Nieuwkoper Jeffrey Pieterse verruilt TAVV voor NSV’46

Ter Aar | Gisterenavond hakte hij de knoop definitief door en lichtte hij zijn club en teamgenoten in over zijn genomen besluit: Jeffrey Pieterse verruild na dit seizoen derdeklasser TAVV voor vierdeklasser NSV’46. Hij volgt hiermee zijn huidige ploeggenoot Robin van Koert die eerder al voor een terugkeer naar Noorden koos. Voor de geboren en getogen Nieuwkoper lijkt het op het eerste oog een opmerkelijke keuze, maar Pieterse zelf ziet het als een mooie kans.

Wat heeft je doen besluiten om de stap te maken van TAVV naar NSV?
‘Ik wilde altijd al met de jongens voetballen waar ik op vrijdag en zaterdagavond mijn tijd mee doorbreng en vond het nu een geschikt moment om de stap te maken. Ik ben nu 27, een mooie leeftijd voor een laatste stap. Daarnaast heeft NSV’46 momenteel en komend seizoen nog een selectie waar ik graag mee wil voetballen.’

Zie je het niet als een stap achteruit?
‘Het is hoe je het bekijkt. Ze spelen een klasse lager dat is duidelijk, maar ik denk dat wanneer iedereen is die dit seizoen ook in het eerste van NSV spelen en je telt daar Robin en mij bij op dan heb je zomaar veertien à vijftien namen die niet onder doen voor een gemiddelde derdeklasser.’

Wat kan jij aan het huidige NSV’46 toevoegen?
‘Van de speelwijze van NSV weet ik nog niet precies in de ins en outs, maar ik zal als middenvelder proberen voor wat creativiteit te zorgen qua positiespel, daar ligt mijn kracht. Kansen creëren en waar mogelijk ook zelf een doelpuntje meepikken.

‘Mijn teamgenoten moeten op vrijdagavond wel een drankje minder nemen willen we kampioen worden’

Jeffrey Pieterse zet zijn nieuwe ploeggenoten gelijk op scherp

Met Robin en jou erbij moet NSV’46 volgend jaar wel écht mee gaan doen om te titel he?
‘Inderdaad, ik gaf al aan dat de selectie van komend seizoen, mits niet al te veel blessures of schorsingen zijn, heel behoorlijk is. Een top-3 waardig elftal voor de vierde klasse denk ik.’

Top 3? Dat is wel voorzichtig…
‘Haha ik ben een bescheiden jongen he? Nee uiteraard speel je als top-3 ploeg mee voor het kampioenschap. Om dit te bereiken moet wel alles kloppen.’

Zoals?
Met een knipoog: ‘Nou om te beginnen moeten de jongens waar ik op vrijdagavond mee ben bijvoorbeeld eens leren een drankje minder te nemen om zaterdag maximaal te kunnen presteren… Dat kan wel iets minder, zeker wanneer je kampioen wilt worden…’

Nieuwkoop, TAVV en nu NSV’46… Nu ben je waar je wil zijn toch? Of zien we je over een paar jaar in een geel tricot of in het zwart en groen?
‘Nee dit had ik al jaren als eindstation in mijn hoofd. Al mijn vrienden spelen hier daar wil ik graag mee voetballen, ik kijk dan ook al uit naar komend seizoen!’

Archieffoto: Ronald Snellink

Voorbeschouwing op de wedstrijden in speelronde 11

0172SPORT, Nieuwkoop-VVC

Nieuwkoop pakt drie belangrijke punten tegen VVC