Strijdend Altior verspeeld voorsprong en lijdt vierde verlies op rij

Langeraar | Altior trof dit weekend op eigen veld in RODA’23 de nummer drie van de ranglijst. Op voorhand een lastige pot, ware het niet dat de mannen van Arjan van der Laan al binnen het kwartier tweemaal scoorde en de ploeg uit Amstelveen zo een horrorstart bezorgde. Helaas voor Altior deden de bezoekers er een schepje bovenop en had men nog tijd genoeg het tij te doen keren…

Twee minuten stonden er op de klok toen Rick Keijzer de 1-0 op het scorebord zette. De kleine aanvaller was er als de kippen om binnen te werken nadat vanuit een voorzet een inzet van Tim Heikoop werd geblokt. In de achtste minuut was Heikoop alsnog de gevierde man toen hij optimaal profiteerde van een fout in de Amstelveense opbouw en de score met een schuiver wist te verdubbelden. Altior leek op rozen te zitten en de bezoekers wisten even niet hoe ze het hadden, maar lieten daarna zien waarom zij één van de naaste achtervolgers van koploper ZGOWMS zijn. De druk werd opgevoerd, maar het was de thuisploeg die eerst nog een grote kans kreeg. Bram Hartveld ontsnapte aan de linkerzijde en gaf laag voor maar Heikoop had het vizier net iets te hoog staan. “Als die kans van mij wel valt loopt de wedstrijd misschien anders, nu valt ’ie direct in de tegenaanval aan de andere kant en is het in plaats van 3-0 in ene weer 2-1. Daarna valt vlak voor rust ook nog de gelijkmaker en dat is helemaal zuur maar mogen we onszelf aanrekenen. We staan daar gewoon niet goed te verdedigen.”
Altior zocht door de late gelijkmaker dus in mineur de kleedkamer op, terwijl de bezoekers hernieuwde hoop hadden zonder puntverlies Langeraar te kunnen gaan verlaten. De Amstelveners gingen na de thee op zoek naar de voorsprong, maar vergiste zich in de strijdlust van de thuisploeg. Altior was duidelijk de mindere maar vocht voor wat het waard was en een stunt leek alsnog in de maak. Maar de oranjehemden zitten het hele seizoen al in de hoek waar de klappen vallen en twee minuten voor tijd vond RODA waar het naar op zoek was. Waar Altior dacht aan buitenspel, liet de leidsman doorgaan en dit leidde tot een scrimmage én de uiteindelijke 2-3. Altior richtte zich nog eenmaal op en zocht in de paar minuten die nog resteerde de aanval. Het lukte niet en liep zelfs in blessuretijd nog tegen de 2-4 aan.

“We hebben zeker kansen gehad op meer vandaag”

Tim Heikoop zag ondanks het late verlies ook lichtpuntjes

Tim Heikoop baalde na afloop als een stekker van de verliespartij maar zag ook lichtpuntjes: “Dit was voor mijn gevoel een vrij open wedstrijd met kansen over en weer, zeker de eerste helft. We hebben zeker kansen gehad op meer vandaag. Zij hebben de tweede helft de overhand, maar wij bleven ook gevaarlijk in de counter. Uiteindelijk valt de 2-3 alsnog, eigenlijk op eenzelfde soort manier als de gelijkmaker. Een slotoffensief van ons leverde helaas een counter voor hen op waaruit ze de 2-4 maakten.”

Jeroen Sassen; Sven de Regt, Tom van Vliet (Rody Blommestijn), Stan Janssen, Bram Hartveld (Stijn van der Meer); Reber Taha, Sem van den Berg, Tom van der Weijden ©, Joost Sassen (Eray Bozkurt); Tim Heikoop (Pim Lek), Rick Keijzer