Van der Pijl neemt afscheid bij verliezend TAVV

Ter Aar | De laatste wedstrijd voor de winterstop stond bij TAVV in het teken van het vroegtijdige afscheid van Lars van der Pijl. Eigenlijk zou de captain pas aan het einde van het seizoen stoppen met selectievoetbal, maar het aankomende half jaar gaat hij met zijn vrouw in Madrid wonen waardoor er eerder een einde komt aan zijn imposante voetballoopbaan. Van der Pijl speelde maar liefst vijftien seizoenen in het shirt van TAVV 1 en droeg meer dan een decennia daarvan de aanvoerdersband.

In de eerste helft liet de hekkensluiter van de tweede klasse D zien dat zij daar niet staan door een gebrek aan voetbalkwaliteiten. TAVV speelde misschien wel de beste helft van het seizoen. Het was erg goed aan de bal, creëerde een hoop kansen en Alphia – de nummer twee van de ranglijst – kon geen moment gevaarlijk worden. Doelman Boas Vet hield zijn ploeg in de eerste helft op de been en zorgde ervoor dat doelpunten uitbleven.

“Je hoopt je laatste wedstrijd natuurlijk winnend af te sluiten, dit mocht helaas niet zo zijn…”

Lars van der Pijl | Aanvoerder TAVV

Na de rust was het een stuk minder aan de kant van TAVV. Het kreeg nog wel een paar mogelijkheden, maar voetballend liet het wel een en ander te wensen over. En zoals zo vaak dit seizoen kreeg het ook nog eens de deksel op de neus. Een voorzet van de zijkant leek een makkelijke prooi voor Rick Zweers te worden, echter liet de vervanger van de geschorste Rodney Pater zich het kaas van zijn brood eten en kon de bal uiteindelijk in een leeg doel gekopt worden. Uiteindelijk werd het ook nog 0-2 uit een corner en bleef TAVV opnieuw met lege handen achter.

Van der Pijl gaf na afloop van de wedstrijd zijn aanvoerdersband over aan Yannick Otto en had gehoopt op een mooier einde. “Je hoopt je laatste wedstrijd natuurlijk winnend af te sluiten, dit mocht helaas niet zo zijn…” Met slechts vijf punten uit elf wedstrijden lijkt het voor TAVV vrijwel onmogelijk om zich in de tweede seizoenshelft nog veilig te spelen, zeker door de verzwaarde degradatieregeling. Op 21 januari hervat het de competitie met een thuiswedstrijd tegen RCL.