0172SPORT, voorbeschouwing speelronde 8

Voorbeschouwing op speelronde 8

Van de redactie | Afgelopen weekend bleek de boel moeilijk te voorspellen. Onze Meestervoorspeller Sam Vijfhuizen had ‘slechts’ 23 punten verzameld, een aantal waarmee je normaal gesproken niet in de top 10 zit. Wij waren in onze voorspellingen zeer positief en werden teleurgesteld. Zevenhoven liet het lelijk afweten en lijkt hierdoor naast de periodetitel te grijpen. NSV’46 heeft nu de beste papieren en moet het nu gaan afmaken op bezoek bij Teylingen. Ook Aarlanderveen mag zich op gaan maken voor de eerste prijs van het seizoen. zij bleven in het spoort van DWO en zagen de concurrent afgelopen weekend punten verspelen. Met de periodetitels op het spel hebben we zowel de wedstrijd van NSV’46 als ook die van Aarlanderveen uitgeroepen tot ‘Jumbo wedstrijd van de week’. Er zijn dus een heleboel punten te verdienen dit spannende weekend. Het eerder genoemde Zevenhoven heeft nog een klein kansje op de periode maar dan moeten zowel BSC’68 als NSV’46 een misstap begaan. Sportief maakt wat dat betreft meer kans, zij zijn afhankelijk van het resultaat van één ploeg: koploper MMO. Spanning alom dus dit weekend! In welke kantines zal er feest zijn?

DoCoS – TAVV
Ook in de laatste voorbeschouwingen waren we toch weer te positief geweest over TAVV. Waar we toen nog aan een gelijkspel dachten, zetten we nu maar in op een nederlaag. En met slechts twee doelpunten in zeven wedstrijden kunnen we ook niets anders doen dan ‘de nul’ in aanvallend opzicht noteren. Nee, TAVV had zich waarschijnlijk een heel ander seizoen in de tweede klasse voorgesteld. Natuurlijk wisten ze dat het zwaar ging worden, zeker doordat je bij de onderste zes moet wegblijven. Maar door de horizontale overstap van een aantal zwakkere zondagploegen was het desondanks een competitie-indeling met perspectief. Vaak is men voetballend minimaal gelijkwaardig aan de tegenstander, maar een gebrek aan scorend vermogen breekt de ploeg van Dennis Tijssen op. Ondertussen is dit ook in de koppies gaan zitten en is het vertrouwen tot een nulpunt gedaald. Aankomend weekend gaat men op bezoek bij DoCoS, een ploeg die ook pas zeven punten heeft maar afgelopen weekend wel knap gelijkspeelde bij RCL, de nummer twee van de competitie.
Poule tip: 2-0

Aarlanderveen – VVSB
Door zelf eenvoudig te winnen van Van Nispen en het verlies van DWO op eigen veld tegen Lugdunum, heeft Aarlanderveen het zelf in de hand om periodekampioen te worden! Het recept is simpel, er moet gewonnen worden van VVSB en dan kan de champagne ontkurkt worden. Daarmee kan Aarlanderveen de kers op de taart zetten van een uitstekende seizoensstart. Vijf wedstrijden werden gewonnen en er werd alleen gelijk gespeeld bij Lugdunum en Nieuwkoop. Verloren werd er nog niet, maar uitgerekend tegen de tegenstander van aankomend weekend werd afgelopen seizoen tweemaal verloren. VVSB is daarmee een regelrechte angstgegner voor de ploeg van Sander van Dijk. Toch denken wij dat zijn ploeg dit jaar verder is, zo bewijzen ook de resultaten van dit seizoen. Makkelijk gaat het niet worden, maar na afloop mag Aarlanderveen zich in onze ogen de terechte winnaar van de eerste periode noemen.
Poule tip: 3-1

