Voorbeschouwing op de wedstrijden in speelronde 15

Van de redactie | Waar moeten we beginnen? Even bij onszelf. Afgelopen weekend stormden we dan eindelijk de top-15 binnen van de Jumbo-poule! (13e zelfs maar door het verlies van Aarlanderveen afgelopen dinsdag weer gezakt naar plaats 16). Maar we willen meer natuurlijk en wát staat er een heerlijk weekend voor de boeg! Maar liefst twee derby’s waar dus dubbele punten te verdienen zijn, maar daarnaast nog meer mooie potjes! Kan Nieuwkoop een vijfde zege op rij noteren of stopt het bij vier? Wint NSV’46 eindelijk weer eens op vreemde bodem? Kan Sportief weer voor een stunt zorgen? En kan Altior een grote uitslag neerzetten bij het kwakkelende RVC’33 nu het zelf in uitstekende vorm verkeerd? Neem al deze ingrediënten en werp daarbij nog een blik op de weersvoorspellingen en je weet het: Dit kan wel eens een mooi voetbalweekend gaan worden…

Aarlanderveen – TAVV
Aarlanderveen liet zich dinsdagavond van zijn slechtste kant zien in de inhaalwedstrijd tegen FC Oegstgeest met een totale off-day. Een aantal weken terug moesten ze het kampioenschap al uit hun hoofd zetten en zelfs het halen van de nacompetitie wordt nu een zware dobber. Met zeven ploegen wordt er gestreden om drie plaatsen die aan het eind van het seizoen recht geeft op dit toetje.
Ook TAVV is één van deze ploegen die daar op aast, zij lijken op basis van de resultaten in de laatste weken dé favoriet. Met zeventien doelpunten voor en nul tegen in vijf wedstrijden is aan scorend vermogen geen gebrek en ook de laatste linie staat momenteel als een huis. Het enige smetje na de winterstop was het doelpuntloze gelijkspel bij hekkensluiter VVC.
Toch is de burenruzie tussen beide ploegen een duel op zich. Bij een derby komen altijd andere krachten boven. In de heenwedstrijd was er een uur lang nauwelijks iets te beleven, totdat Aarlanderveen-aanvoerder Thom Nouwens van het veld werd gestuurd. Desondanks trok Aarlanderveen met tien man aan het langste eind. Ditmaal zetten wij echter een “tweetje” op het formulier en gaan we voor een overwinning van TAVV. Wel krijgt men weer eens een doelpunt tegen…
Poule tip: 1-2 

Nieuwkoop – Blauw-Zwart
Door de reeks van vier gewonnen wedstrijden is Nieuwkoop de tegenstander van komend weekend inmiddels voorbij. Eind oktober toen Nieuwkoop nog zelden scoorde werd er in Wassenaar met 2-0 verloren, maar heel erg onder de indruk zal Manfred van den Bosch niet geweest zijn van de tegenstander. Daarnaast zal Blauw-Zwart een compleet ander Nieuwkoop treffen dan in oktober. Toen trad men onder meer aan zonder aanvallers Sam Vijfhuizen en Thijs van der Zon en stond middenvelder Jeffrey van Lith noodgedwongen centraal achterin. Niet alleen zullen er andere poppetjes aantreden, in Wassenaar verschijnt ook een team in vorm én met zelfvertrouwen. Blauw-Zwart wist pas eenmaal na de winter te winnen… Een vijfde zege op rij zou uitermate knap zijn. Of dit ook gaat gebeuren? Wij durven inmiddels wel een “eentje” te zetten…
Poule tip: 2-0 

Zevenhoven – Nicolaas Boys
In speelronde 3 stonden beide ploegen in Nieuwveen al tegenover elkaar. Toen eindigde de derby in een 1-1 gelijkspel, een uitslag waar Zevenhoven het meest tevreden mee was. Inmiddels zijn we twaalf speelrondes verder en sinds die tijd is er veel veranderd. Lange tijd stond Nicolaas Boys in de top van de vierde klasse B en hobbelde Zevenhoven achter de feiten aan. Maar door de uitslagen na de winterstop zijn de rollen ineens omgedraaid. Sinds de competitiehervatting wist Nicolaas Boys pas eenmaal te winnen, terwijl Zevenhoven juist alle vijf de wedstrijden won en daarin ook tegenstanders als SCH ’44 en Zwammerdam versloeg.
Zevenhoven, dat weer de beschikking heeft over een volledige fitte spelersgroep, zal dan ook vol vertrouwen aan de wedstrijd verschijnen. Bij Nicolaas Boys het vertrouwen iets minder en het mist met de geblesseerde Matthijs Egberts en geschorste Peter Burgmeijer ook nog eens twee absolute sterkhouders. Toch blijft een derby een wedstrijd op zich. We verwachten een spannende en verhitte wedstrijd, maar denken dat het in vorm verkerende Zevenhoven aan het langste eind gaat trekken. Ook kijken we met z’n allen uit naar de sfeeracties van beide supportersgroepen, waarvan bekend is dat ze groots zullen uitpakken.
Poule tip: 2-1

