MMO weet aanval van Sportief te weerstaan

Woerdense Verlaat | Het is Sportief niet gelukt het gat op koploper MMO te verkleinen. Op eigen veld was het grotendeels de betere ploeg, maar steeds wanneer de thuisploeg dacht te kunnen scoren lag MMO-doelman Albin van Wieringen in de weg. Het was dan ook veelzeggend dat de koploper bij het laatste fluitsignaal massaal de handen in de lucht gooiden.

De bezoekers startte voortvarend want al na vier minuten greep men de leiding in de wedstrijd. Sportief stond niet goed op te letten en de vlotte aanval eindigde aan de rechterkant vanwaar de bal werd voorgegeven en binnen gewerkt. Een valse start voor de thuisploeg dus. Er ontstond vervolgens een gelijk opgaand duel waarin Sportief beetje bij beetje de overhand kreeg. Toen de klok bijna de veertig minuten aantikte kwam de ploeg van Johan Peper op gelijke hoogte. Wie anders dan Stijn Molenaar won een pittig duel van zijn directe tegenstander en zag zijn inzet langs de sterke Van Wieringen tegen de touwen belanden. Het venijn zat ‘m in de staart want MMO was voor rust nog eenmaal gevaarlijk uit een corner en Julian Tamse had namens Sportief dé kans om zijn ploeg wel met een heel lekker gevoel de kleedkamer op te laten zoeken. Helaas voor de back had de sluitpost uit Hoogmade weer een passend antwoord.

MMO was na de onderbreking een paar keer gevaarlijk, maar tot doelpogingen kwam het niet. Het lastigste werk dat doelman Bjorn van der Laan te doen kreeg was na een lastige terugspeelbal van de verder sterk spelende Justin Verkerk. Sportief nam het initiatief weer over en ging duidelijk op jacht naar de winnende treffer. Daan Koot was middels een mooi genomen volley nog het dichtstbij, maar Van Wieringen bleek niet te passeren. Ook in de laatste tien minuten, toen het vrouwen en kinderen eerst was bij de bezoekers en Sportief nog wat schoten loste, weigerde hij te capituleren. En zo wilde het dat MMO bij het horen van het laatste fluitsignaal een soort van feest vierde en Sportief teleurgesteld afdroop.

“Ik zie MMO nog wel punten morsen”

Jorg van der Laan blijft geloven in de titel

“Wij moeten gewoon geen fouten meer maken zoals vorige week waarin we een 0-3 voorsprong niet over de streep trekken. Ik zie MMO namelijk nog wel punten morsen. Het is een goede ploeg hoor, ze winnen niet voor niks de eerste negen potjes, maar ik vond ons voetballend beter eerlijk gezegd. Hun keeper maakte vandaag het verschil”, aldus Jorg van der Laan.