai dwong middenvelder Janz Schipper de doelman voor de derde maal deze middag tot handelend ingrijpen.

“De eerste helft speelden we onzeker en gingen we slecht met de ruimtes om”

Stefan van Tol was blij met het herstel de tweede helft

Tien minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist en geheel in stijl met het spelbeeld gebeurde dit andermaal vanuit een hoekschop. De bal bleef in de doelmond liggen alwaar Van Tol van dichtbij zijn tweede van de midden langs Den Hertog werkte.
In de slotfase zorgde invaller Pim Koster op aangeven van De Jong voor het slotakkoord en de 3-0 eindstand.

Van Tol, met twee treffers de gevierde man aan Noordense zijde vond het een wedstrijd waarin zijn ploeg zich herstelde van een mindere eerste helft. “De eerste helft speelden we onzeker en gingen we slecht met de ruimtes om. Dit moest duidelijk beter, gaf ook onze trainer in de rust aan. Er werd meer diepgang gevraagd en we moesten beter aansluiten om meer druk op de bal te krijgen. Dan word ik wel heel vrolijk wanneer ik die jongens dit goed zie oppakken en weer dingen zien doen waar ze goed in zijn. Zoals een Jim (Groenendijk, red.) die weer veelvuldig langs de zijlijn opkwam. We waren dan ook heer en meester de tweede helft.”
Over zijn doelpunten was hij als vanzelfsprekend ook tevreden. “Die eerste zat er lekker in ja, maar die bal van Cas was ook perfect en die verdediger liep nou niet echt met me mee.” Op de vraag of het typerend is dat zijn ploeg nu het moeilijk tot scoren komt een verdediger nodig heeft het duel te beslissen, antwoordde de stopper gevat: “Lekker toch dat je daar dan op terug kan vallen, haha.”