Snellink verlengt contract bij Jumbo-Visma aan vooravond WK allround

Hamar | Vanaf morgen worden het WK sprint en WK allround afgewerkt in het Vikingschip te Hamar. De twintigjarige Noordenaar Beau Snellink maakt zaterdag zijn debuut op het WK allround en zijn ploeg Jumbo-Visma maakte vandaag bekend dat zijn contract met twee seizoenen wordt verlengd, waardoor hij tot en met 2024 vastligt bij de ploeg van Jac Orie.

Snellink is momenteel aan zijn debuutseizoen bij Jumbo-Visma bezig en daarin liet hij direct van zich spreken. Zo eindigde hij tijdens het NK allround als tweede en tijdens OKT reed hij op de tien kilometer voor het eerst een tijd onder de dertien minuten. Ondanks dat hij zich niet plaatste voor de Olympische Winterspeling, mocht hij toch als reserve naar Peking afreizen. Uiteindelijk kwam hij daar niet in actie.

Door zijn tweede plaats op het NK allround mag Snellink samen met zijn ploeggenoten Patrick Roest en Marcel Bosker uitkomen op het WK allround, alhoewel deelname van laatstgenoemde nog hoogst onzeker is door een positieve coronatest.

Aanstaande zaterdag begint het WK allround met de 500 en 5.000 meter, een dag later staan de 1.500 en 10.000 meter op het programma.

Foto: ©Jumbo-Visma / Instagram Beau Snellink

Nieuwkoper Gareth Rowlands gaat voor nieuw avontuur bij Zevenhoven

Voorbeschouwing op de wedstrijden in speelronde 12