Voorbeschouwing op de wedstrijden in speelronde 16

Van de redactie | Geen derby’s deze week, maar wel een aantal zeer mooie affiches. Het was dan ook moeilijk kiezen voor ons om een “Jumbo Wedstrijd van de Week” aan te merken. Het gevecht om plaats vier tussen NSV’46 en Siveo was uiteraard een kanshebber, maar wat te denken van het degradatiegevecht tussen Sportief en Bodegraven? Beide potjes zullen de vonken vanaf spatten. Uiteindelijk kozen we voor de ploeg in vorm: Nieuwkoop. De oranjehemden gaan op bezoek bij koploper FC Oudewater, barsten van het zelfvertrouwen en kijken er naar uit zich te meten met één van de topploegen. TAVV, Nicolaas Boys en Zevenhoven spelen een op papier gemakkelijke wedstrijd. Op zondag sluit Altior zoals iedere week het bal en ook zij zullen het lastig gaan krijgen. Desondanks zijn we gezien de voorspellingen uiterst hoopvol op een geslaagd voetbalweekend!

TAVV – Gouda
Bij TAVV was men teleurgesteld na het gelijke spel tegen Aarlanderveen, ondanks dat deze pas vlak voor tijd viel. En misschien is dat ook wel begrijpelijk, na een moeizame competitiestart is men vooral de laatste weken goed op dreef. Ook tegen Aarlanderveen had men het betere van het spel, alleen het scoren van de kansen bleek vooral een probleem.
TAVV staat in elk geval op de positie waar het graag wil staan, namelijk in de subtop van de derde klasse A. Tegen Gouda hoopt men de dertig punten grens te passeren en volop te blijven meedoen om een periodetitel.
Gouda staat momenteel op de elfde plaats en voor hen wordt het een flinke kluif om zich te handhaven. Sporting Leiden is de enige ploeg die men nog een beetje in het vizier heeft en dat wordt waarschijnlijk ook het richtpunt van Gouda. Tegen TAVV moet men nog wel een pas op de plaats maken, dus in onze ogen moet men zich richten op de laatste tien wedstrijden.
Poule tip: 3-0 

FC Oudewater – Nieuwkoop
De mannen van Manfred van den Bosch mogen het dit weekend opnemen tegen koploper FC Oudewater, dat in vijftien wedstrijden slechts tweemaal puntverlies leed. Eenmaal pakte CVC Reeuwijk de volle buit, het andere puntverlies liep men op bij TAVV waar het met 2-2 gelijk speelde. Het verhaal van Nieuwkoop is bekend: na een slechte start zijn de oranjehemden opgeklommen naar de achtste stek. Vijf zeges op rij werden er geboekt, een ideaal moment dus om de koploper te treffen. Om deze reden is deze wedstrijd dan ook deze week de “Jumbo Bas Bobeldijk Wedstrijd van de Week”.
Op Sportpark De Dulen had de koploper de nodige moeite met Nieuwkoop, getuige ook de magere 1-0 zege. Toen wist Nieuwkoop zelf nimmer tot scoren te komen en was dit minimale verschil dus genoeg, nu moet de ploeg uit de oudste stad van ons land van betere huize komen wil het het verschil met CVC niet zien teruglopen naar vier punten. De ‘platvissen’ in vorm zullen FC Oudewater het vuur aan de schenen gaan leggen en vechten om de reeks nog wat mooier te maken. Misschien wat opportuun, maar wij denken dat men hier in zal gaan slagen. Een resultaat zit er op zeker in.
Poule tip: 1-1

CVC Reeuwijk – Aarlanderveen
In de afgelopen weken is Aarlanderveen afgegleden naar de vierde plaats op de ranglijst en het wordt dan ook zaak om weer eens te winnen. Dat is makkelijker gezegd dan gedaan, want aanstaande zaterdag staat de lastige uitwedstrijd tegen CVC Reeuwijk op het programma. Een ploeg die het dit seizoen ook buitengewoon goed doet en momenteel tweede staat. Daarnaast staan zij ook bovenaan in de tweede periode en men is er dus ook alles aan gelegen om de drie punten in Reeuwijk te houden, zodat men zich volgende week kan kwalificeren voor de nacompetitie.
Ook Aarlanderveen wil zich hier graag voor plaatsen, maar op basis van de laatste weken moeten we misschien wel concluderen dat dit nog wel eens een lastige opgave kan worden. Er zijn meer kapers op de kust en de punten zijn dan ook hard nodig. Aan de kwaliteiten ligt het niet, dus wellicht is dit een mooi moment voor de ploeg van Sander van Dijk om het tij te keren? Zelf houden we het op een doelpuntrijk gelijkspel.
Poule tip: 2-2

NSV’46 – Siveo ’60
Een angstgegner, zo kunnen we Siveo gerust noemen. Nimmer gaat het makkelijk en steeds weer worden de wedstrijden tussen beide ploegen beslist in de slotminuten. De laatste editie in oktober leek NSV’46 op weg naar een overwinning, maar scoorden de Zegvelders in de blessuretijd de 2-2. Het seizoen daarvoor waren het de Noordenaren die in Zegveld zeven minuten voor tijd de enige treffer wisten te maken. Ook de editie daarvoor werd diep in blessuretijd beslist, toen in het voordeel van de geelhemden. Het fysieke aspect voert in de ontmoetingen vaak de boventoon boven verzorgt veldspel. Siveo schuwt de duels niet en heeft doorgaans een ijzersterk centraal duo staan. NSV’46 zal moeten proberen het baltempo te bepalen en wanneer het gevraagd wordt mee te gaan in het fysieke spel van de opponent. Dit zal het moeten doen zonder Mika Valentijn die een schorsing uitzit. Zal Swart kiezen voor Menno de Jong achterin dat de vorige keer geen succes was en ten koste gaat van zijn middenveld, of geeft hij Jim Groenendijk een kans zich centraal te bewijzen? En welke ploeg heeft ditmaal de langste adem in het gevecht om plaats vier? Wij denken de thuisploeg…
Poule tip: 2-1 

