0172SPORT, Nieuwkoop-Aarlanderveen, Joris Verweij, Bram Egberts

Voorbeschouwen met Joris Verweij en Bram Egberts op Nieuwkoop – Aarlanderveen

Nieuwkoop | Naast Zevenhoven – Nicolaas Boys staat er dit weekend nóg een derby op het programma: Nieuwkoop – Aarlanderveen. We blikken vooruit op deze burenruzie in 3A met Nieuwkoop-aanvoerder Joris Verweij en Aarlanderveen-verdediger Bram Egberts. Leeft de derby al een beetje? En wie mogen we als favoriet bestempelen? Aarlanderveen is nog ongeslagen, maar vorig seizoen stond het op Sportpark de Dulen bij de rust 6-0 voor de oranjehemden…

Hi Joris, jullie zijn de competitie ondanks de goede voorbereiding niet lekker begonnen, waar ligt dat aan?
“Je kan wel stellen dat we de competitie slecht zijn begonnen ja. Wij hadden ook zeker een betere start verwacht gezien de voorbereiding. De eerste wedstrijd tegen RKDES ga je gelijk onnodig onderuit. Die gasten hielden één spits voorin en de rest hing met de kont op de zestien en ze trapten werkelijk iedere bal blind naar voren. Zulke tegenstanders hebben wij in de voorbereiding niet gehad. Daar werd tenminste geprobeerd te voetballen en wij komen tegen voetballende ploegen beter uit de verf. De tweede wedstrijd troffen we een hele fysieke tegenstander en hier gingen we ook niet op de juiste manier mee om. Tevens begonnen we beide keren te slap en dat mogen we onszelf verwijten.”

Ja Bram, jullie begonnen wél goed en zijn nog ongeslagen. Hadden jullie verwacht weer mee te doen om de bovenste plaatsen?
“We wisten voorafgaand aan het seizoen wel dat we een goede selectie hebben. Als we individueel en als team zijnde ons niveau halen zijn wij gewoon heel moeilijk te verslaan. Ik denk dat wij vooral moeten proberen om stabiel te blijven presteren en fit te blijven als groep. Dan kan het een mooi seizoen worden!”

Je noemt de goede selectie maar jullie zijn nogal wat basiskrachten kwijtgeraakt toch? Onder meer Jorn Poelwijk, Luca Janszen en doelman Jari van Veen stopten of vertrokken. Doen de nieuwe jongens hier niet voor onder?
“Er zijn inderdaad een aantal jongens weggevallen, maar gelukkig niet heel veel en de kern van het elftal is bij elkaar gebleven. We spelen vaak ‘maar’ met twee of drie andere spelers ten opzichte van vorig seizoen. Ook hebben we er een aantal goede jongens bij gekregen. Ik denk dan ook dat we er niet op achteruit zijn gegaan en in de breedte misschien wel sterker zijn geworden.”

“Een derby zoals toen zal het niet meer worden, er staat bij hun geen Aarlandervener meer in”

Joris Verweij mist het échte derby-gevoel

Joris, jullie treffen dus een ongeslagen Aarlanderveen dat – volgens Bram – misschien ook nog eens sterker is dan vorig seizoen. Mogen we stellen dat zij de favoriet zijn ondanks dat jullie thuis spelen?
“Nee dat denk ik niet. Afgelopen seizoen werd het hier na een 6-0 ruststand 6-1, en ook een aantal weken terug tijdens de 0172SPORT-CUP in de voorbereiding werd het 2-2. Wij waren sterker en kwamen 2-0 voor, dat het nog gelijk werd was vooral te danken aan die meneer die langs de lijn constant met zijn vlaggetje stond te wapperen.”

Leeft de derby eigenlijk wel al een beetje binnen de spelersgroep en bij de staf?
“Aarlanderveen blijft natuurlijk altijd een mooie derby. Je merkt ook zeker in de spelersgroep dat er naar uitgekeken wordt, maar een derby zoals dit een jaar of zeven geleden was zal het niet meer worden helaas. Toen speelden we nog tegen Aarlanderveners, nu ken ik er geen één en staat er volgens mij geen Aarlandervener meer in. Ik denk dan ook dat de derby meer leeft bij de échte Aarlanderveners, de fanatiekere supporters, dan bij die spelers zelf.”

En bij jullie op de club? Leeft het daar een beetje en kunnen we net als bij de derby’s een klasse lager ook vuurwerk en dergelijke langs het veld verwachten of gaat het alleen binnen de lijnen knallen?
“De derby op de club leeft wel maar niet zoals ze het beleven bij Nicolaas Boys, NSV en Zevenhoven. Je ziet bij die clubs dat er veel jonge supporters zijn en zij zorgen voor spandoeken en vuurwerk. Hier is het publiek wat ouder, althans dat denk ik, want die hoor je af en toe langs het veld schreeuwen en dat doen die jonge gasten dan weer niet. Ons publiek komt gewoon voor het mooie voetbal en niet voor al die poespas. Al zou ik het zelf voor de sfeer wel mooi vinden als er een paar harde klappers en rookbommen worden afgestoken.”

