Voorbeschouwing op de wedstrijden in speelronde 7

Van de redactie | Het was een wisselvallig weekeinde voor ‘onze’ ploegen. De teams in vorm waaronder Aarlanderveen en NSV’46 gingen enigszins verrassend onderuit of morsten belangrijke punten. TAVV en Zevenhoven krabbelden op en vertonen tekenen van herstel, zowel in spel als resultaat. Nieuwkoop en Altior kwamen beiden tekort om het de koploper lastig te maken. Nicolaas Boys wist SCH’44 de eerste punten af te snoepen en zorgde daarmee voor een verrassing, hoewel wij de 1-1 vooraf voorspelden. Wederom denken we dat alle ploegen punten gaan pakken, op Nieuwkoop na… Zij spelen namelijk de derby tegen TAVV en die ploeg schatten we net iets hoger in dan de oranjehemden die tot op heden teleurstellen.

TAVV – Nieuwkoop
Het veel scorende TAVV tegen het moeilijk scorende Nieuwkoop. Alleen Boy Vork vond uit een dood spelmoment het net voor de equipe van Manfred van den Bosch en daarmee wordt ook direct het pijnpunt aangehaald. Verdedigend zit het allemaal prima in elkaar, maar zonder doelpunten kun je geen wedstrijden winnen. Toch was het aan de enige treffer én de stabiele verdediging te danken dat men toch nog een keer gewonnen heeft.
Bij TAVV had men afgelopen weekend eindelijk een zaterdag waarvan ze er meer hopen te hebben. Het nam al vroeg afstand van Gouda en kon lekker aan het doelsaldo en vertrouwen werken.
In de voorbereiding op dit seizoen was Nieuwkoop tijdens de 0172SPORT-Cup nog te sterk voor TAVV. Echter denken wij dat de thuisploeg ditmaal wel aan het langste eind zal trekken. Toch hebben we er dit seizoen wel vaker naast gezeten en wellicht weet Nieuwkoop ons ook te verrassen…
Poule tip: 2-0

Lugdunum – Aarlanderveen
Net toen iedereen begon te denken dat Aarlanderveen de jacht naar de koppositie had ingezet, ging het mis. Op het Polderpark liep het tegen de tweede thuisnederlaag aan en dit was toch wel enigszins verrassend te noemen, ook al is Alphia geen misselijke tegenstander. Toch is er voor de ploeg van Sander van Dijk niets aan de hand. Voorafgaand aan dit seizoen had hij met zijn ploeg getekend voor twaalf punten uit zes wedstrijden.
Tegenstander Lugdunum lijkt de smaak ook te pakken te hebben. Na vier wedstrijden had het pas één punt gepakt, maar de laatste twee wedstrijden tegen Be Fair en VVC werden winnend afgesloten waardoor het afstand heeft genomen van de onderste plaatsen.
Kwalitatief is Aarlanderveen echter aan zijn stand verplicht om deze wedstrijd naar zich toe te trekken. Uit is het nog zonder puntverlies en dit gaat in onze ogen ook zo blijven.
Poule tip: 1-3

Rohda ’76 – Zevenhoven
Na het debacle tegen NSV’46 heeft de spelersgroep van Zevenhoven met elkaar om de tafel gezeten en in de wedstrijd tegen VEP was duidelijk te merken dat de neuzen weer dezelfde kant op stonden. Zevenhoven heeft in elk geval afstand genomen van de onderste regionen en met wedstrijden tegen Rohda ’76 en Alphense Boys in het vooruitzicht, hoopt men de aansluiting met de subtop te vinden zodat het in de race blijft voor een periodetitel.
Rohda ’76 heeft momenteel net zoveel punten als Zevenhoven en is ook al vier wedstrijden ongeslagen, nadat het in de eerste twee competitiewedstrijden nog onderuit was gegaan. Toch kijkt men in Bodegraven terug op een teleurstellend weekend. Hekkensluiter Alphense Boys wist namelijk het eerste puntje van de competitie te behalen doordat het de ploeg van Arjen Linstra van scoren af wist te houden.
Wij denken dat Zevenhoven de opgaande lijn gaat doortrekken, de tweede zege op rij weet te boeken en opnieuw ‘de nul’ gaat houden.
Poule tip: 0-2 

