Snellink komt man met de hamer tegen op 5000 meter

Heerenveen | Tijdens het Daikin NK Afstanden is het Beau Snellink niet gelukt zijn goede vorm die hij tijdens de trainingskampen etaleerde een passend vervolg te geven. Halverwege de 5000 meter lag hij nog op schema voor een podiumplaats, daarna zag hij tegenstander Marcel Bosker met rasse schreden van hem wegrijden.

Tijdens het afsluitende trainingskamp in Inzell wist Snellink met 6:14,98 nog een persoonlijk record te rijden op de 5000 meter. De benjamin van de Jumbo-Visma ploeg leek hiermee klaar te zijn voor de NK afstanden. In de afsluitende rit tegen Bosker kwam de 20-jarige Noordenaar uiteindelijk in 6:22,06 enigszins teleurgesteld als dertiende over de streep.

De 35-jarige Jorrit Bergsma pakte met een persoonlijk record in Thialf van 6:07,30 het goud in een rechtstreeks duel met Patrick Roest die het zilver veroverde. Marwin Talsma won zijn rit van Sven Kramer en pakte de brozen plak, Kramer werd uiteindelijk vijfde en plaatste zich daarmee nipt voor de eerste wereldbekerwedstrijden.

Foto: screenshot nos.nl

Voorbeschouwing op de wedstrijden in speelronde 6

Nicolaas Boys stunt bij SCH ’44 met gelijkspel