Voorbeschouwing Lugdunum – Nieuwkoop

Leiden | De platvissen hebben zichzelf een slechte dienst bewezen door totaal onverwacht op eigen veld te verliezen van de nummer laatst in de tussenstand. Vooral in Noorden was men met dit resultaat verre van blij, want de kleine marge werd ondanks de winst van de koeten in stand gehouden hiermee. De Nieuwkopers moeten de achtervolging gaan inzetten en met directe concurrent voor de ereplaatsen Lugdunum deze zaterdag de strijd aangaan.

Ondanks die nederlaag hebben de mannen van Michel Strating nog altijd uitzicht op de derde plaats. Het gaatje is drie punten met Sporting Leiden en Lugdunum. Laten dit nu de tegenstanders zijn die de oranjehemden nog moeten treffen, dus hebben zij alles nog in eigen hand. Máár dan moeten de vele gecreëerde kansen er wel in, want anders lijkt alles op voorhand een kansloze missie.

Op 1 december van het vorige jaar wist Nieuwkoop een royale zege te behalen tegen de groen-witten uit Leiden. Het werd maar liefst 5-0 en dat was een revanche van een week eerder toen het hard onderuit ging tegen Sporting Leiden. Lugdunum zal wraak willen halen op die smadelijke nederlaag van toen. Dat Nieuwkoop niet in zijn beste fase van het seizoen zit weten wij eerlijk gezegd niet met zekerheid te stellen. Want de ene week is duidelijk de andere niet, zo is reeds eerder gebleken.

Bekijk hier het programma en de stand

Archieffoto Kees Verhaar. Inzet: Frank Veelenturf

André van der Voort, 0172SPORT, column, Zeg het Voort!

Het ronselen is begonnen…

0172SPORT, NSV'46, vv Swammerdam, Daan Koot, Bas Kalshoven

Voorbeschouwing BSC’68 – NSV’46