Nieuwkoop – FC Oegstgeest
Nadat Nieuwkoop afgelopen week overtuigend Blauw-Zwart aan de kant zette en over hen heen klom op de ranglijst, kunnen de oranjehemden dit kunststukje deze week herhalen. Nu ontvangt de ploeg van Boris van Es FC Oegstgeest, dat één trede hoger staat en één puntje meer heeft dan Nieuwkoop. Er liggen dus zeker kansen voor de thuisploeg dat de laatste weken in uitstekende vorm verkeerd. Bij winst zal men zeker stijgen en zich in de top nestelen van 3A. Van Es heeft een veel scorende ploeg en is niet afhankelijk van één speler. Hoewel spitsenkoppel Sam Vijfhuizen en Hamza Elmaraije het merendeel van de productie voor hun rekening namen troffen al acht verschillende spelers dit seizoen doel. Vorig seizoen won de thuisploeg op eigen veld met 2-0 van FC Oegstgeest en dat betrof toen de eerste zege van het seizoen. Wij verwachten nu een herhaling van zetten alleen zal het nu de vierde driepunter van het seizoen zijn.
Poule tip: 2-0

Meerburg – Nicolaas Boys
Afgelopen weekend had Nicolaas Boys meer verdiend tegen BSC ‘68. Het kreeg genoeg kansen om minimaal een punt te pakken, echter stond het na negentig minuten met lege handen en daardoor is Nicolaas Boys gezakt naar de achtste plaats op de ranglijst. Dit weekend gaat men op bezoek bij Meerburg. Zij begonnen de competitie met twee nederlagen, maar zijn ondertussen opgeklommen naar een gedeelde vierde plaats op de ranglijst. Vorig seizoen deed Meerburg lang mee om de prijzen, maar grepen zij net naast de nacompetitie. Ook dit seizoen willen meedoen om een periodetitel en misschien wel meer. Aan Nicolaas Boys de taak om het spel van de laatste weken te spelen. Het hechte collectief kan het namelijk elke tegenstander moeilijk maken, alleen ontbreekt het aan een echt scorende spits. Als Mo Bougrine deze in zijn ploeg had, kon het nog wel eens een gevaarlijke outsider voor een top-4 klassering worden. Helaas denken wij wel dat de punten in Zoeterwoude achterblijven.
Poule tip: 2-1

Teylingen – NSV’46
Robert Swart en zijn mannen kunnen er komend weekend voor zorgen dat hun gezamenlijke avontuur in ieder geval verlengd wordt. De trainer zal aan het einde van het seizoen vertrekken, maar wanneer de periodetitel wordt binnen gehengeld zal NSV’46 na het seizoen nog de nacompetitie ingaan met Swart. Daarvoor moet wel gewonnen gaan worden van Teylingen, de gedeeld nummer vier van de ranglijst. BSC’68 is momenteel de grootste concurrent en mogen in een thuiswedstrijd geen fout maken tegen SJC. Ook Zevenhoven maakt nog kans op de periodetitel. Zij treffen het zware SJZ. NSV’46 heeft het als koploper in eigen hand en weten al voor de aftrap welk resultaat er behaald dient te worden. De wedstrijd staat namelijk gepland om 17.00 uur zo’n drie kwartier na het laatste fluitsignaal in Benthuizen en Zevenhoven. De Noordenaren zullen uiteraard ‘gewoon’ voor de volle buit gaan, maar daarvoor is het wel te hopen dat Swart weer kan beschikken over wat middenvelders. Met de wel heel aanvallend ingestelde middenlinie waarmee LSVV ’70 afgelopen weekend werd verslagen gaat men naar ons inzien in de problemen komen tegen de ploeg uit Sassenheim. Ook kan de druk verlammend werken op de benen, maar er zit genoeg routine in de ploeg om een deceptie te voorkomen. Wij denken dan ook dat NSV’46 om 18.45 uur de trotse winnaar is van de eerste periode.
Poule tip: 1-2

