0172SPORT, NSV'46-Zevenhoven, Kamiel Disseldorp, Nick Mooren

Voorbeschouwen met Kamiel Disseldorp en Nick Mooren op NSV’46 – Zevenhoven

Noorden | Komende zaterdag staat de derby NSV’46 tegen Zevenhoven op het programma. Voor ons altijd een moment hier een extra lichtje op te schijnen. Lange tijd leek het erop dat één van beide ploegen zich zou verzekeren van de eerste periodetitel, echter bezweken zowel de wit- als geelhemden uiteindelijk onder de druk en zagen zij BSC ’68 er als lachende derde mee vandoor gaan. Dit affiche betekent de eerste wedstrijd van de tweede periode, hoe kijken de ploegen terug op de eerste periode, op het vervolg van de competitie én op de derby? We vroegen het Kamiel Disseldorp en Nick Mooren, die beide als aanvallers aan de aftrap zullen verschijnen zaterdag.  

Kamiel als thuisspelende ploeg beginnen we bij jou. Afgelopen weekend grepen jullie naast de periodetitel, hoe is die tik aangekomen?
“Afgelopen zaterdag hebben we inderdaad een grote tik te verwerken gekregen, maar over de hele wedstrijd gezien was het wel een terechte uitslag. Het is alleen jammer dat de scheidsrechter ook zo graag zijn stempel wilde drukken. Maar wat ik zeg, een gelijkspel was denk ik verdiend, we hebben het dan ook al eerder laten liggen en niet alleen tegen Teylingen. Vooral de uitwedstrijd tegen SJC hadden we moeten winnen. Daar hebben we echt heel veel kansen laten liggen. Ik wil niet te veel wijzen naar externe factoren maar daar floot dezelfde scheids en ook die keer mocht hij zichzelf de hoofdrolspeler noemen…”

Nu greep dus BSC ’68 als lachende derde de periode, want Zevenhoven haakte al eerder af. Maakt dit de ploeg uit Benthuizen de favoriet of zie je een andere ploeg er met het zilverwerk vandoor gaan?
“Nee BSC is denk onze grootste concurrent, niet de favoriet. Ik denk namelijk nog altijd dat wij kampioen gaan worden. Als straks onze ziekenboeg leegstroomt en we weer op volle oorlogssterkte zijn en we goed door deze periode heen zijn heb ik er alle vertrouwen in. Naast BSC zie ik Zevenhoven ook nog als concurrent. Er is al gebleken dat iedere ploeg het elkaar lastig kan maken, kijk maar naar alle uitslagen.”

Nick ook jullie waren dicht bij de eerste periode maar grepen er uiteindelijk net naast… Hoe kijk jij terug op de eerste periode?
“We begonnen met overwinningen op BSC en Meerburg sterk en vol vertrouwen aan de periode. Tegen Kickers en Warmunda hebben we punten laten liggen door niet ons eigen spel te spelen, maar mee te gaan in de lange ballen van de tegenstander. We zijn een team dat moet voetballen om kansen te creëren, we moeten het niet hebben van de fysieke duels. Wanneer we hierin meegaan maken we het onszelf onnodig lastig. Helaas grijpen we nu naast de periode, maar belangrijker is dat we aan het eind van het seizoen in de top-3 staan, er is nog niks aan de hand.”

“Zevenhoven heeft achterin een paar aardige slagers staan”

Kamiel heeft ondanks dat veel vertrouwen in een Noordense zege

Tegenstander NSV’46 had hem afgelopen weekend helemaal voor het grijpen, hebben zij hier nog last van denk je?
“Ik denk niet dat ze hier heel erg mee zitten, ook voor hun is het zaak om bovenin te eindigen en is er genoeg om voor te spelen. Volgens mij is Teylingen ook geen slechte tegenstander en miste NSV weer een aantal belangrijke spelers, dus dan is het ook wel te verklaren. Ook is deze derby altijd een wedstrijd op zich, ik verwacht niet dat het mislopen van de periode hier verandering in zal brengen.”

Ja Kamiel en dan staat nu de derby voor deur. Niet de minste tegenstander om de draad weer tegen op te pakken lijkt me?
“Zevenhoven heeft een prima ploeg, op elke linie hebben ze goede spelers lopen. Achterin hebben ze een paar aardige slagers staan die wat onreglementaire Jiujitsu-worpen niet zullen schuwen. Maar ze zijn wel extreem wisselvallig als je naar de uitslagen kijkt. We zullen in ieder geval een goede pot moeten spelen om te winnen.”

