Voorbeschouwing op de wedstrijden in speelronde 9

Van de redactie | Het was het weekend van uitersten. Nieuwkoop won eindelijk weer eens en deed dit niet tegen de eerste de beste. Zevenhoven stelde hevig teleur en voor Sportief zat de wedstrijd er al na zes minuten op. Nicolaas Boys begon andermaal helemaal niet aan de wedstrijd, maar gelukkig werd de inhaalwedstrijd dinsdag glansrijk gewonnen van Woerden. Deze week weer veel mooie affiches, wat het moeilijk kiezen maakte om een ‘Jumbo wedstrijd van de week’* aan te wijzen. Nummer drie NSV’46 ontvangt nummer twee SCH’44, TAVV ontmoet Alphia, maar ook Woerden – Zevenhoven zou niet misstaan. Toch is er gekozen voor Nicolaas Boys, de ploeg die menigeen verrast dit seizoen. De nog ongeslagen mannen van Mo Bougrine ontvangen koploper Zwammerdam. Kunnen zij wederom verrassen? Omdat jullie er nog één van ons tegoed hadden is óók de wedstrijd van Altior voor de welbekende dubbele punten. Zij ontvangen thuis in de semi-derby het Kwakelse KDO. Een wedstrijd met grote belangen wanneer we naar het onderlinge verschil kijken… Kortom een bomvol weekend met mooie wedstrijden. Des te zuurder dat publiek niet welkom is op de sportparken…

Nieuwkoop – Be Fair
Daar was ‘ie dan eindelijk: de tweede driepunter en wát een verrassende. FC Oegstgeest werd met 2-0 verslagen en Nieuwkoop liet hiermee zien dat men naast winnen ook weer kan scoren. De oranjehemden stegen een plaatsje en kunnen bij winst op Be Fair komend weekend dit kunstje herhalen. Bij winst en gunstige uitslagen kan de ploeg van Manfred van den Bosch zomaar in twee weken tijd plaats 13 inruilen voor plek 9 op de ranglijst. De Waddinxveners kennen ook geen goed seizoen tot dusverre en wisten net als Nieuwkoop ook slechts tweemaal te winnen. Wel deed men dit tegen Gouda en VVC, respectievelijk de voorlaatste en de rode lantaarndrager in de derde klasse A. Met de toevoeging van Sallem Chemlali heeft Van den Bosch weer de mogelijkheid om met een driespitsensysteem aan te treden en dit zal hij ook tegen Be Fair vermoedelijk gaan doen. De belangen zijn groot en willen de platvissen nog wat van het seizoen maken zal er gewonnen moeten worden. Wij zetten in ieder geval voor het eerst in lange tijd weer eens een ‘1tje’ bij Nieuwkoop.
Poule tip: 1-0

Aarlanderveen – VVSB
Na drie wedstrijden had VVSB nog een 100% score. Inmiddels zijn ze vier wedstrijden verder en deze werden allemaal verloren. Daarmee kunnen we concluderen dat de ploeg uit Noordwijkerhout in de hoek zit waar de klappen vallen. Zaterdag hoopte men eindelijk weer drie punten bij te schrijven in de thuiswedstrijd tegen Sporting Leiden, deze vond echter geen doorgang vanwege coronaperikelen. In Aarlanderveen treft men nu misschien wel de slechts denkbare tegenstander. De ploeg van Sander van Dijk doet het dit seizoen uitstekend en is inmiddels opgeklommen naar de tweede plaats. Afgelopen zaterdag speelde men tegen Be Fair niet geweldig, desondanks boekte het een verdiende zege. Toch zijn we benieuwd of Aarlanderveen opnieuw drie punten kan bijschrijven, want uit presteert het momenteel beter dan thuis. De thuiswedstrijden tegen Blauw-Zwart en Alphia werden namelijk verloren en uit heeft men nog geen misstap begaan. Wel lijkt het een voordeel voor Aarlanderveen dat VVSB ook altijd wil voetballen en zich niet zal ingraven. Of zullen zij na een aantal mindere resultaten kiezen voor een ander spelconcept?
Poule tip: 3-1