NSV’46 – Linschoten
De tegenstander van de Noordenaren mogen we met recht de meest wisselvallige ploeg van deze vierde klasse noemen. Slechts eenmaal wist men te winnen en dit gebeurde tegen Kamerik waarin het in een doelpuntrijke wedstrijd maar liefst 5-3 werd. In de confrontaties met Bodegraven en VEP – niet de meest aansprekende ploegen – liet men punten liggen. Wel maakte de Linschotenaren het zowel Nicolaas Boys als koploper SCH’44 knap lastig. Beide topploegen wisten met het kleinst mogelijke verschil een overwinning te boeken. Wanneer men het spel niet hoeft te maken zijn ze in staat het de tegenstander lastig te maken blijkbaar. Spelen tegen een tegenstander dat afwacht en dus zelf het spel maken? Laat dat nu net het manco zijn van de Noordenaren. Zij spelen al jaren liever reactievoetbal dan dat men het spel dicteert. De ploeg van Robert Swart is er dus bij gebaat een vroege goal te maken zodat er wat ruimte ontstaat en het de voorsprong kan uitbouwen. Een passende reactie op het puntverlies bij Siveo wordt gevraagd van de ‘Koeten’ en wij gaan ervanuit dat zij niet weer punten verspelen tegen een op papier mindere ploeg.
Poule tip: 3-0

Sportief – Siveo ’60
De groen-witten hadden afgelopen weekend de weg omhoog verder in willen zetten na de winst van twee weken geleden op Alphense Boys. De regenval voorkwam echter dat de mannen van Cor Stoof op bezoek konden gaan bij concurrent Bodegraven. Mogelijk had men met winst op zak aldaar met veel vertrouwen aangetreden tegen Siveo deze week. Snel punten pakken en wegkomen uit de gevarenzone gaat nog altijd gepaard met punten pakken en thuis wil Sportief nog wel eens de mouwen opstropen. Siveo is een stugge ploeg en schuwt de duels niet, maar dit laatste is Sportief ook niet vreemd. Dit wordt een waarschijnlijk een waar voetbalgevecht waarbij beide ploegen kansen zullen krijgen. Ondanks dat Siveo al meermaals verrast heeft, boekt de ploeg van Koos van Zoest voornamelijk remises. En dat is precies wat er ook op het gras in Woerdense Verlaat tegen gaat gebeuren volgens ons.
Poule tip: 2-2

Nicolaas Boys – Woerden
Afgelopen zaterdag speelde Nicolaas Boys voor de derde keer dit seizoen gelijk en daar kon men ditmaal wel vrede mee hebben. Er werd namelijk gelijk gespeeld bij SCH ’44, de torenhoge favoriet in de vierde klasse B. En ook deze zaterdag staat Nicolaas Boys weer een flinke kluif te wachten, aangezien Woerden op bezoek komt. Ook Woerden is nog ongeslagen en speelde tot dusverre alleen gelijk tegen Siveo ’60. Afgelopen zaterdag had men geen kind aan Kamerik en stond het binnen ‘no-time’ al op een veilige 3-0 voorsprong. Uiteindelijke stopte de teller bij zes doelpunten.
Op papier lijken beide ploegen weer aan elkaar gewaagd. Woerden heeft de beschikking over iets meer individuele klasse, maar het hechte collectief van de Nieuwveners heeft ze dit seizoen al veel gebracht.
Mede door de vorm van beide ploegen durven we voor deze confrontatie geen winnaar aan te wijzen en houden we het op een gelijkspel.
Poule tip: 1-1

Altior – DONK
De tegenstander uit Gouda is nog ongeslagen en hijgt koploper DIOS dan ook stevig in de nek. Alleen tegen HBC werden er tot nu toe punten verspeeld, de ploeg die met 3-0 zegevierde over Altior. Het lijkt dan ook een lastige middag te gaan worden voor de ploeg van Arjan van der Laan, ware het niet dat de ploegen elkaar in de voorbereiding al troffen en Altior in die ontmoeting met maar liefst 5-0 wist te zegevieren. Inmiddels zijn beide ploegen natuurlijk weken verder en zegt de voorbereiding niet alles maar toch; de kansen op een resultaat zijn er. Tel daarbij op dat Altior thuis nog ongeslagen is en wij krijgen steeds meer vertrouwen in een goed resultaat voor de oranjehemden. Wel is het voor Altior te hopen dat Tim Heikoop tijdig hersteld is want voorin heeft Van der Laan niet uit zoveel smaken te kiezen… Wij gaan voor een puntendeling.
Poule tip: 1-1 

De “Jumbo wedstrijd van de week” is TAVV – Nieuwkoop, lees hier de uitgebreide voorbeschouwing die we hadden met Jeffrey Pieterse en Thomas Boekstein, en vergeet niet je voorspellingen voor de poule in te vullen!

Archieffoto Kees Verhaar (fragment uit de wedstrijd tussen TAVV en Nieuwkoop in het seizoen 2019-2020)

André van der Voort, 0172SPORT, column, Zeg het Voort!

Bromsnor aan de Poort

0172SPORT, Amateurvoetbal, Coronavirus, afgelasting

Nicolaas Boys – Woerden uitgesteld naar 23 november