Voorbeschouwing op speelronde 11

Van de redactie | Nog één duel en dan kunnen de heren gaan genieten van een wekenlange winterstop. Ga je de break in met een goed gevoel of in mineur? Dat is de vraag… Wanneer je verliest heb je immers pas op 22 januari weer de kans je te revancheren. Kijkend naar het programma springen er een paar duels in het oog. Zo zetten voormalig koplopers Aarlanderveen en DWO in een onderling duel de achtervolging in op koploper Lugdunum, wetende dat Nieuwkoop achter hen een ‘makkie’ heeft en de verliezer van het tweeluik voorbij zal streven. Ook een klasse lager moeten Zevenhoven, NSV’46 en Nicolaas Boys zich gaan herstellen van een weekeinde waarin men alledrie puntverlies leed. Altior sluit de eerste seizoenshelft op zondag af en ook zij spelen een belangrijke pot. Bij winst op concurrent Soest kan men wel eens met een hele grote grijns op het gelaat de winterstop induiken.

TAVV – Alphia
Vorig seizoen leek FC Oudewater op de titel af te stevenen en waren TAVV en Alphia met elkaar in de strijd om de runner-up positie. Oudewater was echter dusdanig het spoor bijster dat de Alphense oranjehemden er nog overheen wipte en kampioen werden. Uiteindelijk promoveerde ook TAVV via de nacompetitie. Waar men vorig seizoen ook in beide onderlinge wedstrijd aan elkaar gewaagd waren, het werd twee keer gelijk, zo groot is het verschil dit seizoen. TAVV is hekkensluiter met pas vijf punten. Alphia veroverde juist knap de eerste periode en staat momenteel op de tweede plaats met één punt minder dan koploper ESTO. Toch zijn in de laatste weken de uitslagen wisselvallig bij de Alphenaren. Op papier lijkt Alphia wel de favoriet, echter moeten we constateren dat het in de tweede klasse erg dicht bij elkaar zit. Het is dat TAVV vooral moeite met scoren heeft, anders had het ongetwijfeld een andere positie op de ranglijst ingenomen. Een overwinning zit er niet in voor TAVV, maar het gaat in onze ogen ook niet met een nederlaag de winterstop in.
Poule tip: 1-1

DWO – Aarlanderveen
Een aantal weken geleden leek DWO de beste papieren te hebben om de eerste periode te pakken, echter was het de ploeg van Sander van Dijk die ermee aan de haal ging. Sindsdien speelde Aarlanderveen twee keer gelijk, maar na tien wedstrijden is men nog altijd ongeslagen en dat willen ze deze eerste seizoenshelft graag blijven. Er staat dus wel een lastige uitwedstrijd in Zoetermeer op het programma. Toch verkeerd DWO niet in grootse vorm. In de laatste vier wedstrijden werd namelijk maar hetzelfde aantal punten gepakt en hierdoor is men de nummer vier op de ranglijst. Aarlanderveen staat twee plaatsen hoger, maar in de derde klasse A staat de top-7 nog dicht bij elkaar. Van Dijk heeft vrijwel het gehele seizoen al de beschikking over een fitte selectie, maar moet het ditmaal doen zonder zijn clubtopscorer. Killian Bouwhuis zit namelijk een schorsing uit na zijn twee gele kaarten tegen FC Oegstgeest. Gelukkig heeft hij met Thom Nouwens, Alessio van der Straaten en Moussa Kalisse nog drie spelers die makkelijk het net vinden. Toch denken wij dat ze voor de derde achtereenvolgende week gelijk gaan spelen.
Poule tip: 2-2

Stompwijk’92 – Nieuwkoop
Na weken van wedstrijden tegen ploegen uit het linkerrijtje staan er de laatste twee weken voor de winterstop twee uit het rechterrijtje op het programma. Vorige week werd er eenvoudig en met grote cijfers afgerekend met AVV Alphen, deze week wacht het nog lager geklasseerde Stompwijk. De ploeg van Boris van Es is inmiddels al negen duels op rij ongeslagen en staat op nog maar vier punten achterstand van de verrassende koploper Lugdunum. Alles lijkt mogelijk dit jaar waarin de puzzelstukjes allemaal op z’n plek lijken te vallen. Nieuwkoop is inmiddels de meest scorende ploeg van de afdeling en tegenstander Stompwijk zal hen hierdoor met angst en beven ontvangen, want bij hen lijkt de verdediging met veertig (!) tegentreffers zo lek als een mandje! De ideale mogelijkheid dus om de eerste seizoenshelft op een passende manier af te sluiten voor de oranjehemden.
Poule tip: 0-5

SJC – Nicolaas Boys
Nicolaas Boys staat momenteel op een plaats waar ze graag willen staan. Het staat samen met NSV’46 op een gedeelde derde plaats en een aantal weken geleden had de ploeg van Mo Bougrine zich dit als doel gesteld om zich op te positioneren bij het ingaan van de winterstop. Net als afgelopen seizoen kan men spreken van een uitstekende eerste seizoenshelft, waarbij alleen de nederlagen in de derby’s een smetje zijn. SJC begon vol goede aspiraties aan de competitie, maar stellen met een twaalfde plaats voorlopig teleur. Sterker nog, als men hier op het einde van de rit nog steeds staat is men volgend seizoen vijfdeklasser en dat willen de Noordwijkers hoe dan ook voorkomen. Afgelopen weekend wist men eindelijk wel weer te winnen, nadat het ruim twee maanden niet gewonnen had. Ook al was de overwinning tegen ronde lantaarndrager Kickers ’69, het zal ongetwijfeld moraal geven om nog eenmaal gas te geven in 2022. Nicolaas Boys is dus gewaarschuwd, maar wij denken dat “zwart en groen” toch met drie punten huiswaarts keert waardoor de doelstelling wordt gehaald.
Poule tip: 1-3