Dat winnen moet dan wel gebeuren met een uitgekleed elftal. Je gaf het al aan dat de ziekenboeg vol zit en er een aantal belangrijke pionnen ontbreken… Baart dit je zorgen voor zaterdag?
“Wij missen bijna ons hele middenveld en ook op andere posities is het elke week schuiven qua blessures, dat is zeker puzzelen voor onze trainer. Zaterdag zag je ook dat we zoekende waren het eerste half uur. Toch vulde de jongens die speelden het uiteindelijk goed in en hebben we er met zijn allen voor gevochten. Dat wordt nu gevraagd en dat is dus wat ik zaterdag ook weer verwacht.”

Hoe denk jij over de wedstrijd tegen ‘de koeten’ Nick? Ook overtuigd van de winst zoals Kamiel? Wat denk jij dat het voor wedstrijd gaat worden?
“Het zal weer een beladen potje worden met veel strijd van beide kanten. Door het mislopen van de periode hebben we allebei nog alles om voor te spelen en dat begint zaterdag. We zullen er alles aan doen om deze wedstrijd te winnen om zo ook de tweede periode goed te beginnen en weer aan de koppositie te kunnen denken.”

Je bent dit seizoen weer basisspeler en lijkt herboren. Wat heeft de nieuwe trainer met je gedaan?
“Ik ben blij om weer elke week te spelen en gelukkig gaat het goed. De voorbereiding gaf het hele team vertrouwen en de trainer zorgt voor een duidelijke speelwijze waarin iedereen weet waar hij aan toe is. Als spits probeer ik mezelf vooral te verbeteren in de duels en het vasthouden van de bal zodat we verder kunnen voetballen. Door het aanvallende spel dat we nu spelen creëren we veel kansen en dan is het aan mij en Marco (Pellegrom, red.) om de goals te maken. Deze wisselwerking gaat steeds beter, al blijf ik tot nu toe wat achter op het aantal goals…”

Ook jij bent lekker bezig dit seizoen Kamiel, je loopt bijna één op één… Ga je nog meedoen om onze onze gouden schoen of zie je dat niet meer gebeuren?
“Nou ik zie de gouden schoen steeds verder uit het zicht raken doordat er bij Sportief een op losgeslagen buffel voorin loopt. Ik probeer gewoon elke week belangrijk te zijn en vind een assist net zo belangrijk als een goal.”

Vorig seizoen was je tijdens de derby in Noorden met een hattrick de grote held, dat scenario teken je weer voor denk ik?
“Daar teken ik zeker voor, maar ik teken vooral voor een overwinning. Op welke manier dan ook!”

“Een derby is altijd een wedstrijd op zich, dus ik denk niet dat NSV last gaat hebben van het mislopen van de periode”

Nick over de ontknoping van de eerste periode

Nick waar ligt volgens jou de kracht van NSV’46 en waar zijn ze te pakken?
“Ze hebben een aantal goede voetballers, maar ook een paar harde werkers in het team. Met Kamiel en Robin van Koert hebben ze twee handige spitsen die ze vaak via de lange bal willen bereiken om vanuit daar te gaan voetballen. Aan ons om te zorgen dat we achterin scherp zijn en ook de duels ingaan om de tweede bal te winnen. Dan kunnen we zelf gaan voetballen en komen we in onze kracht om deze wedstrijd te kunnen winnen.”

Kamiel aan jou dezelfde vraag: Waar schuilt het gevaar bij Zevenhoven en hoe gaan jullie ze pakken?
“Ik denk dat Zevenhoven vooral gevaarlijk is bij corners en vrije trappen. Ook hebben ze een paar snelle spelers die er snel uit kunnen komen. Maar ik praat liever over onszelf. Wij zijn de afgelopen seizoenen hechter geworden, meer een team. We willen net dat stapje extra voor elkaar zetten en dat gaat zaterdag de doorslag geven!”

Durven jullie een voorspelling over de wedstrijd te wagen?
Nick: “Ik denk dat we met 0-2 gaan winnen. NSV is altijd een lastige tegenstander voor ons, alleen denk ik dat we dit jaar als team verder zijn. Het zou een mooie overwinning moeten worden op één van de concurrenten voor de titel.”
Kamiel: “Zoals ik al zei; wij houden de punten in Noorden. Ik zet in op een 3-2 overwinning.”

Bedankt voor jullie bijdrage heren en beide veel succes gewenst zaterdag! Uiteraard is deze derby de Jumbo Wedstrijd van de Week en speel je in onze poule dus mee voor dubbele punten. Vul nu hier je poule gelijk in!

NSV’46 komt niet langs Teylingen en verspeeld eerste periodetitel

Voorbeschouwing op speelronde 9