Nieuwkoop en Aarlanderveen in evenwicht na late goal

Nieuwkoop | In de derde klasse A was het dit weekend te doen in Nieuwkoop, waar de derby tegen Aarlanderveen op het programma stond. Net als tijdens de 0172SPORT-CUP stond er na negentig minuten voetballen uiteindelijk een 2-2 eindstand op het scorebord…

De openingsfase was van allebei de partijen flink aftasten. Het leek zo nu en dan op schaken en echte kansen waren er dan ook niet. Het was Nieuwkoop dat na een kwartier voetballen iets meer druk begon te zetten en zo nu en dan kleine kansjes kreeg. De beste mogelijkheid kwam van de voet van Sam van der Hoorn, maar dat kwam vooral omdat Aarlanderveen-doelman Sven Koelewijn de bal nog even liet glippen. De sluitpost wist zichzelf te corrigeren en een goal te voorkomen.

Na een half uur voetballen moest Nieuwkoop verder zonder de geblesseerd geraakte Daan Zuijdervliet. Boy Vork nam zijn plaats over. Met Vork in het veld kwam Nieuwkoop kort daarna op een 1-0 voorsprong en deze goal mocht er zijn… Het was Sam Vijfhuizen die een vrije trap schitterend via de onderkant van de laat achter Koelewijn trapte. Nog geen vijf minuten later trok Aarlanderveen de stand alweer gelijk, toen Thom Nouwens een strafschop benutte, na een overtreding van Mike Boelee die zijn tegenstander haakte nadat doelman Thomas Boekestein de bal uit zijn handen liet glippen. Zo zochten de twee teams de kleedkamer op met een 1-1 ruststand.

De start van de tweede helft was voor Aarlanderveen, dat de druk op Nieuwkoop steeds meer opvoerde. De slordigheden van Nieuwkoop konden echter lange tijd niet worden afgestraft door de ploeg van Sander van Dijk. Na zesenzestig minuten gebeurde dit wel. Een van richting veranderd afstandsschot verdween door de benen van Boekestein het doel in en betekende de 1-2.
De Aarlanderveense treffer was het startschot voor Nieuwkoop om meer risico te gaan nemen. Toch leken de bezoekers lange tijd niet in de problemen te komen. Sterker nog, Aarlanderveen kreeg twee opgelegde kansen om het duel definitief te beslissen. Moussa Kalisse kreeg die mogelijkheden, maar de eerste kopte hij over en de tweede schoot hij na het passeren van Boekestein over het lege doel. In de vierde minuut van de blessuretijd lukte het Nieuwkoop alsnog om door de Aarlanderveen-verdediging heen te komen. Hamza Elmaraije rommelde zich langs een aantal tegenstanders en prikte binnen. Zo stond er toch weer een 2-2 eindstand op het scorebord bij deze derby, iets waar invaller Boy Vork mee kon leven. “Het was een slechte wedstrijd van beide kanten, denk ik. Wel was een open wedstrijd en kon het twee kanten op kan gaan. Het leek hun kant op te vallen maar wanneer je uiteindelijk in de laatste minuut nog de 2-2 maakt is dat lekker en mag je blij zijn met het resultaat.”

“Wij hadden in mijn ogen het meeste recht op de drie punten”

Aarlanderveen-trainer Sander van Dijk zag het in de extra tijd nog misgaan

Aarlanderveen-trainer Sander van Dijk had meer moeite met de puntendeling. “Ik denk de eerste helft voor beide ploegen erg lastig was. De ruimtes waren klein en beide ploegen zaten er heel kort op. Plus misschien ook wel een klein beetje de spanning van een derby. Niet geheel toevallig vielen beide goals uit een standaardsituatie. Na rust komen we na een goed uitgespeelde aanval op een 1-2 voorsprong en daarna vind ik dat we de wedstrijd moeten beslissen. We krijgen drie uitgelezen mogelijkheden, waarvan we er zeker één moeten maken. Als je dat niet doet weet je dat er altijd nog een moment komt. Dat dit in de allerlaatste minuut van de blessuretijd is, is wel heel erg zuur. Wij hadden in mijn ogen het meeste recht op de drie punten”, sprak de oefenmeester na afloop.