“We moeten direct scherp zijn, de afgelopen twee keer lieten we het in de eerste helft liggen”

Bram Egberts weet wat zijn ploeg moet doen om een nieuwe 6-0 ruststand te voorkomen

Bram weer even terug naar jou. Hoe zit dat bij jullie, leeft de wedstrijd al een beetje?
“Derby’s zijn natuurlijk altijd leuk en brengen iets extra’s met zich mee. Ik hoop op een leuke en spannende pot met veel mensen langs de lijn!”

Joris haalde het al aan: de vorige twee ontmoetingen waren zij de bovenliggende partij. Hoe gaan jullie Nieuwkoop aanpakken en een debacle zoals afgelopen seizoen voorkomen?
“Ja inderdaad de laatste twee keer dat wij bij Nieuwkoop speelden was niet best en lieten we het vooral in de eerste helft liggen, zowel voor de 0172SPORT-CUP als vorig jaar in de competitie. We hebben natuurlijk de intentie om dat niet opnieuw te laten gebeuren en moeten dus vanaf het eerste fluitsignaal scherp zijn.”

Wat voor indruk maakte Nieuwkoop in de voorbereiding op je? Het is duidelijk een andere ploeg met een andere spelopvatting dan vorig seizoen…
“Nieuwkoop heeft een goede selectie en in de wedstrijd tijdens de 0172SPORT-CUP werd ook hun nieuwe opstelling en spelopvatting duidelijk. Ik denk zeker dat ze het veel teams lastig kunnen maken en om de te verdelen prijzen kunnen meespelen.”

Vooralsnog is Nieuwkoop niet lekker aan het seizoen gestart, maar waar zit het gevaar bij hen en waar zal Sander van Dijk bij jullie op gaan hameren?
“Wij moeten ons vooral bezighouden met ons eigen spel en niet te veel bezig zijn met de vorige wedstrijden en randzaken eromheen. We weten hoe gevaarlijk en effectief Nieuwkoop kan zijn en moeten zorgen dat we ons hier onderuit voetballen. Zeker de beginfase moeten we zonder schade proberen zien door te komen.”

Jij voetbalt tegen de trainer die jou liet debuteren in de hoofdmacht van AVV Alphen, brengt dat nog speciale gevoelens mee?
“Nou ik ben Boris (van Es, red.) ondertussen al een flink aantal keren tegengekomen, dus echt speciaal is dat niet meer. Naast dat hij mijn trainer was bij Alphen was hij dat ook toen ik in de jeugd van Alphense Boys speelde. Voor de wedstrijd lopen we altijd even naar elkaar toe om een praatje te maken. Tijdens de wedstrijd is hij super fanatiek, dat vind ik wel mooi om te zien en dat was toentertijd ook al zo. Buiten de wedstrijden om kon je altijd goed met hem lachen.”

Joris nog even terug naar jou. De laatste editie was nogal een pittige qua overtredingen en randzaken, gaat dit zaterdag nog meespelen?
“Die wedstrijd gaat zeker meespelen, maar meer omdat dat gelijke spel voelde als een verliespartij. Het was een pittige wedstrijd, maar persoonlijk houd ik daar wel van hoor. We moeten onze koppies erbij houden ons niet laten meeslepen als er weer dingen gebeuren waar we geen vat op hebben, want anders vergeten we ons eigen spel te spelen en gaan we de bietenbrug op. Ook dachten we er na de uitstekende eerste helft toen er misschien te makkelijk over en werd er niet meer alles gegeven. Dat kan bij ons niet want niks gaat bij ons vanzelf.”

Of het weer een voetbalshow gaat worden zoals tijdens de 6-1 overwinning ligt volledig aan jullie zelf dus?
“Of het weer, zoals jij het noemt, een voetbalshow wordt ligt denk ik aan drie aspecten. Aarlanderveen stond toen achterin echt te stuntelen natuurlijk en ik denk niet dat ze dat standaard doen… Ook zullen we vanaf het eerst fluitsignaal gelijk sterk en gefocust moeten beginnen en niet zoals de afgelopen wedstrijden. Als laatste zou het lekker zijn als onze voorhoeden en dan met name Hamza Elmaraije, het op zijn heupen heeft. Hij kan echt het verschil maken. Afgelopen weekend speelde hij de achterhoede van SCW helemaal dronken en maakte hij vier doelpunten.”

Willen jullie je nog aan een voorspelling wagen? Wat moeten onze volgers volgens jullie invullen willen ze de dubbele punten pakken in onze poule?
Joris: “Voor de volgers heb ik de volgende tip; het wordt een 3-1 overwinning voor Nieuwkoop.”
Bram: “Ik houd het op een spannende en doelpuntrijke 2-3 overwinning voor ons.”

Bedankt voor jullie bijdrage heren en beide veel succes gewenst zaterdag! Uiteraard is deze derby de Jumbo Wedstrijd van de Week en speel je in onze poule dus mee voor dubbele punten. Vul nu hier je poule gelijk in!

Jop Vianen, Jari wijfjes, 0172SPORT, Zevenhoven - Nicolaas Boys

Voorbeschouwen met Jop Vianen en Jari Wijfjes op Zevenhoven – Nicolaas Boys

Voorbeschouwing op speelronde 4