Voorbeschouwing op de wedstrijden in speelronde 1

Tijdens de eerste speelronde staan er weer heel wat mooie wedstrijden op het programma, maar dé wedstrijd is natuurlijk de derby tussen Nicolaas Boys en NSV’46. Hoe staan ‘onze ploegen’ er voor en zullen zij de competitie goed starten? Wij hebben er alle vertrouwen in gezien onze voorspellingen; alle ploegen pakken minimaal een punt. Alleen in de derby verwachten we een verliezende ploeg, wie dat is? Je leest het hieronder…

Nicolaas Boys – NSV’46
Zeven seizoenen geleden stond deze regioklassieker voor het laatst op het programma maar nu kunnen de Nieuwveners eindelijk weer op ‘Koetenjacht’. En dat dit leeft is wel te merken in beide dorpen. Maar hoe staan de ploegen er voor? Nicolaas Boys kende een wisselende voorbereiding. De ploeg van Mo Bougrine maakte indruk tegen Aarlanderveen voor de 0172SPORT-CUP en wisten tijdens hetzelfde toernooi de tegenstander van komende zaterdag met 3-0 te verslaan over een wedstrijd van ‘maar’ 45 minuten. In de beker werd er slechts één wedstrijd gewonnen en incasseerde de ploeg maar liefst acht tegentreffers.
NSV’46 is het seizoen helemaal niet best begonnen. De ploeg was nog verre van compleet in de voorbereiding en dit was te zien aan de uitslagen. Zo draaide de 0172SPORT-CUP uit op een fiasco voor de ploeg van Robert Swart; alle drie de poulewedstrijden werden verloren. De kansloze nederlaag tegen Nicolaas Boys zal de trainer ongetwijfeld hoofdpijn hebben bezorgd, maar liever toen dan voor ‘het echie’. Swart beschikt over de meeste ervaring maar zal met een goed en tevens ander plan moeten komen om de fitte jeugdige vechtmachine van collega Bougrine te bevechten. Wie heeft zijn huiswerk het beste voor elkaar? Wij houden het op een overwinning voor de thuisploeg.
Poule tip: 3-1

FC Oegstgeest – TAVV
TAVV kende vorig seizoen een dramatisch begin van de competitie met slechts twee punten uit vier wedstrijden. Dit seizoen kunnen we eigenlijk op voorhand al zeggen dat het ze een stuk beter zal vergaan. Er werden prima uitslagen in de voorbereiding geboekt, met onder andere de winst van de 0172SPORT-CUP en plaatsing voor de volgende bekerronde. Daarnaast ziet het spel er ook goed uit en heeft Dennis Tijssen wat te kiezen.
FC Oegstgeest is normaliter niet opgewassen tegen TAVV. In het bekertoernooi behaalde het vier punten en voor de competitie zullen ze vooral als doelstelling hebben om van de onderste plaatsen weg te blijven. Het ervaren TAVV is dan ook aan hun stand verplicht om direct drie punten mee terug in de tas te nemen.
Poule tip: 0-2

Aarlanderveen – Blauw-Zwart
‘We moeten eerst maar eens fit worden voordat we het over een doelstelling gaan hebben’. Sander van Dijk weet zelf ook nog niet zo goed wat hij van zijn team kan verwachten. Mede doordat hij dit seizoen voor het eerst voor de groep staat, waarbij ook nog eens veel mutaties in zijn selectie hebben plaatsgevonden. Voetballen kunnen ze echter allemaal, maar veel van de beoogde basisspelers kampen nog met trainingsachterstanden.
Ook de uitslagen in de voorbereiding waren wisselvallig. Er werd verloren van vierdeklasser Woerden, maar weer gelijk gespeeld tegen tweedeklasser RCL. Ook in het bekertoernooi waren de uitslagen wisselvallig.
Blauw-Zwart lijkt echter klaar voor de competitie. Alle bekerwedstrijden werden gewonnen en de generale voor de competitie tegen VCS eindigde zelfs in een 5-0 overwinning.
Het is natuurlijk nog een beetje koffiedik kijken, maar we zetten in op een gelijkspel.
Poule tip: 1-1

Alphia – Nieuwkoop
Manfred van den Bosch heeft van Nieuwkoop voor veel ploegen een lastig te nemen horde weten te maken. Het afgelopen seizoen begon Nieuwkoop voortvarend en viel op dat de ploeg het organisatorisch prima voor elkaar had. De eerste vier wedstrijden incasseerde de ploeg slechts twee tegendoelpunten, beide uit strafschoppen. Van den Bosch zal hierop voort zijn gaan borduren en wij verwachten dat zijn ploeg wederom zal gaan verrassen. Tegenstander Alphia heeft zich versterkt met het aantrekken van een aantal nieuwe gezichten en zal mee gaan doen bovenin het linkerrijtje. Maar dat was ook vorig seizoen de intentie en toen begon men op de eerste speeldag met een nederlaag. De tegenstander toen? Het Nieuwkoop van Van den Bosch…
Poule tip: 0-1 

