Voorbeschouwing op speelronde 19

Van de redactie | Afgelopen weekend was voor de meeste van ‘onze’ ploegen succesvol. TAVV verloor als enige maar krijgt deze week de kans zich te herstellen tegen Kagia dat ook geen goed seizoen draait. Nieuwkoop evenaarde de grootste competitiezege van dit seizoen maar ook Aarlanderveen wist te winnen en zodoende geven beide koplopers elkaar niks toe. Deze week staat er voor beide een lastige wedstrijd op het programma. Zevenhoven, de lijstaanvoerder een klasse lager, wist ook te winnen en treft deze week Hazerwoudse Boys waar eerder dit seizoen puntverlies tegen werd geleden. Nicolaas Boys won knap op bezoek bij Roodenburg en behoudt zo de aansluiting, iets dat NSV’46 ook hoopt te bereiken. Zij verloren twee punten aan Warmunda en kunnen nu op bezoek bij nummer drie SJZ zich niet nog een misstap veroorloven. Beide ploegen zullen met Nicolaas Boys strijden om de derde periodetitel namelijk. Sportief is nog altijd koploper en zal de zeges aaneen moeten blijven rijgen tot het moment dat men concurrent MMO weer treft. Altior deed tegen KDO goede zaken en mag nu tegen een top-4 ploeg laten zien of de huidige vorm goed genoeg is. We gaan het weer zien!

TAVV – Kagia
Ondanks de nederlaag van afgelopen weekend bij FC Oudewater blijft men in Ter Aar strijdbaar. Bij een goed resultaat tegen Kagia hoopt men rechtstreekse degradatie af te wenden, echter moet er gewonnen worden van de oranjehemden uit Lisserbroek. Een makkelijke opgave wordt dat niet, want de equipe van Hein Leliveld heeft sinds december pas tweemaal verloren en ging er bijna met de tweede periode vandoor. Afgelopen weekend speelde het op eigen veld met 3-3 gelijk tegen RCL. Zoals eerder gezegd moet TAVV eigenlijk winnen, maar doorvoor moet het dus wel minimaal één keer scoren en dat is juist het grootste probleem dit seizoen. Het krijgt als degradatiekandidaat relatief weinig doelpunten tegen, maar scoort gemiddeld slechts 0,8 goals per wedstrijd. We willen TAVV graag het voordeel van de twijfel geven, maar houden het op een gelijkspel.
Poule tip: 1-1

Aarlanderveen – Sporting Leiden
Ondanks dat Aarlanderveen met personele problemen te maken heeft blijft het ‘gewoon’ winnen. Ten opzichte van afgelopen seizoen is de ondergrens bij de ploeg van Sander van Dijk omhoog gegaan, krijgt het veel minder doelpunten tegen en weet het ook makkelijk te scoren. Met de eerste periode op zak is er ook rust in de tent, aangezien men zich sowieso van het toetje verzekerd heeft. Maar uiteraard wil men meer in Aarlanderveen, want met nog negen wedstrijden te gaan lonkt het kampioenschap. Het is dan ook zorg om te blijven winnen en thuis tegen Sporting Leiden moet dit normaliter geen enkel probleem zijn. Toch hebben ook de Leidenaren de punten hard nodig, want momenteel bivakkeren zij op een nacompetitieplaats en in dit geval om niet te degraderen. Een overwinning voor Sporting is broodnodig om de aansluiting met de ploegen boven zich te behouden. Toch denken wij dat het een makkelijke overwinning voor Aarlanderveen wordt.
Poule tip: 3-1

VVSB – Nieuwkoop
Waar en hoe gaat het seizoen van Nieuwkoop eindigen? Boris van Es en zijn ploeg kunnen wel eens een mooi stukje Nieuwkoop-geschiedenis aan het schrijven zijn. Afgelopen dinsdag werd er wederom bekersucces geboekt en vind men zichzelf inmiddels terug bij de laatste acht. In de competitie voerde men tijden de ranglijst aan en veroverde het vorige week opnieuw de koppositie die men enkel was kwijtgeraakt omdat de wedstrijd tegen Aarlanderveen twee weken geleden werd afgelast. De tegenstander van deze week heet VVSB en die vinden we terug op plaats negen. Zeven van de achttien wedstrijden gingen verloren, maar de Noordwijkerhouters snoepten wél punten af van Nieuwkoop. De oranjehemden zullen dus uit zijn op revanche, maar ook op een hoede moeten zijn. Puntverlies kan dodelijk zijn, de top-5 staat namelijk binnen vier punten van elkaar. Volgende week treft men Blauw-Zwart dat op één punt staat en die week daarop wordt de wedstrijd tegen Aarlanderveen ingehaald. Een off-day kan men zich niet permitteren dus. De eclatante 9-0 zege van afgelopen weekend én het bekersucces zullen de ploeg vast de juiste booste gegeven hebben de zegereeks te continueren.
Poule tip: 1-3 

Hazerswoudse Boys – Zevenhoven
Zevenhoven heeft nog wat goed te maken tegen Hazerswoudse Boys. Thuis gaf het tot tweemaal toe een voorsprong uit handen en moest men het doen met een puntendeling (2-2). Sinds dit gelijkspel heeft de nieuwe ploeg van NSV’46-trainer Robert Swart nauwelijks meer punten gepakt en is het afgegleden naar de voorlaatste plaats op de ranglijst. Zevenhoven is daarentegen aan een geweldige reeks bezig. Na de winterstop werden alle zeven wedstrijden gewonnen en dit weekend keert topscorer Marco Pellegrom ook nog eens terug na een liesblessure. Niets anders dan de overwinning telt voor Zevenhoven, zeker doordat BSC’68 ook geen fouten maakt. Makkelijk wordt het niet, maar opnieuw gaan de punten mee naar Zevenhoven.
Poule tip: 1-3

