Voorbeschouwing op de andere wedstrijden in speelronde 1

Ook voor de overige zeven clubs gaat de competitie aankomend weekend van start. We blikken kort terug op de voorbereiding tot dusverre en schetsen onze verwachtingen voor de eerste speelronde.

Aarlanderveen – Be Fair
Aarlanderveen heeft een zeer moeizame voorbereiding achter de rug. Het wist alleen te winnen van FC Boshuizen en gelijk te spelen tegen Koudekerk. Verder verloor het van de vierdeklassers Zwammerdam, Zevenhoven, Moerkapelle en derdeklasser KMD. Mede door vakanties en blessures heeft de nieuwe trainer Gerald van der Klok nog niet met zijn beoogde basiself kunnen spelen. Tel daarbij op dat de selectie ten opzichte van afgelopen seizoen behoorlijk gerenoveerd is, waardoor we kunnen constateren dat het aanstaande zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Be Fair wel eens een lastig karwei kan worden. Zeker omdat Be Fair al jarenlang structureel in het linkerrijtje van de derde klasse A te vinden is. We blijven echter positief en houden het voor zaterdag op een gelijkspel.
Poule tip: 1-1

Nieuwkoop – Alphia
Nieuwkoop start de competitie met een thuiswedstrijd tegen Alphia, dat door ‘de kenners’ wordt bestempeld als gevaarlijke outsider. In de beker wisten zij zich te plaatsen voor de volgende ronde, waar Nieuwkoop genoegen moest nemen met één nederlaag en twee remises. De twee punten werden gepakt tegen vierde klassers Stolwijk en TAC’90 waarbij het opviel dat men vijf tegentreffers moest slikken. Achterin zal het dus beter moeten bij de ploeg van Manfred van den Bosch, die dit seizoen de scepter zwaait waar het voor hem allemaal begon. Hij heeft de beschikking over een talentvolle maar erg jonge groep en dit seizoen wordt dan ook gezien als een overbruggingsjaar. Uiteraard wordt er gehoopt op een verrassing daar waar Van den Bosch in Langeraar ook heeft laten zien het maximale uit een groep jonge talenten te halen. Voor zaterdag vrezen we dat ervaring wint van jeugdig enthousiasme…
Poule tip: 0-2

TAVV – FC Oegstgeest
TAVV ging in de voorbereiding verder waarmee het afgelopen seizoen geëindigd was. Het wist de eerste twee wedstrijden te winnen en daarbij wist het ook meteen weer “de nul” te houden. Daarna speelde het teleurstellend gelijk tegen vierdeklasser Roodenburg en won het met grote cijfers van Moordrecht. In de generale repetitie tegen Quick Boys 2 ging het echter desastreus mis: 0-6. Toch vond men snel een verklaring voor deze nederlaag en kijkt men vol vertrouwen uit naar de seizoensopening tegen FC Oegstgeest, dat vorig seizoen de rode lantaarndrager in dezelfde competitie was. De vorig jaar ongeslagen koploper is tot verbazing van zichzelf nergens genoemd als nieuwe titelkandidaat en lijkt dat eigenlijk ook wel goed te vinden. Maar met de komst van onder andere Robin van Koert lijken ze er zeker aanvallend op vooruit te zijn gegaan. We vullen dan ook met overtuiging een overwinning voor TAVV in.
Poule tip: 3-0