Zevenhoven – Bodegraven
Het is nog niet helemaal duidelijk hoe Zevenhoven er precies voor staat dit seizoen. Afgelopen seizoen kende ze een geweldige voorbereiding en uitstekende competitiestart, dit seizoen lijkt het aanmerkelijk minder te zijn. De uitslagen waren erg wisselend en de breedte van de selectie lijkt ze – mede door het vertrek van onder andere Mika Valentijn en Jesper Rijneker – ook wel eens te kunnen opbreken. Tel hierbij de langdurige afwezigheid van Tobias van der Voorn en Jordy Aartman op, dan kunnen we constateren dat Zevenhoven een aardig jasje heeft uitgedaan. Wel heeft Lennart van Zon zich weer beschikbaar gesteld voor de ploeg van Chris Snatersen.
Tegenstander Bodegraven lijkt op papier één van de mindere goden in de vierde klasse A. Ook tijdens de beker wist het slechts een schamel punt bij elkaar te spelen.
Ondanks dat Zevenhoven nog niet in grootse vorm verkeert, verwachten we dat ze probleemloos aan de competitie beginnen en een ruime zege boeken.
Poule tip: 3-0

Zwammerdam – Sportief
Sportief heeft tot nu toe vriend en vijand weten te verbazen in de voorbereiding. Zo werd er in de bekerpoule alleen van poulewinnaar Cabauw verloren, waar de andere twee wedstrijden ruim werden gewonnen. Wat opvalt bij de ploeg van Cor Stoof is de fitheid en de energie dat het op de mat weet te leggen. De ploeg is ook eindelijk weer compleet en er staat dit seizoen een betrouwbare keeper onder de lat. De groen-witten zullen er alles aan doen om het seizoen goed te beginnen zodat zij niet weer van meet af aan tegen degradatie moeten vechten. Blijft de selectie fit dan kunnen zij best eens gaan verrassen. Of ze dit ook kunnen tegen het sterke Zwammerdam gaat lukken zal moet gaan blijken. ‘Damme’ zelf zal gokken op een plaats in de top-5 en kan zich geen slechte competitiestart veroorloven. Toch denken we dat de huidige vorm van Sportief ervoor gaat zorgen dat de eerste verrassing van het seizoen een feit is…
Poule tip: 2-2

Altior – ESTO
De meeste competitie-indelingen zijn gelijk gebleven ten opzichte van het voortijdig afgebroken seizoen vorig jaar, maar de poule waarin Altior actief is ging aardig op de schop. De vele Haagse ploegen werden ingeruild voor onder meer KDO, RVC’33 en Donk. Ook de tegenstander van komende zondag is ‘nieuw’, ESTO uit Bodegraven. Altior maakte in de voorbereiding een wisselende indruk maar liet in de wedstrijden tegen onder andere TAVV zien voetballend goed mee te kunnen. De ploeg van Arjan van der Laan heeft nog wel altijd moeite een voorsprong te verdedigen en zal zodoende uit moeten gaan van eigen kracht. Het positiespel is vaak prima verzorgt maar het zal goed moeten doseren om negentig minuten te kunnen blijven leveren. De man in vorm is Tim Heikoop die tijdens de voorbereiding in bijna alle wedstrijden wist te scoren. Hij zal dit moeten blijven volhouden om zo het gemis van sterspeler Ed van der Weijden (gestopt vanwege opleiding bij defensie, red.) op te vangen. ESTO verloor alle drie zijn bekerwedstrijden en met het thuisvoordeel van Altior daarbij opgeteld gaan wij uit van een zege voor de Langeraarders.
Poule tip: 3-1

De “Jumbo wedstrijd van de week” is Nicolaas Boys – NSV’46, lees hier de uitgebreide voorbeschouwing die we hadden met Joost Verkerk en Robbin Verhaar, en vergeet niet je voorspellingen voor de poule in te vullen!

Archieffoto Kees Verhaar (fragment uit de wedstrijd Nicolaas Boys – NSV’46 tijdens de 0172SPORT-CUP)

AMVA start aanstaande vrijdag al

Aarlanderveen in blessuretijd langszij maar verliest alsnog