Voorbeschouwing op speelronde 4

Van de redactie | Speelronde 4 inmiddels alweer. Nog één weekje voordat ons allen een weekje rust wordt gegund. Een mooie gelegenheid om de balans op te maken tot nu toe voor alle coaches. Maar eerst nog even vlammen dus dit weekend. En het beloofd een prachtig weekend te worden! We hebben maar liefst twee derby’s op het programma. Nieuwkoop ontvangt Aarlanderveen en Zevenhoven is de gastheer in de ontmoeting met Nicolaas Boys. Er zijn dus een hele hoop punten te verdienen deze week in de Jumbo Bas Bobeldijk powered by JRM Reizen Poule. Allemaal weer veel plezier langs de lijn en succes met de poule!

ASC – TAVV
Na drie competitiewedstrijden kunnen we al spreken van een belangrijke wedstrijd in de onderste regionen. Beide ploegen bivakkeren met slechts één punt op een gedeelde twaalfde plaats en helaas is deze positie niet genoeg om tweedeklasser te blijven. Met een gelijkspel schieten ze beiden dan ook niets op, de winnaar van de onderlinge confrontatie vindt de aansluiting bij de middenmoot en voor de verliezer dreigt een zwaar seizoen…
Thuis tegen koploper ESTO was TAVV eigenlijk de betere partij, maar een onnodige tegentreffer en een gebrek aan scorend vermogen brak de equipe van Dennis Tijssen op. Het veldspel was echter veelbelovend en geeft men houvast voor het bezoek aan Oegstgeest tegen de Ajax Sportman Combinatie. De eerste overwinning voor TAVV kan volgens ons niet uitblijven.
Poule tip: 0-1

Nieuwkoop – Aarlanderveen
Vorig seizoen werd Aarlanderveen in Nieuwkoop compleet verrast én overklast en keek het bij het rustsignaal al tegen een 6-0 achterstand aan. Eerder dit seizoen troffen beide ploegen elkaar al tijdens de 0172SPORT-CUP. In een verhitte wedstrijd nam Nieuwkoop het initiatief, kwam het op een 2-0 voorsprong, maar met een man minder kwamen de bezoekers uiteindelijk langszij: 2-2. Als die wedstrijd een voorbode was op de wedstrijd van aankomend weekend, dan kan scheidsrechter Kooy aan de bak…
Na drie wedstrijden staat Nieuwkoop slechts achtste met vier punten, waar ze er eigenlijk minimaal zeven verwacht hadden. Wel werd afgelopen weekend de eerste competitiezege overtuigend geboekt. SCW moest op eigen veld met 1-5 het onderspit delven. Hamza Elmaraije was in deze wedstrijd de grote man met een kwartet aan doelpunten.
Maar niet alleen Nieuwkoop zal aan deze derby vol vertrouwen beginnen, want de bezoekers uit Aarlanderveen wisten maar liefst zeven punten te pakken en mogen zich medekoploper noemen. De ploeg van Sander van Dijk lijkt stabieler dan afgelopen seizoen en daardoor kunnen ze wel eens gaan meedoen om de prijzen. Net als in de voorbereiding denken we dat deze wedstrijd in een gelijkspel eindigt en ook nog eens met dezelfde cijfers.
Poule tip: 2-2

Zevenhoven – Nicolaas Boys
Een week voor de derby tegen Nicolaas Boys liep Zevenhoven tegen een verrassende zeperd aan. Hekkensluiter Kickers ’69 was met 2-1 te sterk voor de ploeg van Danny ter Hoeve en erger was eigenlijk nog dat het een collectieve off-day was. Misschien is dit laatste ook wel weer een voordeel en moeten we het maar als incident beschouwen. Echter heeft Zevenhoven wel een ‘tikkie’ gehad na aanloop van deze wedstrijd, want bij een overwinning had men als koploper de derby in kunnen gaan.
Nicolaas Boys tankte juist veel vertrouwen. Eerder speelde het gelijk tegen SJZ en verloor het van NSV’46, en met de thuiswedstrijd tegen het sterke Teylingen in de wetenschap, kon het wel eens met slechts één punt naar Zevenhoven gaan. Niets was minder waar, want Nicolaas Boys versloeg overtuigend de ploeg uit Sassenheim: 4-0. De terugkeer van enkele belangrijke spelers heeft hier zeker aan bijgedragen en het beloofd dan ook een mooi potje te worden aan de Stationsweg in Zevenhoven. Vorig seizoen won Zevenhoven met 3-1 en eiste doelman Xander Hardsteen een negatieve hoofdrol voor zich op. Maar zonder deze fouten waren beide ploegen eigenlijk in evenwicht, iets wat we aankomende zaterdag ook wel kunnen verwachten. Wij durven in elk geval geen winnaar aan te wijzen.
Poule tip: 1-1

