Voorbeschouwing op speelronde 7

Van de redactie | Afgelopen weekend hadden zowel Zevenhoven als NSV’46 goede zaken kunnen doen ware het niet dat beide ploegen punten verspeelden. Zevenhoven gaat deze week de zandbak in bij Warmunda, waar concurrent NSV’46 laagvlieger LSSVV ’70 ontvangt. TAVV stelde andermaal teleur en dit heeft consequenties voor onze voorspellingen. Altior verraste daarentegen en het vertoonde spel tegen de nummer drie van de ranglijst heeft ons doen besluiten dit weekend de eerste zege van de Langeraarders te voorspellen. Nieuwkoop staat voor een lastige opgave maar wanneer men weet te winnen bij concurrent Blauw-Zwart zal men waarschijnlijk enkele plaatsen stijgen op de ranglijst. Voor Sportief verwachten we geen problemen, zij zullen er weer vrolijk op los gaan scoren. De Jumbo wedstrijd van de week is Nicolaas Boys – BSC, de nummer vijf tegen de nummer drie…

TAVV – RVC ’33
Tot op heden hebben wij als redactie onuitputtelijk veel vertrouwen in TAVV gehad, maar onze lezers vooral op het verkeerde been gezet. Vandaag gaan we het een keer andersom doen en hopelijk voor TAVV pakt dat ook een keer goed uit. Met slechts twee doelpunten in zes wedstrijden is duidelijk te zien waar de achilleshiel zit, want het kreeg ook pas acht treffers om de oren. RVC ’33 stapte deze zomer over van de zondag en werd vooraf als één van de mindere goden bestempeld. Toch hebben ze tot nu toe zeven punten bij elkaar gesprokkeld, vijf punten meer dan de ploeg van Dennis Tijssen. Opnieuw kunnen we dus spreken van een zogenaamde ‘zespuntenwedstrijd’. We durven echter niet meer te zeggen dat TAVV zijn laatste strohalm zal pakken, want daarvoor heeft het al teveel kansen laten liggen. Om het nog een beetje positief te houden, zetten we in op een gelijkspel…
Poule tip: 1-1

Van Nispen – Aarlanderveen
Aarlanderveen is de ploeg in vorm en kan na dit weekend zomaar koploper zijn. Het gaat namelijk op bezoek bij het nog altijd puntloze Van Nispen. DWO – de huidige koploper – speelt een lastige wedstrijd tegen Lugdunum, wel doet men dit op eigen bodem. En bij eventueel puntverlies kan Aarlanderveen wel eens gaan toehappen, ook al is het doelsaldo op dit moment een stuk minder. Daar kan deze zaterdag echter wel eens aan gewerkt worden, want de jonge selectie van de ploeg uit De Zilk krijgt gemiddeld vier doelpunten per wedstrijd tegen. Een tennisuitslag hangt dan ook in de lucht en daarmee heeft Aarlanderveen in elk geval de gelegenheid om volgende week de eerste periode te pakken. Ook al is het dan wellicht alsnog afhankelijk van DWO…
Poule tip: 0-6

Blauw-Zwart – Nieuwkoop
Voor Nieuwkoop staat er dit weekend een belangrijke wedstrijd op het programma. De mannen van Boris van Es gaan op bezoek bij Blauw-Zwart dat twee punten meer verzamelde en de vijfde plaats bezet. Verlies zou betekenen dat Nieuwkoop voor nu afhaakt bij de subtop bij winst gaat men over Blauw-Zwart en vermoedelijk ook Lugdunum heen… De punten werden door de ploeg uit Wassenaar behaald tegen de wat kleinere ploegen, maar Blauw-Zwart is tot nu toe ook de enige ploeg die koploper DWO van de winst af wist te houden. Geen gemakkelijke opgave voor Nieuwkoop dus. Wel verwachten wij dat de oranjehemden het spel gaan maken en de thuisploeg zich terug zal trekken op eigen helft. Tot dusverre incasseerde zij slechts vier tegendoelpunten, maar in Nieuwkoop treffen zij de meest scorende ploeg van de afdeling. Dit wordt naast een belangrijke ook een zeer interessante ontmoeting dus. Wij denken dat het voetbal zal zegevieren en voorspellen een kleine zege.
Poule tip: 0-1 

Nicolaas Boys – BSC ’68
Nicolaas Boys speelt vooralsnog een raar seizoen. Het had niets te vertellen in de derby’s tegen NSV’46 en Zevenhoven, maar boekte wel aansprekende resultaten tegen Teylingen en Roodenburg. Afgelopen zaterdag werd tegen Woubrugge voor de derde keer dit seizoen gewonnen en daarmee staat het ‘ineens’ op de vijfde plaats op slechts drie punten van koploper Zevenhoven. Ook nu krijgt het in BSC ’68 weer een zware opponent. De huidige nummer drie verloor alleen tijdens de seizoensouverture van Zevenhoven, maar is sindsdien ongeslagen. Afgelopen weekend won het met 5-2 van Kickers ’69 en in die wedstrijd bleek dat ze vooral op dode spelsituaties getraind hebben. Maar liefst vier keer werd er gescoord uit een standaardmoment. De Nieuwveners zijn dus gewaarschuwd. We gaan dit weekend voor een stuntje, ook al doen we Nicolaas Boys daar wellicht mee tekort. 
Poule tip: 2-1