NSV’46 – Woubrugge
Bestaat de ideale tegenstander? Waarschijnlijk niet, maar had je Robert Swart en zijn equipe gevraagd welke tegenstander zij zouden willen treffen de laatste wedstrijd voor de winter zouden zij in koor Woubrugge roepen naar alle waarschijnlijkheid. Zeker twee speelrondes geleden, want toen stonden de Woubruggenaren nog stijf onderaan met nul overwinningen. Ze lijken net voor de winterstop de succesformule te hebben gevonden want bij het sluiten van de markt werden er in ene twee overwinningen op rij geboekt. Eerst werd Warmunda verslagen en afgelopen weekend werd SJZ aan de zegekar gebonden. NSV’46 boekte de laatste vijf duels slechts één overwinning en het zag de achterstand op BSC’68 inmiddels oplopen tot zes. Er zal dus weer eens gewonnen moeten worden om niet nóg verder achterop te raken. Ondanks de twee overwinningen van Woubrugge mag deze tegenstander toch niet al te veel problemen op gaan leveren voor de Noordenaren.
Poule tip: 3-1

Zevenhoven – LSVV ’70
Zevenhoven gaf een vrijwel zekere overwinning uit handen tegen Teylingen en daarmee liet het opnieuw dure punten liggen in de strijd om het kampioenschap. Concurrent BSC ’68 won namelijk in de slotminuut en vergrootte de marge tot drie punten op de ranglijst. Voor Zevenhoven wordt het nu zaak om in de laatste wedstrijd geen nieuwe misstap te begaan, waardoor het in het nieuwe jaar niet direct in de achtervolging hoeft maar in de race om de titel blijft. Zevenhoven en LSVV hebben beiden veel ervaring in de ploeg, echter is de ploeg van Danny ter Hoeve veel fitter dan de Leidse studenten die ondertussen ook aardig op leeftijd zijn geraakt. Afgelopen zaterdag wist LSVV tweemaal te scoren uit een dode spelsituatie en daar zal Ter Hoeve ongetwijfeld op hameren deze week. Zijn ploeg moet verdedigend scherp zijn om de geslepen Leidenaren van het scoren af te houden. Wij denken dat dit gaat lukken en dat Nick Mooren en Marco Pellegrom weer een goaltje gaan meepikken.
Poule tip: 3-0

S.V. Utrecht United – Sportief
Slechts twee overwinningen boekte tegenstander Utrecht United tot op heden, maar één daarvan springt wel direct in het oog. Twee weken geleden boekte men namelijk een eclatante 11-1 overwinning op Rijnstreek, de ploeg waar Sportief heel duur puntverlies tegen leed. Donderdagavond halen de Utrechters eerst nog het uitgestelde duel van afgelopen weekend tegen Bodegraven in. Dat is hoe dan ook in het voordeel van Sportief want minder dan 48 uur rust is voor geen sporter bevorderlijk natuurlijk, zeker niet voor amateurs. Het multiculturele team uit Papendorp verliest ondanks de lage klassering en vele verloren duels nooit met grote cijfers. Zo had koploper MMO in Utrecht ook de nodige moeite gezien de magere 0-2 overwinning. Sportief zal dus op zijn hoede moeten zijn. Men mag geen misstap maken want dan gaat het wel met een heel naar gevoel de winterstop in.
Poule tip: 1-3

SO Soest – Altior
De late gelijkmaker van afgelopen weekend leverde naast een punt ook een boost voor de moraal op waarschijnlijk. Met de goal hield men tegenstander DIOS op de laatste plaats en dat is lekker want deze week wacht er met SO Soest alweer een andere degradatieconcurrent. Juist in de week dat Altior weer eens een punt pakte, boekte Soest zijn tweede zege van het seizoen. DCG werd in eigen huis met 2-0 geklopt, de ploeg die een week eerder nog met 3-0 te sterk was voor de mannen van Arjan van der Laan… Mocht Altior weten te winnen dan sluit het de eerste seizoenshelft waarschijnlijk af met een grote sprong op de ranglijst. Met een beetje geluk, het overige programma is Altior namelijk gunstig gezind, stijgt men van plaats dertien naar de ‘veilige’ tiende plaats. Maar dan moet er wel gewonnen worden… Er staat een hoop op het spel dus! Wij hopen het voor de Langeraarders, maar zetten in op een gelijkspel.
Poule tip: 1-1 

De wedstrijd van de week is de topper in de tweede klasse tussen DWO en Aarlanderveen. Ook kans maken op de JRM Reizen voetbalreis of iedere week op het Jumbo shoptegoed van € 50,-? SPEEL DAN MEE!
Meld je hier aan voor de leukste voetbalpoule van de gemeente Nieuwkoop!

Archieffoto: Ed Nagtegaal

MMO weet aanval van Sportief te weerstaan

Van der Pijl neemt afscheid bij verliezend TAVV