Lyndon de Bruijn maakt gevoelige overstap naar Aarlanderveen

Aarlanderveen | In navolging van Robin van Koert en Jeffrey Pieterse gaat ook Lyndon de Bruijn vertrekken bij TAVV. De 31-jarige aanvaller maakt aankomend seizoen de overstap naar buurman Aarlanderveen en dit ligt gevoelig in Ter Aar.

De Bruijn: ‘Ik wil graag op dit niveau blijven voetballen, maar volgend seizoen vertrekken er een aantal spelers en in mijn ogen komt daar te weinig voor terug. Daarnaast zijn TAVV en Altior momenteel bezig met een fusie en dit alles heeft mij voor de overstap in de afgelopen dagen in een stroomversnelling gebracht. Ik wil graag nog een keer succes beleven en ik denk dat ik daar meer kans op heb bij Aarlanderveen’.

‘Ik wil graag nog een keer succes beleven en ik denk dat ik daar meer kans op heb bij Aarlanderveen’

De Bruijn over zijn overstap naar Aarlanderveen

In de afgelopen week heeft De Bruijn om de tafel gezeten met de technische commissie van Aarlanderveen en ook een gesprek gehad met Aarlanderveen-trainer Sander van Dijk. ‘Ze zijn op zoek naar een speler met mijn kwaliteiten. Iemand die de groep op sleeptouw kan nemen en kampioen kan maken. Uit de gesprekken die ik met ze had sprak direct veel vertrouwen, dat voelde ik gelijk.’

De spits van TAVV kwam dit seizoen pas tweemaal tot scoren en kwam in 2022 nog nauwelijks in actie, mede door een blessure. ‘In de afgelopen wedstrijden werden overtuigende overwinningen geboekt. Aan de andere kant was dit ook wel tegen mindere tegenstanders. Dus ik moet na mijn blessure nu even op mijn beurt wachten. De keuze hiervoor begrijp ik enigszins, echter bestaat de kans dat de trainer zichzelf hiermee in zijn voet schiet.’

Voor Aarlanderveen is De Bruijn alweer de vierde versterking. Eerder werden Dylan Kooistra (FC VVC) en Lars Overbeek (ARC) al vastgelegd en deze week werd ook bekend dat verdediger Mike Hamilton de overstap van Alphen naar Aarlanderveen zal maken. Met de komst van De Bruijn lijkt Van Dijk zijn selectie voor volgend seizoen aardig rond te hebben.

Archieffoto Kees Verhaar (De Bruijn in actie tijdens de 0172SPORT-Cup tegen zijn nieuwe club Aarlanderveen)

Voorbeschouwing op de wedstrijden in speelronde 16

Ruud Bos, 0172SPORT, 0172SPORT column, Het Bos Ingestuurd

Fijn langs de lijn