Voorbeschouwing op de wedstrijden in speelronde 11

Van de redactie | Komend weekend weer een vol programma en laten we hopen dat dit zo blijft. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een prachtig voetbalweekend: mooi lenteweer én mooie affiches. Zo is de degradatiekraker Sportief – Linschoten deze week de “Jumbo wedstrijd van de week”. Grijpt de ploeg van Cor Stoof één van zijn laatste strohalmen of zakt het verder weg in het degradatiemoeras? Maar er zijn meer mooie potjes en wij denken dat “onze” ploegen een hoop punten gaan pakken, sterker nog: allemaal pakken ze de volle buit! Wishful thinking of … ? We gaan het meemaken!

TAVV – Be Fair
TAVV begon met een eclatante overwinning aan de tweede seizoenshelft. VVSB werd met groot verschil (5-0) aan de zegekar gebonden en tegen Be Fair hoopt men deze lijn door te trekken. Op basis van de ranglijst moet dit ook mogelijk zijn. Be Fair heeft dit seizoen pas twee overwinningen geboekt en staat voorlopig dertiende. Bij de competitiehervatting verloor het op eigen veld met 0-2 van Sporting Leiden. TAVV staat inmiddels stevig in het linkerrijtje en hoopt stiekem mee te kunnen doen voor een plaats in de nacompetitie. De laatste nederlaag is alweer van 2 oktober jl., waarmee we kunnen concluderen dat de ploeg van Dennis Tijssen als een diesel op gang is gekomen. In onze ogen wordt het deze zaterdag een zakelijke en relatief eenvoudige overwinning voor de Ter Aarders, waardoor het definitief de aansluiting vindt met de top-5.
Poule tip: 2-0

Aarlanderveen – Gouda
Aarlanderveen heeft zich met een 0-3 overwinning hersteld van de pijnlijke nederlaag tegen VVSB. Doordat FC Oegstgeest onderuit ging tegen koploper FC Oudewater is de ploeg van Sander van Dijk ook weer terug op de tweede plaats. Het gat met de koploper lijkt te groot om te overbruggen, dus een periodetitel lijkt vooralsnog het maximaal haalbare. Toch zitten er nog veel ploegen op het vinkentouw, dus het wordt voor Aarlanderveen belangrijk om tegen Gouda geen fout te maken. Gouda is door een 3-1 overwinning op Lugdunum op de veilige tiende plaats terecht gekomen en dat is ook precies de plek waar men aan het eind van het seizoen hoopt te staan. De Goudse zebra’s reizen door de drie punten van afgelopen weekend vol vertrouwen af naar het Polderpark, desondanks trekt “De Trots van de Polder” volgens ons aan het juiste eind.
Poule tip: 2-0

Nieuwkoop – FC VVC
De “Platvissen” treffen een week na de harde nederlaag tegen CVC Reeuwijk in VVC een welkome tegenstander. De ploeg uit Nieuw-Vennep staat stijf onderaan in 3A en wist in de voorgaande tien wedstrijden niet eenmaal de volle buit te pakken. Nieuwkoop kan zo verder gaan waar het voor de ontmoeting met CVC mee was begonnen: winnen en klimmen. Het programma de komende weken bied alle kansen om afstand te nemen van de onderste regionen en een plaats in de ruime middenmoot te bemachtigen. De komende vier weken speelt Nieuwkoop – zelf de nummer 12 – namelijk tegen de nummers 11, 10 en 9 van de ranglijst. Maar nu eerst dus afrekenen met de nummer laatst VVC, wij gaan uit van een ruime overwinning voor de ploeg van Manfred van den Bosch.
Poule tip: 3-0

Sportief – Linschoten
In het bericht over het aanstaande vertrek van Cor Stoof werd het al even aangehaald; deze degradatiekraker is de ‘Jumbo wedstrijd van de week’. Met de wetenschap dat er maar liefst vier ploegen uit 4B rechtstreeks degraderen naar de nieuw te vormen vijfde klasse, is het alle hens aan dek voor “The Green-White Army”. Het gat tussen beide ploegen bedraagt drie punten in het voordeel van de bezoekers en beiden staan in de gevarenzone. Wel heeft Sportief twee wedstrijden minder gespeeld. Wanneer we kijken naar de uitslagen van de opponent moeten we daar helaas uit opmaken dat zij toch als favoriet aan dit duel beginnen. Linschoten wist onder meer Woerden en NSV’46 punten af te snoepen en leed tegen koploper SCH’44 de kleinst mogelijke nederlaag.
Sportief zal zich moeten beseffen dat het twee voor twaalf is, een driepunter móét nu gepakt worden. De komende weken treft men lastige tegenstanders. Op het eigen veld moet dus de ouderwetse beuk er in komende zaterdag… Als we uitgaan van scorebordjournalistiek moeten we een 2’tje zetten, maar we denken dat Sportief deze strohalm gaat aangrijpen en de punten thuishoudt.
Poule tip: 2-1