Nicolaas Boys – Woubrugge
Nicolaas Boys boekte afgelopen weekend een knappe zege bij Roodenburg en blijft hierdoor meedoen om het laatste nacompetitieticket. Dit weekend speelt het thuis tegen Woubrugge en normaliter moeten er opnieuw drie punten bijgeschreven worden. Woubrugge is de laatste weken echter niet meer de ploeg van eerder dit seizoen. Regelmatig weet het te winnen en in de tweede periode stond het zelfs lange tijd aan de leiding. Uiteindelijk werd het daarin vijfde. Momenteel bivakkeert het op de elfde plaats op de ranglijst en ze zouden graag nog een aantal plaatsen willen stijgen, aangezien ze dan de nacompetitie om degradatie naar de vijfde klasse ontlopen. Nicolaas Boys is echter de favoriet, want het heeft niet voor niets twaalf punten meer. Met de uitwedstrijd tegen BSC’68 van volgende week in het achterhoofd, weet men dat het wel noodzakelijk is om deze zaterdag sowieso drie punten te pakken. Iets wat ons betreft gaat lukken.
Poule tip: 2-1

SJZ – NSV’46
Bij NSV’46 loopt het niet zoals men voorafgaand aan het seizoen gehoopt had. Eind februari werd al duidelijk dat de titel een brug te ver was en ook de race om de derde periodetitel – de enige tastbare prijs nog dit seizoen – werd slecht gestart met een gelijkspel vorig weekend tegen Warmunda. SJZ staat er met de huidige derde plaats beter voor en kan al tijden goede resultaten overleggen. Hoewel er vorige week puntverlies werd geleden tegen LSVV werd er begin december voor het laatst verloren door de Zoeterwoudenaren. In Noorden kwamen zij ook goed voor de dag en keerden zij huiswaarts met een verdiend punt. NSV’46 zou in theorie over de SJZ heen kunnen gaan wanneer men dit weekend wint en ook het inhaalduel met Hazerswoudse Boys tot een goed einde weet te brengen. Alleen dan doet men in Noorden weer mee om de prijzen. Wanneer er verloren wordt kan het zomaar zijn dat de ploeg van Robert Swart naar de zevende stek afzakt en het seizoen als een nachtkaars uitgaat. Vanwege de beide belangen is dit de Jumbo wedstrijd van de week. We hopen op een driepunter uiteraard, maar zetten in op andermaal een puntendeling.
Poule tip: 1-1

Sportief – vv Zwanenburg
Er staat geen maat op Sportief in 5A dat is zo onderhand wel duidelijk. De ploeg van Cock Wens en eerder Johan Peper is na zestien duels nog altijd ongeslagen en wint zijn wedstrijden over het algemeen met speels gemak én met grote cijfers. Het enige kritiekpunt zijn de vijf gelijke spelen. Tweemaal betrof het een directe concurrent voor de titel, maar de andere keren deed men zichzelf ernstig tekort waardoor het MMO nog altijd niet van zich af heeft weten te schudden. Sterker nog, MMO kwam in tegenstelling tot Sportief vorige week wél in actie en tot winst waardoor beide ploegen exact gelijk staan. Het enige verschil is het doelsaldo dat ruim in het voordeel is van de groen-witten (+53 om +34). Het zal de ploeg ongetwijfeld scherp houden want één misstap kan ze de rondrit op de platte kar kosten. Dit weekend wacht na het weekje rust de thuiswedstrijd tegen Zwanenburg. Uit werd er met 2-5 gewonnen, maar makkelijk ging het allerminst. Zwanenburg is na Sportief de meest trefzekere ploeg van 5A, doelman Bjorn van der Laan en zijn laatste linie zullen scherp moeten zijn dus. Scoren doet Sportief zelf altijd en meestal ook vaker dan de tegenstander. Dat verwachten we ook nu weer.
Poule tip: 5-2 

RODA ’23 Rksv – Altior
Altior heeft door de ruime en mooie zege op KDO nu zelfs weer plaats 11 en 10 in het vizier. Plaats 11 is zelfs dit weekend al haalbaar maar dan moet men zelf winnen en hopen dat ROAC dit niet doet. Zo ver zullen Arjan van der Laan en de zijne niet vooruitkijken maar dat het de ploeg de laatste weken voor de wind gaat is één ding dat zeker is. Nu wacht de uitwedstrijd tegen het lastige RODA’23. De Amstelveners staan op de vierde stek en lijken de top-3 uit het oog te zijn verloren. Thuis werd er met 2-4 verloren, maar kwam Altior goed voor de dag. Het nam zelfs een 2-0 voorsprong maar nog voor rust had RODA’23 de schade weer hersteld om het in het tweede bedrijf af te maken. Kansen waren er zeker en in de huidige vorm dichten we de Langeraarders ook nu weer een goede kans toe. Een remise behoort zeker tot de mogelijkheden en dat is dan ook hetgeen wij gaan invullen.
Poule tip: 2-2

De wedstrijd van de week is SJZ – NSV’46. Beide ploegen willen het het laatste nacompetitieticket in de vierde klasse A bemachtigen. Ook kans maken op de JRM Reizen voetbalreis of iedere week op het Jumbo shoptegoed van € 50,-? SPEEL DAN MEE!
Meld je hier aan voor de leukste voetbalpoule van de gemeente Nieuwkoop!

Archieffoto: Kees Verhaar

Nieuwkoop door naar kwartfinale na nieuwe bekerstunt

Aarlanderveen met speels gemak langs Sporting Leiden