Kamerik – NSV’46
Vorig jaar werd de buit eerlijk verdeeld tussen beide ploegen; Kamerik won op eigen terrein met 4-3 waar NSV’46 op het eigen Sportpark De Koet de sterkere van de twee bleek en met 2-0 zegevierde. De Noordenaren revancheerde zich zo voor het defensieve geschutter tijdens de eerste ontmoeting. Aan het fysieke aspect wat Kamerik dikwijls in de wedstrijd gooit werd nu weerstand geboden en toen dat gelijkgetrokken was bleek NSV’46 voetballend de betere van de twee.
Voor zaterdag weet men dus wat het moet doen om eindelijk eens af te rekenen met het uit syndroom: eerst strijd, dan voetbal. De Noordenaren hebben al bijna anderhalf jaar geen driepunter meer gepakt op vreemde bodem, dus dat wordt zeker tijd. De voorbereiding was niet geweldig maar het was voor de nieuwe trainer Robert Swart vooral uitproberen, in zijn hoofd heeft hij voor dit weekend waarschijnlijk zijn ideale elf wel zitten. Hij zal zijn mannen optimaal motiveren en zoals het er nu naar uit ziet zal hij starten in een 4-3-3 opstelling. Kamerik moet het vooral hebben van de snelle – van positie wisselende – voorwaardse dus wanneer de ruimte achter de laatste linie beperkt gehouden wordt en er op het middenveld druk op de bal is, verwachten wij die langverwachte driepunter voor de mannen van Swart!
Poule tip: 1-2

Sportief – Rohda ’76
Sportief haalde in de laatste bekerwedstrijd ongenadig hard uit tegen DVC en de geluiden uit Woerdense Verlaat zijn dan ook eenduidig; Het word een beter seizoen dan afgelopen editie. Op de eigen grasmat worden de meeste punten gepakt en daar wordt ook zaterdag op gehoopt wanneer het Rohda’76 ontvangt. De ploeg van Arjen Linstra bleef in de beker ongeslagen maar de drie gelijke spelen waren niet genoeg om door te bekeren. Linstra zal er op gebrand zijn zich dit seizoen te laten zien met zijn ploeg na het minder leuke afscheid dat hij kende bij Aarlanderveen. Met die wetenschap voorspellen wij een doelpuntrijk gelijkspel.
Poule tip: 2-2

HMSH – Altior
Altior gaat in de seizoensouverture op bezoek bij HMSH, een ploeg dat afgelopen seizoen diep in het rechterrijtje te vinden was. Dit kwam mede door de vijf punten in mindering dat de Hagenezen kregen na ongeregeldheden in de beker. Die klap kwam men niet meer te boven. Altior klom na een mindere seizoensstart gestaag omhoog. Juist op bezoek bij de tegenstander van zondag wist het afgelopen seizoen aansluiting te vinden met de middenmoot door HMSH op een 2-5 nederlaag te trakteren. Ed van der Weijden was zoals wel vaker de gevierde man met drie doelpunten, zijn broertje Tom tekende voor de andere twee. Met deze wetenschap gaan we er ook nu weer vanuit dat de mannen van Arjan van der Laan Den Haag verlaten met de volle buit.
Poule tip: 1-3

Nicolaas Boys – SEP
Nicolaas Boys speelde geen enkele oefenwedstrijd, maar kwam alleen driemaal in actie voor de beker. Toch lijkt men in deze wedstrijden al aardig op elkaar ingespeeld te zijn geraakt. Met zeven punten was men de beste ploeg in de regio in de beker, toch werd het op doelsaldo uitgeschakeld. In SEP treft men een tegenstander dat zelf ook maar twee bekerwedstrijden speelde. Daarin won en verloor het een keer. Vorig seizoen speelde Nicolaas Boys nog in West I en daarom treft het dit jaar weer een aantal onbekende tegenstanders. Ook de tegenstander uit Delft is er daar één van. Toch denken we dat Nicolaas Boys een kleine overwinning behaald.
Poule tip: 2-1

De “Jumbo wedstrijd van de week” is Zevenhoven -Zwammerdam, lees hier de uitgebreide voorbeschouwing en vergeet niet je voorspellingen voor de poule in te vullen!

Archieffoto Kees Verhaar (fragment uit de wedstrijd Nieuwkoop – Alphia van afgelopen seizoen)

Voorbeschouwen met Chris Snatersen op Zevenhoven – Zwammerdam

FysioSport is er ook voor kinderen