TAVV – Alphia
De eerste twee wedstrijden gingen nog verloren, sindsdien is TAVV al zes competitiewedstrijden op rij ongeslagen. Vooral verdedigend hebben de blauw-witten de zaakjes inmiddels aardig voor elkaar, aangezien ze al vier wedstrijden op rij – inclusief twee wedstrijden om de Sportiff LAV Cup en de beker – ‘de nul’ hebben gehouden. De jonge doelman Rodney Pater heeft voor hem een brok aan ervaring staan met spelers als Lars van der Pijl, Yannick Otto en Randy Verwoerd, en vooral de laatste wedstrijden begint dat zich dus uit te betalen. Aanvallend is de ploeg van Dennis Tijssen vrijwel altijd gevaarlijk, alleen afgelopen weekend kwam met niet aan scoren toe. Toch heeft TAVV pas driemaal gewonnen en zijn ze wel weer een keer toe aan een overwinning. Met een tegenstander als Alphia is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Afgelopen weekend kwam men niet in actie door coronagevallen binnen de selectie, maar in de voorgaande zeven wedstrijd pakte het al veertien punten en daarmee staat het op een verdienstelijke vijfde plaats. Voor aankomende zaterdag zetten wij echter in op een nipte overwinning voor de thuisploeg.
Poule tip: 2-1

Woerden – Zevenhoven
Het gelijke spel tegen hekkensluiter Alphense Boys kwam als een mokerslag aan bij Zevenhoven. Deze puntendeling vond men misschien nog wel erger dan de nederlaag tegen NSV’46. Een week na de nederlaag tegen ‘de koeten’ rechtte men echter de rug met een overwinning op VEP, zal dat nu ook lukken tegen de andere ploeg uit Woerden? Tegenstander Woerden lijkt ook in een iets mindere fase te zetten. Eerst werd er gelijkgespeeld tegen Linschoten en drie dagen later leden ze de eerste nederlaag tegen Nicolaas Boys. Behoudens een slotoffensief liep het vrijwel de gehele wedstrijd achter de feiten aan. Mogelijk hebben de resultaten sowieso veel verbloemd bij Woerden. Het trof voor de wedstrijd tegen de Nieuwveners alleen nog maar ploegen uit het rechterrijtje (op Siveo ’60 na). Voor Zevenhoven wordt het zaak om snel weer een resultaat te boeken om toch nog wat van het seizoen te maken. Zeker nu het ook nog eens de eerste wedstrijd van de tweede periode is. Bij ieder ander resultaat lijkt definitief een seizoen in de grijze middenmoot te volgen. Of zal men dan zelfs naar onderen moeten kijken?
Poule tip: 1-1

NSV’46 – SCH ’44
De Noordenaren ontvangen dit weekend de gedoodverfde titelkandidaat. Waar SCH’44 de afgelopen – afgebroken – seizoenen soeverein was, vertoont de ploeg uit Harmelen nu barstjes. In de topper tegen Zwammerdam werd er verloren en ook tegen Nicolaas Boys werden er punten gemorst. Nu de tweede periode ingaat is SCH’44 er natuurlijk alles aangelegen om goed te starten. Wel treffen zij in NSV’46 een nog ongeslagen tegenstander. Kan de ploeg van Robert Swart deze status vasthouden en de titelkandidaat pootje lichten? Swart zal met een goed strijdplan moeten komen en de boel achterin dicht moeten spijkeren. Het ontbreken van aanvoerder Stefan van Tol in de achterste linie zal hij eveneens moeten oplossen. We hopen er volkomen naast te zitten maar we denken dat er een einde gaat komen aan de ongeslagen status van de thuisploeg.
Poule tip: 1-3 

