Voorbeschouwing op de wedstrijden in speelronde 12

Van de redactie | Ondanks onze voorspellingen – overal de volle buit – was het geen al te best weekend voor onze poule. NSV’46 leed op eigen veld een pijnlijke nederlaag, maar ook Sportief kreeg een flinke tik te verwerken en lijkt zich te moeten gaan neerleggen bij voetballen op een niveautje lager. Of zorgen zij nog voor een wonder? Altior kwam ook niet best voor de dag en speelde doelpuntloos gelijk. De overige clubs wisten wél te winnen, sommige zelfs met grote cijfers. TAVV bijvoorbeeld lijkt momenteel in bloedvorm te zijn. De “Jumbo wedstrijd van de week” is FC Oegstgeest tegen Aarlanderveen. De klad zit er een beetje in bij de voormalig koploper in 4B, waar de ploeg van Sander van Dijk juist jacht maakt op de koppositie. Maar er zijn meer mooie potjes. Gaat NSV’46 zich herstellen? Weet Sportief te stunten? Zal TAVV een derde vijfklapper op rij kunnen noteren? En wat doet Nicolaas Boys tegen VEP? Dé ploeg in vorm… We gaan het allemaal weer zien deze week!

FC VVC – TAVV
TAVV is uitstekend aan de tweede seizoenshelft begonnen. Eerst werd VVSB met 5-0 verslagen en afgelopen weekend versloeg het Be Fair met dezelfde cijfers. Midweeks won het ook nog met 5-4 van Noordwijk Onder-23 voor de LAV Cup. In de derde competitiewedstrijd na de winterstop gaat het op bezoek bij hekkensluiter VVC, dat pas één schamel punt bij elkaar wist te harken. Alle ingrediënten lijken dus aanwezig voor TAVV om opnieuw drie punten bij te schrijven. En als je kijkt naar het doelsaldo van beide ploegen, dan zou het ook nog wel eens een monsterscore kunnen worden. TAVV is de meest scorende ploeg in de derde klasse A en VVC krijgt juist de meeste doelpunten tegen. Voor VVC wordt het dus van cruciaal belang om de rijen gesloten te houden. Echter is dat makkelijker gezegd dan gedaan, want met name Jeffrey Pieterse en Eric van der Hout hebben de smaak te pakken. We voorspellen een eenvoudige overwinning voor TAVV, maar een echte grote uitslag blijft wel achterwege.
Poule tip: 0-4

Gouda – Nieuwkoop
De ploeg van Manfred van den Bosch klimt sinds november langzaam maar zeker omhoog en neemt zodoende ook steeds meer afstand van de gevaarlijke plekken onderin. Het ligt zelfs voor de hand dat men wederom een plaats zal gaan stijgen. Zelf gaat het namelijk als nummer tien op bezoek bij Gouda, nummer negen Sporting Leiden ontvangt het lastige Alphia. Nieuwkoop krijgt na VVC dus wederom een ploeg dat onder hen op de ranglijst staat en dit moet gewoon punten opleveren. De tegenstander kan niet bepaald kan leunen op een stabiele verdediging, want alleen VVC incasseerde meer doelpunten dan de Gouwenaren. Hier liggen dus kansen. De selectie van Van den Bosch is ook steeds meer compleet en vooral voorin gaat men hiervan de vruchten plukken. Te beginnen zaterdag.
Poule tip: 0-2 

FC Oegstgeest – Aarlanderveen
We hadden verwacht dat dit de topper tussen de nummers drie en twee zou zijn, maar FC Oegstgeest ging afgelopen weekend verrassend onderuit tegen Blauw-Zwart. Hierdoor is men op de ranglijst gepasseerd door CVC Reeuwijk en TAVV, en ook Alphia heeft nog twee wedstrijden tegoed waarin het Oegstgeest kan passeren. Voor Oegstgeest wordt het dus een cruciale wedstrijd om niet af te haken in de strijd om een periodetitel. Aarlanderveen weet dus wat het te wachten staat, echter raakt de ploeg van Sander van Dijk niet zo snel in de war. Met een karrenvracht aan ervaring moet men dit klusje wel kunnen klaren. Ook heeft de ploeg veel scorend vermogen, dus scoren doet het vrijwel altijd.
Poule tip: 1-2

NSV’46 – Rohda ’76
De Noordenaren mogen dit weekend wederom thuis laten zien wat ze waard zijn. Afgelopen weekend speelden ze een fantastisch eerste half uur en daar zal de focus op moeten liggen de komende krachtmeting. Wanneer men dat niveau weer kan aantikken én vasthouden ook na een mogelijke tegenslag moet negentig minuten tegen opponent Rohda ’76 de volle buit opleveren. De Bodengravers zinnen echter op eerherstel. Op de ranglijst zijn zij namelijk voorbijgestreefd door de volksclub van iets verderop dat de naam van het dorp draagt. Vorige week lieten zij al zien dat dit wat Rohda betreft niet lang zal zijn. Knap hielden de blauwhemden – evenals NSV’46 een week eerder deed – koploper Zwammerdam op een 1-1 gelijkspel. De ploeg van Robert Swart is dus wel degelijk gewaarschuwd, maar zal voor eigen publiek positief willen reageren op de deceptie van de wedstrijd tegen VEP. We gaan dan ook uit van een driepunter voor de Noordenaren.
Poule tip: 3-1