Nicolaas Boys – Kamerik
Kamerik lijkt op het juiste moment te komen voor de Nieuwveners. Na de winterstop draait het moeizaam bij Nicolaas Boys en met Kamerik treft men één van de mindere goden. Toch zegt dat niet alles, aangezien ‘zwart en groen’ het wel vaker lastig heeft tegen de kleintjes. Uit tegen Kamerik ging het ook moeizaam en keek men zelfs tegen een 2-0 achterstand. In de tweede helft stelde men wel orde op zaken en men boekte uiteindelijk een 2-5 overwinning.
Voor Nicolaas Boys wordt het nu ook zaak om de punten te pakken, want anders kan het seizoen wel eens als een spreekwoordelijke nachtkaars uitgaan. Er zijn echter nog elf wedstrijden te spelen en de top-8 staat nog dicht bij elkaar. Met een overwinning op Kamerik blijft men ‘gewoon’ meedoen om de prijzen en dat verdiend men in Nieuwveen ook.
We rekenen op een degelijke overwinning voor de thuisploeg.
Poule tip: 3-1 

Sportief – Bodegraven
Sportief verkeerd in uitstekende doen, de doordeweekse ontmoeting met Kamerik daargelaten. Alle andere wedstrijden die Sportief in maart speelde, wist men te overtuigen en bij vlagengoed voetbal te spelen én te verrassen. Bodegraven wacht al vijf wedstrijden op een resultaat en ging afgelopen week zelfs zeer hard onderuit tegen Alphense Boys, dat zo de eerste overwinning van het seizoen kon noteren. Het verschil tussen beide ploegen bedraagt één schamel puntje. We kunnen dus spreken van een échte “zes punten-wedstrijd”! Wanneer Sportief weet te winnen zal het weer stijgen op de ranglijst en misschien weer tijdelijk in veilige haven komen, delven de mannen van Cor Stoof het onderspit zullen de zorgen om lijfsbehoud toenemen. De vorige ontmoeting leverde een 3-4 zege op voor Sportief, hier zal men vooraf voor tekenen uiteraard, maar een iets minder spannende wedstrijd zal beter zijn voor het hart van “The Green-White Army”. Stijn Molenaar is dé man in vorm momenteel. Wij verwachten dat hij dan ook de wedstrijd zal beslissen.
Poule tip: 4-2

Alphense Boys – Zevenhoven
Zevenhoven is nog slechts twee overwinningen verwijderd van de tweede periode en de eerste zege moet gepakt worden tegen hekkensluiter Alphense Boys. Eerder dit seizoen verslikte de ploeg van Chris Snatersen zich nog in de Alphenaren. Het werd toen een doelpuntloos gelijkspel aan de Stationsweg in Zevenhoven.
Sinds de winterstop heeft Zevenhoven zes wedstrijden afgewerkt en deze werden allemaal gewonnen. Het moment dat men tegen het eerste puntverlies aanloopt komt natuurlijk steeds dichterbij, maar men zal toch niet opnieuw in de fout gaan tegen Alphense Boys?
Twee wedstrijd terug leek Alphense Boys dood en begraven met slechts drie punten uit dertien wedstrijden, maar daarna pakte het liefst vier punten in de wedstrijden tegen Kamerik en Bodegraven. De 1-5 overwinning van afgelopen zaterdag tegen Bodegraven was zelfs goed voor de eerste overwinning van het seizoen en heeft het vertrouwen ongetwijfeld een boost gegeven.
Toch denken wij dat Zevenhoven een maatje te groot is voor de rood-witten uit Alphen aan den Rijn, waardoor de geelhemden zich kunnen opmaken voor de ‘finale’ van volgende week.
Poule tip: 1-4

Altior – Bloemendaal
Eind november troffen de ploegen elkaar in de kustplaats en toen wisten de Bloemendalers met 3-2 te winnen. Hoe anders staat het er nu voor. Altior is al vijf wedstrijden ongeslagen, Bloemendaal kreeg na de winterstop drie harde tikken te verwerken, maar heeft herstel getoond en de laatste twee wedstijden zeer overtuigend gewonnen met 6-0 en 4-0 van respectievelijk ASC en RVC’33, ploegen waar Altior het gezien de uitslag een stuk minder makkelijk mee had… Het zal dan ook een zware kluif worden voor Altior de punten thuis te houden. De resultaten van de afgelopen weken zullen vertrouwen bieden op een goede uitkomst en de wetenschap dat het amper tegengoals incasseert zal dit gevoel versterken. Bloemendaal zal hoe dan ook een andere ploeg treffen dan in de heenwedstrijd. Toen had Arjan van der Laan niet de beschikking over Tim Heikoop en Ed van der Weijden, het aanvalsduo dat uitstekend op dreef is. Juist dit laatste gaat de doorslag geven denken wij…
Poule tip: 3-1

Een derby is altijd de ‘Jumbo wedstrijd van de week’, wanneer er geen derby op het programma staat markeren we een andere wedstrijd als ‘Jumbo wedstrijd van de week’. We kijken wat het mooiste affiche is en houden hierbij natuurlijk ook rekening met de stand van de ranglijst. Vul nu hier je voorspellingen voor de poule in!

Archief Kees Verhaar

Sicco Nederstigt en Marieke Ebens winnen 12de editie van het Liemeer Jeugd Open

Lyndon de Bruijn maakt gevoelige overstap naar Aarlanderveen