Sportief na verloren finale veroordeeld tot nog een jaartje 5e klas

Roelofarendsveen | Het is Sportief niet gelukt om een jaar na de degradatie een snelle terugkeer in de 4e klasse te bewerkstelligen. Op het gras van EMM’21 en onder de brandende zon en ging de finale tegen Woubrugge uiteindelijk met duidelijke cijfers verloren: 0-3.

Sportief speelde een vrij beroerde eerste helft en het krachtsverschil met 4e klasser Woubrugge was dan ook aanzienlijk. De mannen van Cock Wens kregen voetballend geen voet aan de grond en speelde hierdoor vooral de lange bal. Woubrugge maakte aan de hand van uitblinker Kevin Veldman het spel. Toch hield Bjorn van der Laan, ondanks enkele kansen voor Woubrugge, zijn doel lang schoon. Drie minuten voor rust betekende een vrije trap van Dennis Boer de 0-1. Hij verraste Van der Laan met een schot in de korte hoek.

“De eerste helft was gewoon heel slecht van ons”, keek verdediger Jorg van der Laan terug op het duel. “Maar tot scoren kwamen ze niet en we hoopte dan ook de rust te halen met 0-0. Helaas scoorde ze net voor rust, een domper natuurlijk. We kwamen hierna goed uit de kleedkamer en kregen wat kansjes én één mega kans op de gelijkmaker. Net toen we wat meer wilden gaan pushen viel de 0-2.”
De ‘mega kans’ waar Van der Laan aan refereert was er voor invaller Kris Baken. Hij verscheen oog in oog met Woubrugge-doelman Van der Salm maar laatstgenoemde liet zich niet verschalken. Sportief speelde beduidend beter dan in de eerste helft, maar gaf hierdoor ook kansen weg. Zo kreeg Vince Angent ook een grote kansen de marge te verdubbelen en mocht het een wonder heten dat het bij vlagen pittige duel na meer dan een uur spelen nog maar één goal kende.

Het Sportief-publiek verzocht trainer Wens om pinchhitter Daniel van Leeuwen te brengen en gaf hier uiteindelijk gehoor aan en bracht de oude goaltjesdief twintig minuten voor tijd in de hoop de gelijkmaker te forceren. Van Leeuwen stond echter koud binnen de lijnen toen Boer met zijn tweede goal het duel besliste. Van Leeuwen kreeg nog een kans op de 1-2, maar het echte geloof de wedstrijd nog te doen keren ontbrak. Er was de tweede helft in de hitte met krachten gesmeten waardoor het slotoffensief weinig gevaar opleverde. In de slotfase bepaalde uitblinker Veldman middels een schitterende omhaal de uitslag op 0-3.

“Het zal er voor ons niet makkelijker op worden te promoveren”

Jorg van der Laan weet dat zijn ploeg dit jaar dé kans had te promoveren

Woubrugge blijft dus actief in de 4e klasse en zal het volgend jaar naar alle waarschijnlijkheid weer op gaan nemen tegen NSV’46 en Nicolaas Boys. Voor Sportief rest er niks anders dan nog een jaar 5e klasse, besefte ook Van der Laan. “Erg zuur, maar goed gaan we ons opmaken voor nog een jaartje 5e klasse. Het zal er voor ons niet makkelijker op worden te promoveren wanneer je kijkt naar de diverse degradanten. Ook leveren we met het vertrek van Stijn Molenaar natuurlijk een bak doelpunten en aanvallend vermogen in. Dit jaar hadden we echt een kans, maar we staan na een goed seizoen alsnog met lege handen en dat is gewoon klote.”

Sportief ziet in ieder geval dus Molenaar vertrekken naar CSW en ook Julian Tamse houdt het na één jaar Woerdense Verlaat alweer voor gezien. De vorig jaar van Rohda’76 overgekomen back stapt over naar competitiegenoot Rijnstreek. Daniel van Leeuwen is nog in dubio over komend seizoen, iedereen op Sportpark Govert van Tilburg hoopt op een langer verblijf van de spits.