NSV’46 pakt koppositie na ruime winst op LSVV ‘70 en puntverlies Zevenhoven

Noorden | Zelf maakte de ploeg van Robert Swart gaan fout in de thuiswedstrijd tegen LSVV ’70, sterker nog er werd ruim gewonnen. Het goede nieuws kwam vanuit Warmond waar lijstaanvoerder en concurrent Zevenhoven een half uur later aftrapte en lelijk onderuit ging waardoor de Noordenaren de koppositie overnamen. Belangrijker nog: met nog één wedstrijd te gaan heeft het ook het winnen van de eerst periodetitel in eigen hand…

De eerste twintig minuten viel er niet veel te genieten op Sportpark de Koet. Het enige wapenfeit was een niet al te moeilijk te pareren schotje van Mika Valentijn. De boomlange verdediger stond door het ontbreken van bijna het gehele Noordense middenveld als ‘6’ geposteerd. Na vijfentwintig minuten kwam de thuisploeg alsnog op voorsprong. Robin van Koert gaf vanaf de linkerkant voor waar Cas van der Hoorn de bal met het hoofd knap tot doelpunt verlengde. LSVV ’70 probeerde het vooral met lange ballen op grofgebouwde Jos van Beuningen. Nadat hij eerst al met wapperende armen Valentijn en Stefan van Tol had geveld, kreeg hij in de dertigste minuut bij zijn derde vreemde actie, waarmee hij weer Van Tol tegen de grasmat werkte, de gele prent voorgeschoteld. Twee minuten later kon de spits gaan douchen toen hij diep op eigen helft Kamiel Disseldorp torpedeerde.
Dit haalde de angel uit het spel van de Leidenaren, waarna de thuisploeg weinig tot geen moeite meer kende met de bezoekers. Niet veel later betekende een mooie Noordense aanval de 2-0. Mitchel Pijpers werd weggestoken, gaf bij de tweede paal voor op Robbin Verhaar die zijn inzet nog zag worden geblokt, maar Disseldorp was er als de kippen bij om de rebound tegen de touwen te werken.
Direct vanuit de aftrap had NSV’46 de organisatie niet op orde en verscheen er zomaar een Leidense middenvelder oog in oog met Bas Kalshoven maar hij hield zijn ploeg met een knappe reflex op de been. Nog voor rust betekende een eigen doelpunt van een Leidense verdediger na een voorzet van Verhaar de 3-0 ruststand.

De thuisploeg begon de tweede helft sterk en ging op zoek naar meer doelpunten. Het kreeg door de tweede van Disseldorp die op aangeven van Nick Geerlof mooi afrondde, al snel waar het naar op zoek was, maar hierna zakte het niveau steeds verder weg. Het tempo was te laag om de Leidse muur te slechten en er waren steeds te veel withemden te vinden in de voorste linie. Iedereen leek te willen scoren en ondanks een paar redelijke kansen lukte dit niet. Het thuispubliek moest dan ook heel lang wachten op de vijfde goal maar met nog zes minuten op de klok betekende een steekpass binnendoor op Pijpers de 5-0. Vanuit een tegenaanval schoof Lars de Jong op aangeven van de ingevallen Robbie Geerlof de zesde Noordense goal in het doel. De toegift was voor de bezoekers die vier minuten voor tijd de eindstand op 6-1 bepaalden.

“Het vertrouwen is er, nu is het hopen op de luiste vorm op het juiste moment”

Robert Swart kijkt uit naar volgende week waar de periodetitel kan worden behaald

Trainer Robert Swart was ondanks de mindere fases in de wedstrijd een tevreden trainer. “De eerste twintig minuten ging het gelijk op en vond ik ons vooral in de eindfase erg slordig. Na de rode kaart hadden we de volledige controle en dit hebben we tot het einde toe gehad. We gaan uiteindelijk met een mooie voorsprong de rust in en na rust vond ik ons zeer verdienstelijk spelen. We hadden misschien meer moeten scoren gezien het aantal kansen maar het feit dat we er veel creëerden maakt me een tevreden trainer. LSVV is ook helemaal geen onaardig ploeg, individueel lopen er best een paar aardige voetballers.”

De vertrekkende oefenmeester was uiteraard verheugd met het nieuws vanuit Warmond en kijkt dan ook uit naar volgende week waar tegen Teylingen de kers op de taart moet worden gelegd. “Het was vandaag weer flink puzzelen door het ontbreken van drie middenvelders. Hopelijk herstellen er nog een paar deze week en kunnen we volgende week met een fitte groep afreizen naar Sassenheim. Het vertrouwen is er, nu is het hopen op de luiste vorm op het juiste moment.”