Voorbeschouwing Nicolaas Boys – Slikkerveer

Nieuwveen | In vijf dagen tijd van euforie naar mineur. Zó zag de Nieuwveense week er uit op zondag 12 mei, zo tegen 16.00 uur. Wat rest is de wonden likken en op zoek te gaan naar eerherstel na die harde nederlaag in Gouda tegen DONK.

Met Slikkerveer treft Nicolaas Boys een tegenstander die op hetzelfde aantal punten staat. Tien uit negen is de schrale oogst, want vooral grossierden de groen-zwarten in gelijke spelen. Daar tegenover staan twee zeges en twee nederlagen zodat de plaats die het nu inneemt te rechtvaardigen valt. Het gat naar de top vijf is inmiddels opgelopen tot vier punten en het doelsaldo is negatief. Al met al dus geen beste vooruitzichten…

Toch gaan we op zoek naar enig positivisme. Het veldspel is over het algemeen prima verzorgd en heeft ook voor aansprekende resultaten gezorgd in het verleden. Maar goed, iets met verleden en garanties voor de toekomst; u kent dat verhaal wel. Hele gekke dingen zijn er nodig voor plaatsing voor de nacompetitie. Eén ding is zelf winnen en het tweede is dat het afhankelijk is van resultaten elders. Het eerste heb je zelf in de hand. Voor de rest is het afwachten….

Bekijk hier het programma en de stand

Archieffoto Kees Verhaar

Voorbeschouwing Altior – Teylingen

TAVV leidt beschamende nederlaag in laatste thuiswedstrijd