Nieuwkoop boekt op slechte grasmat eenvoudige zege op Gouda

Gouda | Nieuwkoop wil definitief afscheid nemen van de onderste regionen waar het een lange tijd in bivakkeerde. Aan het programma ligt het niet, deze is de oranjehemden momenteel gunstig gezind. Vorige week zette het de opmars richting de middenmoot al in met een zege op VVC, deze week moest het eveneens noodlijdende Gouda er aan gaan geloven.

De ondergrond in Gouda was niet al te goed en hier hadden beide ploegen last van. De ploeg van Manfred van den Bosch ging hier echter het beste mee om zag ook rechtervleugelverdediger Rick Pouw: ‘Het veld was erg slecht waardoor het soms wat rommelig oogde allemaal. Maar we hadden ook fases dat we heel behoorlijk voetbal lieten zien. Daar komen ook de doelpunten uit. Het verschil met eerder dit seizoen is dat we nu wél scoren, en op de juiste momenten.’

De momenten waar Pouw op doelde waren voor de rust. Tweemaal was Sam Vijfhuizen de gevierde man. De 0-1 maakte de aanvalsleider op aangeven van Boy Vork uit een corner, het tweede doelpunt anticipeerde Vijfhuizen goed op een mooie lange bal van achteruit van Niels van Rijn. De afronding over de Goudse doelman was eveneens fraai.
Gouda zette hier weinig tot niks tegenover. ‘We hebben nagenoeg niks weggeven. Uit standaardsituaties waren ze wel wat dreigend, maar echte uitgespeelde kansen kregen ze nagenoeg niet. In de eerste helft één volgens mij’, keek Pouw terug.

In de tweede helft besliste Dave Verhage de wedstrijd vanuit een vrije trap. Dat de bal onderweg nog werd aangeraakt en van richting veranderde deerde uiteraard niemand. Gouda kreeg nog wel een strafschop toen Chiel Groenewoud een aanvaller van Gouda naar de grond werkte. ‘Misschien wat makkelijk gegeven, dit was typisch het geval van een aanvaller die komt meeverdedigen…’

Invaller Thijs van der Zon maakte schoot in de slotfase de wedstrijd definitief in het slot en op grandioze wijze. Een mooie uitbraak over meerdere schijven kwam terecht bij Verhage die de bal voorgaf. Van der Zon nam het leer vanuit de lucht in één keer op de slof en liet de Goudse goalie andermaal kansloos.

Door de overwinning steeg Nieuwkoop wipte het over Sporting Leiden heen naar plek negen. Komend weekend ontvangt men de Leidse opponent, een mooie kans om hen op een grotere achterstand te zetten.