Cor Stoof, 0172SPORT

Sportief en Stoof uiteen na houten huwelijk

Woerdense Verlaat | Aan het einde van het seizoen scheiden de wegen van Sportief en trainer Cor Stoof. Na vijf jaar hoofdtrainer te zijn geweest heeft de Utrechter aangegeven Sportpark Govert van Tilburg te zullen gaan verlaten. Zo komt er na vijf jaar een einde aan de mooie samenwerking.

De markante oefenmeester nam vijf jaar geleden het stokje over van Chris Snatersen en is inmiddels een echte clubman geworden. Niks is Stoof te gek, als er iets gedaan moest worden stond hij altijd voor de club klaar.

Lijfsbehoud
Stoof heeft het bestuur te kennen gegeven dit seizoen op een mooie manier te willen afsluiten en er alles aan te zullen gaan doen om Sportief te behouden voor de vierde klasse. Wetende dat er vier van de veertien ploegen rechtstreeks zullen degraderen zal dit een hels – maar zeker niet onmogelijk – laatste kunstje moeten gaan worden. Sportief staat momenteel op de twaalfde plaats, maar speelde slechts acht wedstrijden, waarin het zes punten wist te halen. Linschoten dat op de elfde positie staat heeft twee wedstrijden meer gespeeld en heeft “slechts” drie punten meer. De veilige plaatsen tien en negen, respectievelijk in het bezit van VEP en Bodegraven, zijn nog in zicht.
Komende zaterdag een eerste echte testcase voor Stoof en zijn mannen, dan komt namelijk Linschoten op bezoek. Hier moeten de spelers laten zien dat het menens is, bij winst klimt men namelijk – zij het tijdelijk – naar veilige haven. Deze wedstrijd zal komend weekend in onze Jumbo Poule dan ook “wedstrijd van de week” zijn. Het belang van een driepunter is nog eens extra groot daar “the Green-White Army” na zaterdag een loodzwaar programma kent met koploper SCH’44, Zevenhoven en Nicolaas Boys.

Laten we hopen dat het Stoof en Sportief lukt om zich te handhaven zodat men op de mooist mogelijke manier afscheid van elkaar kan nemen.

Altior is storm, regen én EMM’21 de baas

0172SPORT column Rick Sinnige, Sinnige teksten

Does lief