Voorbeschouwing GDA – Altior

Den Haag | Horde één is met goed gevolg genomen vorige week. Thuis tegen ONA bleven de punten in Langeraar en dat geeft de oranjehemden wat lucht. Horde nummer twee doemt op in Den Haag, waar ‘de zwakke broeder’ de manschappen van Manfred van den Bosch met alle egards zal ontvangen…

Ondanks het magere puntenaantal van de thuisploeg moeten we tóch even een waarschuwend vingertje opsteken. Want zó makkelijk ging het namelijk niet in Langeraar. De doelpunten vielen als rijpe appelen van de bekende boom (acht stuks maar liefst) en aanvallend stak Altior die middag in uitstekende vorm. Defensief zal men de zaken ook op orde moeten hebben, wil het niet per ongeluk tegen een zeperd aanlopen.

Het lijkt er echter wel op dat de naïviteit van het begin behoort tot het verleden. De Langeraarders bezitten nu eenmaal meer offensieve daadkracht dan defensief vermogen en juist met dat hebben zij hun beste wedstrijden gespeeld dit seizoen. Hierin heeft men stappen gemaakt in de loop van deze competitie en dat uit zich ook in de resultaten.

Qua statistieken hoeft Altior niet bang te zijn. Echter moet men vanaf minuut één geconcentreerd te werk gaan en de tegenstander de wil opleggen. Gezien het belang hiervan (het veilig stellen van nóg een jaar tweede klasse) is dat geen overbodige opmerking. Wij van de redactie gaan uit van drie punten voor Altior, dat daarmee een flinke stap kan zetten in de richting van lijfsbehoud.

Bekijk hier het programma en de stand

Archieffoto Hilda van Welzen

Voorbeschouwing IJsselmonde – Nicolaas Boys

0172SPORT, NSV'46, vv Swammerdam, Cas van den Hoorn, Lars Kremer

NSV’46 doet uitstekende zaken in aanloop naar degradatiekraker