NSV’46 – VEP
De ploeg van Robert Swart doet het deze jaargang alleraardigst en wist afgelopen weekend zelfs een punt te pakken in en tegen koploper Zwammerdam. Eigenlijk verloor het er twee… Maar ook VEP is prima uit de corona-stop gekomen. Eerst trakteerde het Sportief op een grote nederlaag, vorig weekend verraste het Siveo met klinkende cijfers: 3-0. Zo zijn de Woerdense Zebra’s al vier wedstrijden op rij zonder nederlaag. Toch zijn het de Noordenaren aan hun stand verplicht thuis een overwinning te boeken op de laagvlieger. Wanneer men het eigen spel speelt en het baltempo hoog houdt voorzien we dan ook geen echte problemen. Uiteraard zetten wij een 1’tje…
Poule tip: 3-0

Nicolaas Boys – Alphense Boys
Nicolaas Boys was misschien wel de grootste positieve verrassing van de eerste seizoenshelft, maar afgelopen weekend ging het verrassend onderuit tegen Bodegraven. Bodegraven miste door uiteenlopende redenen ook nog een handjevol spelers, maar Nicolaas Boys vergat de trekker over te halen en kreeg in de slotfase zelfs nog de deksel op de neus. Extra zuur is dat Zwammerdam, SCH ’44, Woerden en NSV’46 ook nog eens gelijk speelde, waardoor de Nieuwveners bij een overwinning zelfs op één punt van de twee koplopers waren gekomen. Tegen Alphense Boys krijgt met de mogelijkheid om zich te herstellen van de gevoelige verliespartij. De rode lantaarndrager heeft dit seizoen al een aantal grote nederlagen geleden, echter wist het wel gelijk te spelen tegen Rohda ’76, Zevenhoven en VEP. Onderschatting lijkt voor Nicolaas Boys de grootste tegenstander, maar we kunnen ons niet voorstellen dat men zich opnieuw in een ‘kleintje’ vergist.
Poule tip: 3-0

Kamerik – Zevenhoven
Zevenhoven heeft zich een week extra kunnen voorbereiden op de hervatting van de competitie doordat de derby tegen Sportief werd uitgesteld vanwege meerdere coronabesmettingen bij de tegenstander. Dat kan niet gezegd worden van tegenstander Kamerik. De blauw-witten verloren op eigen veld met 1-2 van Rohda ’76 en mede door de uitslagen op de andere velden staat het nu nog steviger in de gevarenzone. Met slechts drie punten uit negen wedstrijden lijkt een langer verblijf in de vierde klasse langzaam uit het zicht te verdwijnen. Voor Zevenhoven wordt het zaak om Kamerik nog verder in het rood te brengen. Niet alleen om aansluiting te houden met de subtop om nog kans te behouden op een periodetitel, maar ook om afstand te nemen van de onderste vier. Linschoten, bivakkerend op de elfde plaats, staat namelijk slechts drie punten achter de equipe van Chris Snatersen. Met wedstrijden tegen Kamerik, Linschoten en Sportief in het vooruitzicht zijn het meteen weken van de waarheid voor de geelhemden. Bij drie overwinningen doet het weer helemaal mee om de prijzen, maar bij mindere resultaten wordt het oppassen voor Zevenhoven. Echter heeft de ploeg teveel kwaliteit om in het nauw te komen en we denken dan ook dat ze zaterdag al direct afstand nemen van de mindere goden in de vierde klasse B.
Poule tip: 0-2

Altior – Pancratius
Ook een heerlijk potje is er deze week te zien in Langeraar waar de strijd om de vierde plek door de overwinning op EMM’21 van afgelopen weekend nieuw leven is ingeblazen. De oranjehemden ontvangen Pancratius dat momenteel de vijfde stek bezet. Het zal een spannende strijd worden want gezien de voorgaande resultaten zijn de ploegen aardig aan elkaar gewaagd. Beide ploegen hebben gezien hun plek op de ranglijst te veel tegengoals moeten incasseren, de ploeg van Arjan van der Laan heeft zelfs een negatief doelsaldo. Met de terugkeer van Tim Heikoop maar vooral Ed van der Weijden is het scorend vermogen wel drastisch toegenomen, nu is het zaak de boel achterin ook op orde te krijgen. Wanneer men zo geconcentreerd speelt als afgelopen weekend – plus het feit dat men in eigen huis altijd wordt gesterkt door een grote schare trouwe supporter die eindelijk weer mogen komen -gaan wij uit van een overwinning voor de thuisploeg.
Poule tip: 3-1 

Een derby is altijd de ‘Jumbo wedstrijd van de week’, wanneer er geen derby op het programma staat markeren we een andere wedstrijd als ‘Jumbo wedstrijd van de week’. We kijken wat het mooiste affiche is en houden hierbij natuurlijk ook rekening met de stand van de ranglijst. Vul nu hier je voorspellingen voor de poule in!

Archieffoto: Gerard Haak

0172SPORT column Rick Sinnige, Sinnige teksten

Does lief

Nieuwkoper Jeffrey Pieterse verruilt TAVV voor NSV’46