Voorbeschouwing Sportief – Woubrugge

Roelofarendsveen | Sportief speelt komend weekend, op het complex van EMM’21, de finale voor promotie naar de 4e klasse. In die finale treft het 4e klasser Woubrugge, dat na een erg matig seizoen, moet zien te voorkomen dat het afdaalt naar de krochten van het amateurvoetbal.

Sportief was in de eerste ronde van de nacompetitie vrij, waar Woubrugge 120 minuten nodig had om Stolwijk op de knieën te krijgen. Dit zal een voordeel kunnen zijn voor de ploeg uit Woerdense Verlaat. In die wedstrijd (te zien op de site van onze vrienden van leidenamateurvoetbal.nl) viel het op dat Stolwijk ook zo maar eens de tegenstander had kunnen zijn. Woubrugge gaf veel kansen weg, kwam op achterstand door een blunder van doelman Van der Salm, maar zag diezelfde sluitpost later zijn ploeg meermaals op de been houden. Vooral achterin oogt men kwetsbaar, iets waar de voorwaartsen van Sportief gebruik van kunnen gaan maken. De meest productieve ploeg van de vijfde klas scoorde maar liefst 103 doelpunten dit seizoen (het zag er door de terugtrekking van Bodegraven en Utrecht United uiteindelijk wel negen verdampen).
Er liggen dus zeker kansen om een jaar na de degradatie direct terug te keren naar de 4e klas. Daarin zal het waarschijnlijk weer tegen degradatie moeten gaan strijden, maar de penningmeester zal handenwrijvend langs de lijn staan wanneer men NSV’46 en Nicolaas Boys op bezoek krijgt.

Terug naar het duel. De sleutel ligt dus voorin en dat is Sportief wel toevertrouwd. Al het hele seizoen speelt men aanvallend voetbal en komt men pas in de problemen wanneer het achterover gaat leunen. Wel moeten de groen-witten de voorwaartsen van de andere groen-witten in de gaten houden. In Dennis Boer beschikken zij over een lepe aanvalsleider. De oud-speler van onder meer Nieuwkoop en TAVV, fungeert anders dan bij Nieuwkoop waar hij meer buitenspeler was, als diepe spits en hij scoorde er dit seizoen lustig op los. Ondanks de geringe productie van zijn ploeg wist hij het net in zijn eentje alsnog zeventien keer te laten bollen. Ook viel Vince Angenent op. De rappe en behendige buitenspeler scoorde tweemaal tegen Stolwijk en gaf bij de andere goal de assist op Boer. Sportief zal dus de passlijnen richting Boer en de zoon van Elfstedentocht-winnaar Henk Angenent dicht moeten zetten zodat zij niet aan het werk gezet kunnen worden.
Aan de andere kant staan de afscheidnemende Stijn Molenaar en Daniel van Leeuwen. Zij scoorden tezamen maar liefst 46 keer, meer dan de gehele productie van Woubrugge. Molenaar zal voor de laatste keer het groen-witte tricot over zijn schouders laten glijden, daar hij komend seizoen uitkomt voor 2e-klasser CSW. Van Leeuwen is voornemens om zijn voetbalpensioen in te gaan, maar men probeert hem hier nog van te weerhouden op Sportpark Govert van Tilburg.

We kunnen waarschijnlijk een doelpuntrijk duel gaan verwachten op het veld van EMM’21. De vraag is wie er volgend seizoen actief zal zijn in de kelderklasse… Aan een voorspelling gaan we ons niet wagen, zo’n finale kan alle kanten op gaan. Wel denken we dat Woubrugge licht favoriet is. De (nu nog) 4e klasser bood in de competitie tegen betere tegenstanders steeds goed weerstand. Zo wist het onder meer NSV’46 en Nicolaas Boys dit seizoen nog te verslaan. Vooral aan het begin van het seizoen heeft men het laten liggen. Na acht speelronden had men slechts twee punten weten te verzamelen.
Sportief liet het juist in de grootste twee wedstrijden afweten. Met speels gemak versloeg het de kleintjes, maar van kampioen MMO werd er tweemaal niet gewonnen.

Het kan dus alle kanten op gaan, maar uiteraard hopen we dat Sportief er met de winst vandoor zal gaan. We wensen de mannen van Cock Wens dan ook alle succes tijdens de finale.

Meestervoorspeller Robin van Koert stoot op laatste moment Marieke Janmaat van de troon…

Sportief na verloren finale veroordeeld tot nog een jaartje 5e klas