SCH ’44 – Sportief
Het wordt een heel lastig verhaal voor Sportief, en dan hebben we het niet eens over komend weekend. De ploeg van Cor Stoof had de wedstrijd tegen Linschoten moeten winnen om de aansluiting naar veiliger haven te vinden. Dit weekend krijgt het ook nog eens bezoek van voormalig koploper én titelfavoriet SCH. Na de corona-break zit er wel wat zand in de motor van de formatie uit Harmelen, getuige het gelijke spel tegen Woerden en de zeperd op bezoek bij Siveo ’60. Zal er dan toch een kansje op succes zijn voor Sportief? Of zal SCH zijn status als titelfavoriet nieuw leven in blazen door een fijne overwinning te gaan boeken? Wij houden het helaas bij het laatste…
Poule tip: 4-0

VEP – Nicolaas Boys
VEP is de ploeg in vorm. Voor de winterstop wist het slechts vijf punten te pakken. In de eerste drie wedstrijden na de kerst pakte het de maximale score van negen punten. Hierdoor hebben de Woerdenaren afstand genomen van de onderste regionen en is het opgeklommen naar de achtste plaats op de ranglijst. Nicolaas Boys lijkt op voorhand een zware kluif te hebben. Met gemiddeld twee punten per wedstrijd doen de Nieuwveners het uitstekend en staan ze slechts twee punten achter de koplopers. De mannen van Mo Bougrine willen graag om de bovenste plaatsen mee blijven doen en daarom moet er eigenlijk gewonnen van de Woerdense zebra’s. Makkelijk wordt het niet, maar we zetten wel in op een ‘tweetje’.
Poule tip: 1-2

Linschoten – Zevenhoven
Beide ploegen zijn na de winterstop nog zonder puntverlies, waarbij aangetekend moet worden dat Zevenhoven nog maar eenmaal in actie kwam. Beide ploegen deden echter wat ze moesten doen tegen ‘de kleintjes’. Linschoten versloeg zowel Alphense Boys als Sportief en deze zeges waren ook broodnodig in de strijd tegen degradatie. Het staat nu op de veilige negende plaats, maar ze moeten deze klassering wel delen met Rohda ’76 en Bodegraven. Laatstgenoemde staat voorlopig op doelsaldo op een degradatieplaats, dus Linschoten zal de punten moeten blijven pakken. Mede door de uitslagen van de afgelopen weken begint met in Zevenhoven weer te hopen. De achterstand op de subtop is minimaal, dus men hoopt in de komende weken de achterstand te dichten en weer mee te kunnen doen om de prijzen. Echter zal er ook gewonnen moeten blijven worden om niet in de gevarenzone terecht te komen, want ze staan nog altijd slechts drie punten boven de rode degradatiestreep.
Poule tip: 1-3

ASC – Altior
De Langeraarders gaan op bezoek bij ASC, de ploeg in vorm. Uiteraard is dit met een kanttekening want men boekte pas twee overwinningen dit seizoen. Desalniettemin lieten zij net voor het hervatten van de competitie in een oefenduel met Nicolaas Boys al zien heel behoorlijk te kunnen voetballen en deze lijn hebben de mannen uit Oegstgeest hierna weten voort te zetten. Zowel tegen Schoten als ESTO werden namelijk overwinningen behaald. Altior zelf speelde afgelopen weekend niet hun beste wedstrijd, vooral op creatief gebied was het heel minimaal allemaal. Wel zag het er achterin heel degelijk uit en dit is wel eens anders geweest. Vooral centraal achterin moet Arjan van der Laan noodgedwongen nogal eens wisselen, hopelijk kan hij nu voor langere tijd eens bouwen aan een stabiele achterhoede. Hoe dan ook zal Altior afreizen als favoriet en wij verwachten dat men deze status eer aan zal doen.
Poule tip: 1-2

Een derby is altijd de ‘Jumbo wedstrijd van de week’, wanneer er geen derby op het programma staat markeren we een andere wedstrijd als ‘Jumbo wedstrijd van de week’. We kijken wat het mooiste affiche is en houden hierbij natuurlijk ook rekening met de stand van de ranglijst. Vul nu hier je voorspellingen voor de poule in!

Archieffoto: Ed Nagtegaal

Snellink verlengt contract bij Jumbo-Visma aan vooravond WK allround

Corona zet streep door FC Oegstgeest – Aarlanderveen