SC Woerden – Sportief
Sportief staat nu we net over de helft zijn precies waar het minimaal wil staan wanneer wedstrijd zesentwintig gespeeld is: tiende. Punten werden er afgelopen weken gepakt tegen één “kleintje” en twee “grote”. En nu wacht er weer een “grote”, namelijk de sinds vorige week alleenheersers aan kop, SC Woerden. Kan Sportief weer verrassen en huiswaarts keren met een puntje of zelfs meer? Thuis verloor men kansloos met 0-4… Het spel laten maken door de tegenstander en van daaruit toeslaan is de ploeg van Cor Stoof wel toevertrouwd, maar zijn ze ook opgewassen tegen de technisch vaardige spelers van Woerden? Met in de punt Kees Jansen beschikt Woerden daarnaast over een zeer vervelende aanvalsleider. De fysiek beresterke Jansen is geen verfijnde speler, maar is een zeer vervelende luis in de pels voor ieder verdedigingsduo. In de combinatie geen topper, maar een balletje vasthouden of een duel winnen is hem wel toevertrouwd. De aanvoer komt vooral van spelverdeler Jeffrey Vlug. Wanneer Stoof en zijn mannen Vlug en Jansen onschadelijk weten te maken kan er misschien een stuntje in zitten. Wij zetten er helaas ons geld niet op in, maar hopen van harte dat we het bij het verkeerde eind hebben!
Poule tip: 4-1 

Linschoten – NSV’46
Begin november moesten de Noordenaren tot het gaatje gaan om een punt over te houden aan het duel met de Linschotenaren. Vier minuten voor tijd stond men nog met 0-2 achter maar doelpunten van Lars de Jong en Jefrey van Capel zorgde ervoor dat het alsnog gelijk werd. Wanneer we kijken naar de huidige vorm van beide ploegen moeten we constateren dat beide wisselvallig zijn. Waarin ze verschillen is ook duidelijk: De ploeg van Robert Swart wint z’n wedstrijden over het algemeen makkelijker maar zakt soms ver weg, de opponent verliest weliswaar geregeld maar zakt nooit door de ondergrens en krijgt nooit meer dan drie goal tegen. Ook niet tegen de ‘grote’ ploegen. Linschoten leunt dan ook op een prima defensie en loert op de omschakeling en de standaard situaties. Daar ligt voor zaterdag de sleutel voor NSV’46. Wil het niet tegen tegengoals aanlopen zal het geen onnodige vrije trappen halverwege de middenlijn moeten weggeven en op hun hoede zijn met corners. Het zal lastig worden, tot nu toe wisten Swart en zijn mannen pas tweemaal te winnen op vreemde bodem namelijk. Waar we eerder chauvinistisch waren en hier een “tweetje” zouden invullen gaan we nu we ons aan de top van het klassement hebben gemeld voor de punten. Net als in de heenwedstrijd denken we dat de ploegen de punten netjes verdelen…
Poule tip: 1-1

RVC ’33 – Altior
De ploeg uit Reeuwijk draait niet, getuige de slechts twee overwinning die men reeds boekte. Of dit te maken heeft met de overstap naar de zaterdag waar het volgend jaar gaat uitkomen is gissen, dat de ploeg beter kan dan ze laten zien is zeker. Desalniettemin had Altior in de heenwedstrijd alle moeite om de volle buit te pakken. Pas in de slotfase sloeg Altior toe en trok men de wedstrijd naar zich toe. RVC speelde op dat moment nog met negen man na twee rode prenten. Hoe anders zal het nu gaan? De ploeg van Arjan van der Laan verkeerd in blakende vorm én heeft weer de beschikking over Ed van der Weijden. Dat het één met het ander te maken heeft moge duidelijk zijn. Thuis waren de oranjehemden voetballend de betere ploeg, maar kwam het maar niet tot scoren. De blauwhemden waren vooral gevaarlijk uit corners en gooiden qua veldspel niet echt hoge ogen. De top-4 is voor Altior inmiddels in zicht en misschien zondag al wel te pakken. Aan de uitslag in Reeuwijk zal het niet liggen vermoedden wij.
Poule tip: 1-3

We hebben dit weekend niet één maar twee “Jumbo wedstrijden van de week”, dat zijn Aarlanderveen – TAVV en Zevenhoven – Nicolaas Boys. Lees hier de uitgebreide voorbeschouwing op Aarlanderveen – TAVV met Elias Karmiris en Randy Verwoerd, en hier de voorbeschouwing op Zevenhoven – Nicolaas Boys met Robert Mooren en Joey van den Haak. Vergeet niet je voorspellingen voor de poule in te vullen!

Archief Kees Verhaar (fragment uit de wedstrijd tussen Nicolaas Boys en Zevenhoven eerder dit seizoen)

Voorbeschouwen met Robert Mooren en Joey van den Haak op Zevenhoven – Nicolaas Boys

15 uit 5 voor Nieuwkoop na zege op Blauw-Zwart