NSV’46 – LSVV 70
NSV’46 speelde afgelopen weekend verrassend gelijk en verspeelde daarmee – zo bleek na afloop – de koppositie. We schrijven verrassend want vooraf ging men er vanuit dat SJZ een te nemen horde moest zijn, wie echter de wedstrijd gezien heeft zal tot de conclusie komen dat de Noordenaren niet meer dan het behaalde punt verdienden. Robert Swart moest tijdens de wedstrijd puzzelen met zijn middenveld, daar Jeffrey Pieterse én Kevin Fransen met een blessure uitvielen en Menno de Jong eenmalig het doel verdedigde. Hopelijk valt de kwetsuur van Pieterse mee, Fransen zal waarschijnlijk zaterdag niet fit genoeg zijn voor de ontmoeting met LSVV ’70. De Leidenaren zijn wel een ideale tegenstander om na puntverlies te treffen. De studenten bezetten de twaalfde plaats en wisten tot nu toe alleen van nummer laatst Woubrugge te winnen. Over wie Swart wel of niet kan beschikken is dan ook niet aan de orde. Ook met wat aanpassingen moet de volle buit geen probleem zijn. Wij voorspellen dan ook een ruime overwinning.
Poule tip: 5-0

Warmunda – Zevenhoven
Zevenhoven liet afgelopen weekend twee kostbare punten liggen tegen Hazerswoudse Boys, zeker als je naar de kansenverhouding keek. Het had op de ranglijst ook nog eens een gaatje met de achtervolgers kunnen slaan. Teylingen had die middag naast Zevenhoven kunnen komen bij een overwinning, maar vergaloppeerde zich aan Warmunda. En dat is uitgerekend deze zaterdag de tegenstander van de Zevenhovenaren. Warmunda is met twee overwinningen, evenzoveel gelijke spelen en ook nog eens twee nederlagen een echte middenmoter. Maar dit gemiddelde van ruim een punt per wedstrijd is vooralsnog niet genoeg om bij de onderste vijf vandaan te blijven. Echter zijn veel ploegen in de vierde klasse A aan elkaar gewaagd en is het elke week stuivertje wisselen. Zevenhoven weet in elk geval dat het bij een lastige tegenstander op bezoek gaat en dat de grasmat in Warmond ook nog eens als een zandbak wordt bestempeld. Een nieuw gelijkspel ligt op de loer, toch zetten wij heel chauvinistisch in op een nipte overwinning.
Poule tip: 1-2

Terrasvogels – Sportief
Sportief mag zich opmaken voor een verre uitwedstrijd in Santpoort-Zuid, een plaatsje boven Haarlem. Daar wachten de Terrasvogels op de mannen van Johan Peper, een ploeg dat er nog niet echt lekker in zit dit seizoen en dus waarschijnlijk met angst en beven de tweestrijd ingaat. Slechts eenmaal stonden zij aan de goede kant van de score toen er met 5-1 werd gewonnen van Sporting Martinus dat de laatste plaats bezet houdt. Met de aanvalsdrift van Sportief moet en zal er een overwinning geboekt worden. Wanneer de ploeg vanaf het eerste fluitsignaal scherp is en niet eerst een achterstand hoeft weg te werken kan er wel weer eens een grote overwinning geboekt gaan worden. Wij laten de teller stokken op vier.
Poule tip: 1-4

DSOV – Altior
Als Altior nog iets van het seizoen wil maken zal het dit weekend zijn eerste overwinning moeten boeken. De oranjehemden bezetten de laatste plaats met de wetenschap dat door de verzwaarde degradatieregeling de drie onderste ploegen rechtstreeks degraderen. Tegenstander DSOV staat op een ‘veilige’ elfde plaats, een plek dat nacompetitie betekend. De ploeg uit Vijfhuizen won eenmaal dit seizoen en speelde net als de equipe van Arjan van der Laan tweemaal gelijk. Met vijftien tegentreffers krijgt het de doelpunten gemakkelijk tegen. Er liggen dus zeker kansen voor de Langeraarders. Afgelopen weekend lieten zij nog zien dat ze het ook een ploeg uit de top-3 nog erg lastig kunnen maken wanneer er volop gestreden wordt en de kansen benut worden. Wij houden de moed er in en voorspellen de eerste driepunter voor Altior.
Poule tip: 1-2

De wedstrijd van de week is Nicolaas Boys – BSC ’68. Ook kans maken op de JRM Reizen voetbalreis of iedere week op het Jumbo shoptegoed van € 50,-? SPEEL DAN MEE!
Meld je hier aan voor de leukste voetbalpoule van de gemeente Nieuwkoop!

Archieffoto: Kees Verhaar

Strijdend Altior verspeeld voorsprong en lijdt vierde verlies op rij

NSV’46 pakt koppositie na ruime winst op LSVV ‘70 en puntverlies Zevenhoven