Aarlanderveen met speels gemak langs Sporting Leiden

Aarlanderveen | Voor Aarlanderveen stond de traditioneel lastige thuiswedstrijd tegen Sporting Leiden op het programma. In de wetenschap dat de omstandigheden door de harde wind ook nog eens lastig waren, kon het wel eens een zware middag worden voor de ploeg van Sander van Dijk.

In het eerste kwartier was dit ook duidelijk te merken, maar nadat Aarlanderveen via een eigen doelpunt op een 1-0 voorsprong kwam was de ban gebroken en brak een uitstekend half uur aan. Daarin wist de thuisploeg nog driemaal te scoren via Thom Nouwens, Killian Bouwhuis en Alessio van der Straaten en zodoende ging het met een comfortabele 4-0 voorsprong rusten.

Aarlanderveen stond ondertussen ook al met een man meer op het veld nadat doelman Raymond Meijers met een rode kaart het veld had moeten verlaten, hierdoor moest een veldspeler positie onder de lat innemen. Toch wist Aarlanderveen de overtal situatie na de rust niet uit te buiten. Aarlanderveen hoefde niet meer en speelde de wedstrijd professioneel uit, waardoor er in het tweede bedrijf niet meer gescoord werd.

Van Dijk moest bekennen dat de tweede helft van een veel minder niveau was. “We hebben toen amper kansen meer gecreëerd, maar hebben de wedstrijd wel verstandig uitgespeeld. We hebben geen blessures en kaarten opgelopen en met de serie wedstrijden die er nu aan komt was dat ook wel belangrijk”.

Volgende week wacht nu eerst de thuiswedstrijd tegen hekkensluiter Van Nispen, maar de week erna volgt op Paaszaterdag de kraker tegen Nieuwkoop.