Voorbeschouwing op de wedstrijden in speelronde 6

Van de redactie | Een keer geen derby deze week, het is haast wennen. Ook geen dubbele punten te verdienen in de Jumbo Poule dus. Als we kijken naar de stand zien we ten opzichte van voorgaande edities minder Zevenhovense deelnemers aan kop. Dit heeft alles te maken met de resultaten van de dorpsclub. Ook tegen NSV’46 werd – wanneer we kijken naar de voorspellingen – meer verwacht van het eigen keurkorps. Andersom geldt hetzelfde; meer Noordenaren die zich bovenin melden. Bij het invullen van de poule blijken we allemaal aardige chauvinistische trekjes te bezitten. Doet de dorpsclub het goed zien we dit terug in de stand dus…
Wat brengt ons deze week? We zien met Nieuwkoop, Nicolaas Boys en Altior drie ploegen die het gaan opnemen tegen de koploper. Eerstgenoemde zal een hels karwei te wachten staan, de Nieuwveners en Langeraarders kunnen misschien wel verrassen. De overige ploegen hebben we zelfs allemaal op winst gezet. Toch weer dat ellendige chauvinisme…

Gouda – TAVV
Met Gouda treft TAVV niet de sterkste tegenstander in de poule. Gouda wist eenmaal van VVC te winnen, maar dat kunnen we eigenlijk geen verrassing noemen aangezien de ploeg uit Nieuw-Vennep de zwakste broeder is. De verwachting is dat Gouda een zwaar seizoen tegemoet gaat, waarin het zal proberen om het vege lijf te redden. Een eenvoudige opgave wordt dit echter niet.
TAVV is ondertussen al drie wedstrijden ongeslagen en kan bij een overwinning een positie bovenin de middenmoot innemen. En eigenlijk gaan we er vanuit dat dit ook wel zal gebeuren, aangezien TAVV over voldoende kwaliteiten beschikt om dit klusje te klaren. Hopelijk weet de verdediging zich een keertje staande te houden, want vooralsnog geeft men de doelpunten gemakkelijk weg. Laat dit twee seizoenen terug nou net de sterkste linie zijn geweest. ‘De nul’ zit er in onze ogen nog niet in, maar in Ter Aar zijn ze waarschijnlijk allang blij met een overwinning.
Poule tip: 1-3

Aarlanderveen – Alphia
Aarlanderveen gaat tegen Alphia voor zijn vijfde overwinning op rij. Waarschijnlijk houdt iedereen al rekening met een nieuwe zege, maar Alphia is een tegenstander die niet te onderschatten is. Momenteel staan zij op de vierde plaats met tien punten, wel stelden zij afgelopen weekend teleur tegen laagvlieger VVC (1-1).
De technische staf kent van Aarlanderveen kent de kwaliteiten van de tegenstander maar al te goed en daarbij lijken zij zelf ook al de ideale basis te hebben gevonden. Sander van Dijk kiest in de laatste wedstrijden voor een grotendeels vaste kern, waarin hij een rotsvast vertrouwen lijkt te hebben. Met de snelle Grimmelius, en de makkelijk scorenden Kalisse, Bouwhuis (oud-Alphia) en Poelwijk heeft het bovendien genoeg wapens voorin. Ondanks dat Alphia een geduchte tegenstander is, vul wij zonder twijfel een ‘één’ in bij de Poule.
Poule tip: 2-0

Nieuwkoop – FC Oudewater
Hoewel we altijd hoopvol willen blijven is het met het oog op komend weekend lastig een lichtpuntje te zien voor de ploeg van Manfred van den Bosch. Zijn selectie wordt geteisterd door blessures, de resultaten bieden weinig vertrouwen en dan komt ook de koploper nog eens op bezoek… Wel keert Daan Zuijdervliet naar verwachting weer terug in de selectie wat de mogelijkheid biedt om Jeffrey van Lith weer op het middenveld te posteren. Het grote probleem blijft echter doelpunten maken. Nu ook Sam Vijfhuizen geblesseerd is zal Van den Bosch iets moeten gaan verzinnen in de aanval. Vijfhuizen was tot nu toe ook nog ongelukkig en nog niet trefzeker, maar een tweede ‘nummer 9’ is er niet in de selectie. Het zal hoe dan ook een zeer lastig karwei worden tegen de koploper uit de oudste stad van het Groene Hart.
Poule tip: 0-2

Zevenhoven – VEP
Beide ploegen durven momenteel geen blik op de ranglijst te werpen. Zevenhoven is momenteel de koploper van het rechterrijtje, waar ze eigenlijk hadden gehoopt dit van het linkerrijtje te kunnen zijn. Maar ook VEP is dramatisch aan de competitie begonnen. Slechts één punt werd er uit de voorgaande wedstrijden gehaald en daarmee staat het momenteel in de gevarenzone. Dit punt werd ook nog eens op de eerste speeldag bij Linschoten behaald.
Voor zowel Zevenhoven als VEP rest er eigenlijk maar één opdracht: winnen. Zevenhoven wil in elk geval de aansluiting met de subtop behouden, maar wil in eerste instantie ook afstand nemen van de onderste vier plaatsen. Hier hoopt VEP ook zo snel mogelijk weg te komen en dat zijn ze kwalitatief ook aan hun stand verplicht.
Toch denken wij dat VEP nog minimaal een week op plaats dertien zal blijven staan en dat Zevenhoven eindelijk weer eens weet te winnen. Gemakkelijk wordt het echter niet, maar dat zullen Chris Snatersen en zijn mannen ondertussen wel in de gaten hebben.
Poule tip: 2-1