Sportief – Kamerik
Een aantal weken geleden gaf aanvoerder Tosca Wens het al aan; er stond een reeks voor de deur waarin men punten moest gaan pakken. Hij doelde hiermee op de wedstrijden tegen Siveo, Bodegraven, VEP en Kamerik. Tegen Siveo werd er verloren, van Bodegraven wist men te winnen en de wedstrijd tegen VEP werd gestaakt na een blessure van doelman Nick Stark. Deze week ontvangt de ploeg van Cor Stoof Kamerik dat met drie punten de voorlaatste plaats inneemt. Wel is het zo dat men bij winst op Sportief evenveel punten zou hebben en een paar plaatsen zal stijgen op de ranglijst. Er zal dus een gemotiveerde tegenstander naar Woerdense Verlaat afreizen. Sportief kan bij winst afstand nemen van de gevaarlijke plaatsen en Kamerik verder het moeras in drukken. Wel zal het dit moeten doen zonder Stark die enkele weken uitgeschakeld zal zijn. Ook Bjorn van der Laan is niet fit dus Stoof zal moeten terugvallen op gelegenheidsdoelman Collin Griffioen of haalt hij routinier Friso de Jong andermaal van stal? De andere spelers moeten in ieder geval beseffen dat er een stapje meer gevraagd wordt komend weekend. Aan de instelling ligt het zelden bij Sportief dus wij gaan er vanuit dat er tegen Kamerik gewonnen gaat worden.
Poule tip: 3-1 

Nicolaas Boys – Zwammerdam
Een kraker van jewelste. Koploper Zwammerdam leed vorige week de eerste nederlaag van het seizoen op bezoek bij Siveo ’60. Desondanks pakte het de eerste periode en daarmee hebben zij zich verzekerd van een plek in de nacompetitie. Stiekem gaan we er vanuit dat SCH ’44 – ondanks dat ze iets minder dan de afgelopen seizoenen ogen – de titel pakt, maar daarna lijkt Nicolaas Boys misschien wel de grootste kanshebber op een andere periode. De Nieuwveners hebben de nummers 2 t/m 8 van de ranglijst al gehad en troffen met Linschoten nog maar één van de mindere goden. De tweede periode lijkt dan ook de aangewezen periode om direct zaken te doen. Belangrijk wordt het dus om direct een resultaat neer te zetten tegen de groenhemden uit Zwammerdam. Als Nicolaas Boys weer met de juiste instelling het veld in gaat zien wij ze wel een resultaat boeken. En ja, dan zijn ze ook zeker een titelkandidaat!
Poule tip: 1-0

Altior – KDO
Een semi-derby, zo kunnen we deze ontmoeting wel bestempelen. De verschillen op de ranglijst zijn groot tussen de nummer vijf Altior en KDO dat op de negende plek bivakkeert. Echter is dit schijn, want winnen de Kwakelaars gaat men over Altior heen. Zo dicht staat het allemaal op elkaar onder de top-3. Reden genoeg voor ons om ook deze wedstrijd tot Jumbo wedstrijd van de Week te bestempelen. De bezoekers kennen een slechte reeks en wisten geen van hun laatste vier wedstrijden te winnen, maar ook de thuisploeg wacht al sinds 24 oktober op de punten. Het gemis van Tim Heikoop voorin is duidelijk zichtbaar, hoewel de keuze om Eray Bozkurt een linie naar voren te zetten zich ook afgelopen weekend bijna weer uitbetaalde. Bozkurt is wél balvast en in staat een doelpunt te maken, de andere aanvallers zijn nog te wisselvallig. Ook achterin is het niet altijd even solide. Goed verdedigen wordt te vaak afgewisseld door persoonlijke fouten of onoplettendheid. Arjan van der Laan zal zijn ploeg scherp moeten zien te krijgen wil het de aansluiting naar boven niet verliezen met een enorme duikvlucht op de ranglijst tot gevolg. We houden de moed er in en zetten in op een kleine zege.
Poule tip: 2-1 

*Een derby is altijd de ‘Jumbo wedstrijd van de week’, wanneer er geen derby op het programma staat markeren we een andere wedstrijd als ‘Jumbo wedstrijd van de week’. We kijken wat het mooiste affiche is en houden hierbij natuurlijk ook rekening met de stand van de ranglijst. Vul nu hier je voorspellingen voor de poule in!

Archieffoto Kees Verhaar (fragment uit de wedstrijd tussen NSV’46 en SCH ’44 tijdens het afgelopen seizoen)

Energiek Nicolaas Boys legt ook Woerden over de knie

Aarlanderveen – VVSB afgelast