NSV’46 – Hazerswoudse Boys
De Noordenaren hadden, met de wetenschap van nu, afgelopen zaterdag hele goede zaken kunnen doen en de koppositie kunnen verstevigen. De concurrentie liet punten liggen, maar zelf kwam het ook niet voorbij SJC. De ploeg van Robert Swart zal zich dus willen revancheren, nieuw puntverlies betekend immers een mogelijke vrije val op de ranglijst. Tegenstander Hazerswoudse Boys heeft één puntje minder dan NSV’46. Tweemaal werd er winst geboekt en eenmaal verloren. Er zaten op papier geen hele knappe overwinningen tussen en de verwachting is dan ook dat NSV’46 over een betere selectie beschikt. Zeker nu ook nog de van blessures teruggekeerde Lars de Jong en Michael van Koert op de deur kloppen. Het lijkt weelde, maar het wordt er voor de trainer allemaal niet makkelijker op de juiste keuzes te maken. Om iedereen speeltijd te geven wordt er een hoop met ‘de poppetjes’ geschoven in aanloop naar, maar zeker ook tíjdens wedstrijden. Te veel wisselingen komt een ploeg nooit ten goede. Zaterdag zal Swart zijn manschappen wel gewoon naar de overwinning leiden en zo de koppositie verstevigen. Het kan de opmaat zijn naar een mooie reeks wanneer men met een schuin oog naar het programma van de komende weken kijkt…
Poule tip: 3-1

Rijnstreek – Sportief
Sportief had na de eclatante winst uit de eerste speelronde en de gemakkelijke overwinning tijdens de tweede beduidend meer moeite de driepunter te pakken in de derde wedstrijd afgelopen weekend. Verdediger Jorg van der Laan moest uiteindelijk de winst en de koppositie veiligstellen. Deze week gaat de ploeg van Johan Peper op bezoek bij Rijnstreek, een club dat zich doorgaans altijd in de krochten van het amateurvoetbal begeeft. De meereizende uitsupporters kunnen – wanneer Sportief gefocust speelt – misschien wel weer een telraam meenemen. In de beker kregen de Rijnstrekers maar liefst zeventien tegentreffers en ook in de competitie staat de teller inmiddels alweer op elf. De heren Van Leeuwen, Koot en Molenaar zullen ongetwijfeld hun ranking in ons topscorersklassement willen gaan aanscherpen, de kansen liggen er!
Poule tip: 0-6

Altior – ZSGOWMS
Altior treft in zijn laatste jaar als traditionele zondagsclub een aantal voor ons onbekende clubs. Dit weekend komt ZSGOWMS uit Amsterdam op bezoek. De afkorting staat voor ‘Zonder Samenspel Geen Overwinning en Wilskracht Maakt Sterk’, voortgekomen uit de fusie tussen ZSGO en WMS. En samenspel is er geweest de afgelopen weken want de Amsterdammers staan fier aan kop in 2B met negen uit drie. Wel kreeg men al zes tegendoelpunten te verwerken, opmerkelijk voor een team dat de leiding heeft. Nog geen duel hield men de nul maar als je er zelf lustig op los scoort maakt dat natuurlijk niet uit. Altior wacht nog altijd op zijn eerste overwinning. Het heeft het moeilijk en er zullen nu zo langzamerhand toch punten gepakt moeten worden. Anders bevindt je je al veel te vroeg in het seizoen in de gevarenzone en dat is altijd lastig voetballen. Hoe graag we ook zien dat we het mis hebben, we vullen toch een ‘tweetje’ in… 
Poule tip: 1-3

We hebben ditmaal twee wedstrijden van de week, namelijk de derby’s Nieuwkoop – Aarlanderveen en Zevenhoven – Nicolaas Boys. Ook kans maken op de JRM Reizen voetbalreis of iedere week op het Jumbo shoptegoed van € 50,-? SPEEL DAN MEE!
Meld je hier aan voor de leukste voetbalpoule van de gemeente Nieuwkoop!

Archieffoto: Kees Verhaar

0172SPORT, Nieuwkoop-Aarlanderveen, Joris Verweij, Bram Egberts

Voorbeschouwen met Joris Verweij en Bram Egberts op Nieuwkoop – Aarlanderveen

Nieuwkoop en Aarlanderveen in evenwicht na late goal