Aarlanderveen in blessuretijd langszij maar verliest alsnog

Aarlanderveen | Bij veel ploegen is er tijdens de voetballoze periode weinig veranderd, bij Aarlanderveen echter niet. Gerald van der Klok is als trainer opgevolgd door Sander van Dijk en in zijn kielzog kwamen er maar liefst zes nieuwe spelers bij. Daartegenover staat ook het vertrek van een handjevol spelers.

Na een wisselvallige voorbereiding waarin vooral aan de fitheid van de groep werd gewerkt, moest Aarlanderveen op eigen veld aantreden tegen Blauw-Zwart. Voor een ieder was het dan ook lastig in te schatten waar ‘De Trots van de Polder’ nu echt stond. De thuisploeg begon echter uitstekend aan de wedstrijd. Binnen vijf minuten kwam het op een 1-0 voorsprong door een mooie vrije trap van aanvoerder Thom Nouwens. Lang kon men echter niet van de voorsprong genieten. Een duw van de ervaren Moussa Kalisse werd in de eigen zestienmeter bestraft met een penalty, deze werd feilloos achter oudgediende Martijn Zeilstra binnengeschoten.

Na deze gelijkmaker werd er van beide kanten vooral veel strijd geleverd zonder veel goed voetbal. Iets waar de bezoekers meer bij gebaat zijn dan het technischere Aarlanderveen. Een kwartier voor rust kwam Blauw-Zwart vanuit een corner ook nog aan de leiding en met deze 1-2 tussenstand zochten beide ploegen de kleedkamer op.

‘Door de late tegentreffer overheerst vooral de frustratie en veel teleurstelling’

Sander van Dijk | Trainer Aarlanderveen

In de tweede helft was Blauw-Zwart in de beginfase opnieuw de betere partij. De ploeg van Sander van Dijk kwam goed weg dat een niet te missen kans op de paal belandde en dat de wedstrijd daarmee niet beslist werd. Langzamerhand begon Aarlanderveen toch steeds meer grip op de wedstrijd te krijgen, mede door de inbreng van Younes Emangoun en Junior Sonowo. Door deze aanvallendere ingrepen kreeg men een groot veldoverwicht en dit resulteerde ook in diverse kansen. De gelijkmaker kon dan ook niet uitblijven en in de eerste minuut van de blessuretijd viel deze uiteindelijk ook. Een voorzet van Davey Grimmelius kwam op het hoofd van ‘Mister Aarlanderveen’ Jorn Poelwijk. Deze lepelde hem fijn over Blauw-Zwart doelman Azar Ghennem en leek daarmee een punt veilig te stellen. Twee minuten kreeg men alsnog de deksel op de neus en zorgde de ingevallen Clemens Westgeest voor de 2-3 waarmee hij Aarlanderveen in rouw dompelde.

Aarlanderveen trainer Van Dijk stak zijn teleurstelling na afloop niet onder stoelen of banken. ‘Over de wedstrijd valt heel veel te zeggen, maar momenteel overheerst vooral de frustratie en veel teleurstelling. Door de later treffer van Poelwijk dachten we een terecht punt binnen te hebben, maar nog geen anderhalve minuut later verliezen we alsnog… We begonnen uitstekend maar na de gelijkmaker was het vooral een vechtwedstrijd. Na de rust was de beleving van onze kant veel groter. Vanaf het moment dat we met vier spitsen gingen spelen hadden we een enorm overwicht en kregen we kansen. Hier kunnen we in elk geval op voortborduren richting week. Al blijft de derby tegen TAVV een derby een wedstrijd op zich.’