SCH ’44 – Nicolaas Boys
Voorafgaand aan dit seizoen was SCH ’44 al kampioenskandidaat nummer één en deze favorietenrol maken ze vooralsnog meer dan waar. Met vijftien punten uit vijf wedstrijden heeft het nog geen enkele misstap begaan en het doelsaldo is al net zo indrukwekkend, eenentwintig voor en twee tegen. Toch moet erbij vermeld worden dat ze alleen nog maar ploegen hebben gehad die degradatie naar de vijfde klasse moeten zien te ontlopen.
Met Nicolaas Boys krijgt het eindelijk een eerste echte krachtmeting. De Nieuwveners zijn met drie overwinningen en twee gelijke spelen uitstekend aan de competitie begonnen. Het vertrouwen in Nieuwveen is dan ook enorm en zij zullen ongetwijfeld op een stuntje hopen. Als het Nicolaas Boys lukt om gedisciplineerd te spelen, de linies kort te houden en via de omschakeling toe te staan, dan moet het in ieder geval in staat zijn om het SCH ’44 lastig te maken. Het wordt in elk geval zaak om niet al vroeg tegen een tegentreffer aan te lopen.
Als redactie geloven wij erin dat ze de ploeg uit Harmelen ook zelfs de eerste punten afsnoepen en we vullen dan ook chauvinistisch een gelijkspel in.
Poule tip: 1-1

Siveo ’60 – NSV’46
De uitwedstrijd in Zegveld is voor de Noordenaren de afgelopen jaren nimmer een gemakkelijke wedstrijd gebleken. De vorige wedstrijd kwam men moeilijk onder de druk van de thuisploeg vandaan, maar counterde NSV’46 zichzelf wel naar een 0-1 overwinning. De editie daarvoor werd 2-1 in het voordeel van de thuisploeg. Dit jaar zijn de Zegvelders wisselvallig, zo pakte men knap punten tegen Zevenhoven en Woerden, maar kende het problemen met Kamerik en werd het weggespeeld door Nicolaas Boys. NSV’46 zelf zit natuurlijk in een goede flow. Momenteel bezet de ploeg van Robert Swart de derde plaats en zou zaterdag de vijfde zege op rij behaald kunnen worden. Wij gaan er stiekem wel vanuit dat men deze knappe reeks gaat neerzetten. Met daarna Linschoten en Bodegraven als tegenstanders zouden de Noordenaren zomaar eens de beste seizoenstart uit het vijfenzeventigjarige bestaan kunnen behalen.
Poule tip: 1-3

Bodegraven – Sportief
Eindelijk was ‘ie daar; de eerste overwinning van het seizoen. Ook al werd deze behaald tegen hekkensluiter Alphense Boys, eens moet je de eerste punten pakken. Om weg te komen bij de gevaarlijke onderste plaatsen moeten er immers gewonnen worden. En men wist bij Sportief dat ook het programma hen enigszins goed gezind is. Komend weekend wacht namelijk Bodegraven, ook geen hoogvlieger met net als Sportief slechts drie punten. Het zal ongetwijfeld een heet wedstrijdje worden gezien de aart van de thuisploeg, die ongetwijfeld ook zelf verwachten dat dit een goede kans is drie punten aan het totaal toe te voegen. Tijdens de laatste ontmoeting in Bodegraven wisten de mannen van Cor Stoof met 0-2 te zegevieren. Wij gaan uit van een herhaling van zetten.
Poule tip: 0-2

sv DIOS – Altior
Wat mogen we van Altior gaan verwachten nu men is opgeklommen naar de derde positie en tot dusverre slechte één nederlaag leed? Om het kampioenschap zal men niet gaan meespelen, daarvoor komen de overwinning te moeizaam tot stand. Voorafgaand aan het siezoen sprak trainer Arjan van der Laan de ambitie uit dat Altior een ploeg zou moeten gaan worden waar men niet graag tegen speelt. Na vijf wedstrijden mogen we voorzichtig gaan concluderen dat hij qua ambitie verwezelijken op de goede weg is… Altior is een lastig te nemen horde en levert iedere wedstrijd veel strijd. Vooral de middenlinie van Van der Laan is ijzersterk en onvermoeibaar. Geen duel wordt geschuwd, maar deze linie is ook nog eens in staat uitstekende aanvallen op te zetten. Aan de man in vorm Tim Heikoop de taak de uitvallen om te zetten in doelpunten. Tegenstander Dios is de trotse en ongeslagen koploper van 2C en gezien de statistieken een makkelijk scorende ploeg. Kan Altior verrassen en ook vanuit Nieuw-Vennep terugkeren met een puntje of de volle buit? Wanneer men knokt en speelt zoals afgelopen weken zou er best een stuntje mogelijk zijn denken wij.
Poule tip: 2-2

Er is deze keer geen “Jumbo wedstrijd van de week”, maar vergeet niet je voorspellingen voor de poule in te vullen!

Archieffoto Kees Verhaar

0172SPORT, Ludo Pistorius, Ludo's en don'ts, 0172SPORT column

De Mooiste

Snellink komt man met de hamer tegen op 5000 meter