Voorbeschouwing inhaalwedstrijd Zevenhoven – Sportief

Zevenhoven | Tweeënhalve week geleden werd de derby tussen Zevenhoven en Sportief afgelast door meerdere coronagevallen bij de ‘The Green-White Army’. Hierdoor is de wedstrijd verplaatst naar dinsdagavond 8 maart en dan wordt er om 20:00 uur afgetrapt op het kunstgrasveld aan de Stationsweg in Zevenhoven.

Beide ploegen hebben een goed weekend achter de rug. Zevenhoven won met 0-1 bij Linschoten en lijkt definitief afstand te hebben genomen van de gevarenzone. Goed was het voetbal allerminst en met drie punten kreeg men wellicht zelfs iets teveel van het goede. Voor Zevenhoven is het wel een aderlating dat Marco Pellegrom de wedstrijd tegen Sportief aan zijn neus voorbij ziet gaan. De aanvalsleider kreeg tegen Linschoten twee makkelijk gegeven gele kaarten en daardoor moet met de topschutter missen.
De andere topschutter, die van Sportief, is wel van de partij. Echter eiste niet Stijn Molenaar, maar invaller Youri Querreveld dit weekend een hoofdrol voor zich op. Op bezoek bij de gedoodverfde titelfavoriet SCH ’44 zorgde hij in de blessuretijd voor de 1-1. In de ultieme slotfase zat er zelfs nog bijna een overwinning in en daarmee heeft Sportief vertrouwen getankt nadat het eerder tegen twee zeperds was aangelopen.
Voor beide ploegen staat er veel op het spel. Bij een overwinning sluit Zevenhoven aan bij de top-6 en doet het weer helemaal mee om de prijzen. Sportief moet eigenlijk winnen in de strijd om lijfsbehoud. Beide ploegen hebben dan ook niets aan een gelijkspel en alle ingrediënten, met uitzondering van de derde helft, lijken dan ook aanwezig om er een mooie pot voetbal van te maken. Ondanks het gemis van Pellegrom denken wij dat Zevenhoven toch aan het langste eind gaat trekken en wordt het in onze ogen een krappe overwinning voor de geelhemden.
Poule tip: 2-1

Er zijn dubbele punten te verdienen bij Zevenhoven – Sportief, dus vergeet niet je voorspellingen voor de poule in te vullen!

Archieffoto: Gerard Haak

Nieuwkoop boekt op slechte grasmat eenvoudige zege op Gouda

Drie hardloopwedstrijden in september, Oranjeloop verplaatst