Zevenhoven – SJZ
Zevenhoven is misschien wel de meest wisselvallige ploeg van de competitie. Hoge pieken worden afgewisseld met diepe dalen. Zeker de laatste twee wedstrijden lijkt er zand in de motor te zijn gekomen en daardoor hebben zij – op het moment dat de prijzen verdeeld moeten worden – de koppositie afgestaan aan buurman NSV’46. Eigenlijk had het behalen van de eerste periode ook wel een verrassing geweest voor Zevenhoven. Met Danny ter Hoeve is men een nieuwe weg ingeslagen, maar de nieuwe gedurfde speelstijl leek meteen in een prijs te resulteren. Net als in de afgelopen seizoen heeft men het vooral tegen de mindere ploegen, waarbij ze het spel moeten maken, lastig. Deze zaterdag komt men in SJZ een oude bekende tegen. Ze kwamen elkaar namelijk tegen in de eerste ronde van de nacompetitie afgelopen seizoen. Toen liet SJZ niets heel van Zevenhoven en won het overtuigend met 5-1. Alhoewel Zevenhoven binnen het kwartier ook zomaar op een 0-3 voorsprong had kunnen staan. SJZ loert in elk geval op de omschakeling en dat is nou juist waar Zevenhoven veel moeite mee heeft. We houden het op een gelijkspel aan de Stationsweg.
Poule tip: 1-1

Sportief – Bernardus
Sportief treft komend weekend het geplaagde en wisselvallige Bernardus dat als voormalig stabiele vierdeklasser al viermaal aan de verkeerde kant van de score stond dit seizoen. De laatste drie duels werden verloren en opvallend is het grote aantal tegendoelpunten dat de ploeg uit Hazerswoude-Rijndijk al te verwerken kreeg. En dan treffen ze nu dus Sportief, de meest scorende ploeg uit de competitie. De ploeg van Johan Peper zal vol voor de winst gaan want alleen dan maakt het nog kans de periodetitel te pakken. Daarvoor is men wel afhankelijk van het resultaat van MMO dat op bezoek gaat bij Rijnstreek dat het al een hoop ploegen lastig maakte. Zo bleef onder meer Sportief daar steken op een 4-4 gelijkspel. Zelf winnen is dus het devies en dan hopen op een wonder op het andere veld. Dat zelf winnen hebben wij overigens alle vertrouwen in…
Poule tip: 4-1

Altior – SCPB’22
Na zeven duels stond Altior afgelopen weekend eindelijk eens aan de goede kant van de score. Na een spannende wedstrijd werd er met 2-3 gewonnen bij concurrent DSVO. De ploeg van Arjan van der Laan mag dit nu een vervolg gaan geven op het eigen sportpark tegen een tegenstander dat met dezelfde cijfers zegevierde over DSVO. Gemakkelijk zal dit echter niet worden, daar tegenstander SCPB’22 de huidige nummer drie van de ranglijst is. Sportcombinatie Pancratius Badhoevedorp is het resultaat van de fusie van afgelopen jaar tussen RKSV Pancratius en SC Badhoevedorp. De fusieclub draait in zijn eerste jaargang uitstekend met vijftien punten uit zeven wedstrijden. Wel kreeg men al erg veel doelpunten tegen. De bezoekers kunnen dus duidelijk niet leunen op een erg betrouwbare achterhoede. Na de winst van afgelopen weekend hebben we weer wat vertrouwen gekregen en mede daarom vullen we een gelijkspelletje in.
Poule tip: 2-2

Aangezien Aarlanderveen en NSV’46 het beiden in eigen hand hebben om periodekampioen te worden, hebben we ervoor gekozen om zowel Aarlanderveen – VVSB als Teylingen – NSV’46 te bombarderen tot wedstrijd van de week. Ook kans maken op de JRM Reizen voetbalreis of iedere week op het Jumbo shoptegoed van € 50,-? SPEEL DAN MEE!
Meld je hier aan voor de leukste voetbalpoule van de gemeente Nieuwkoop!

Archieffoto: Kees Verhaar

De gouden pik van Van Gaal

Typerende nederlaag voor TAVV bij DoCoS