NSV’46 komt niet langs Teylingen en verspeeld eerste periodetitel

Sassenheim | Het is NSV’46 niet gelukt de eerste periodetitel veilig te stellen. Eerder die middag wist concurrent BSC’68 ruim te winnen van SJC. Het door blessures en afwezigen geteisterde NSV’46 wist bij de aftrap om 17.00 uur dus dat er alleen bij een driepunter gejuicht kon worden. Het liep echter anders waardoor de champagne in Benthuizen ontkurkte.

NSV’46 had in de openingsfase niks in te brengen en liep het eerste kwart van het duel eigenlijk alleen maar achter de tegenstander aan. Teylingen startte furieus, schoof steeds verdedigers door waardoor het Noordense middenveld, waar nogal wat mensen gemist worden, compleet werd overlopen. Het was wachten op de openingstreffer van de thuisploeg. Jim Groenendijk wist eerst nog middels een acrobatische actie een doelpunt te voorkomen, maar tien minuten voor rust vond de thuisploeg dan toch waar het al vanaf het eerste fluitsignaal naar op zoek was. Gek genoeg viel de 1-0 in een fase dat de ploeg van Robert Swart een antwoord begon te vinden op de goede openingsfase van de tegenstander. De Noordenaren kwamen beter in het duel en vonden wat meer rust om onder de druk uit te komen. Voorin lag dan ook de ruimte en deze werd niet lang na de 1-0 gevonden bij Kamiel Disseldorp. De snelle spits hield het overzicht en bediende de aangesloten Cas van der Hoorn die de gelijkmaker noteerde. Vlak voor rust kwam NSV’46 zelf ook nog op een 1-2 voorsprong. Een foute pass in de opbouw belandde in de voeten van Lars de Jong die een paar meter met het speeltuig dribbelde om vervolgens droog uit te halen en de doelman kansloos te laten.

De tweede helft was een kopie van het einde van het eerste bedrijf. Teylingen bleef drukken maar NSV’46 hield de boel dicht en gokte op de ruimtes die de thuisploeg bood. Dit bleek bijna succesvol toen De Jong vlak na rust na weer een verkeerde inspeelpass de keeper kansloos liet. Helaas voor alles en iedereen met een Noordens hart voorkwam de lat de 1-3. Met name Disseldorp en De Jong bleven gevaar stichten waardoor het duel beide kanten op gaan.

Na iets meer dan een uur spelen betekende een geweldige ketser van Bas Kalshoven de gelijkmaker. De sluitpost ving de niet al te beste doelpoging in eerste instantie maar liet ‘m vervolgens los en zag het leer via zijn handen en de paal in het doel belanden…

“Gezien de wedstrijd een terechte eindstand, maar wij verdienen natuurlijk gewoon een strafschop”

Een teleurgestelde Stefan van Tol moest zijn woorden zorgvuldig kiezen

Alleen winst volstond dus de bezoekers moesten wat meer uit de schulp kruipen. De sterk spelende Mika Valentijn was eerst met een schot gevaarlijk, niet veel later leek hij op weg naar de 2-3. In het strafschopgebied aangekomen werd de boomlange Langeraarder echter naar het gras getrokken en daar kon maar één straf op staan: strafschop. Tot ieders verbazing wuifde scheidsrechter Frank van Polanen de overtreding echter weg. Fluiten deed hij wel, maar hij legde het spel enkel stil om invaller Menno de Jong zijn tweede gele prent te tonen voor protesteren. In het tumult werd ook NSV’46-trainer Swart nog op de bon geslingerd. Maar zijn ploeg trok nog eenmaal alle registers open en met een man minder dwong het de thuisploeg achteruit op zoek naar de winnende treffer. Teylingen snakte inmiddels zichtbaar naar het eindsignaal en hielden stand waardoor het duel eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Aanvoerder Stefan van Tol was na afloop teleurgesteld maar ook realistisch. “Gezien de wedstrijd een terechte eindstand, maar wij verdienen natuurlijk gewoon een strafschop. Dat hij ‘m niet geeft en dan Menno zo makkelijk een tweede gele kaart geeft voor zo weinig is ongelooflijk. Deze man was ook al niet op onze hand tegen SJC en had zich gestoord aan onze supporter deelde hij me voor het duel in een verplicht onderonsje al mee. Daar was hij niet van gediend dus we moesten oppassen, bizar. Na de wedstrijd moest hij ook nog even langslopen en probeerde hij ons met een opmerking nog uit de tent te lokken. Maar genoeg over die man. Zoals ik al zei is een gelijkspel niet raar, Teylingen was grotendeels de bovenliggende partij, vooral in het eerste half uur. We moesten wat omzetten om de grip te krijgen, maar daarna zijn we echt een paar keer heel gevaarlijk geweest en komen we verdiend op voorsprong. Het is zuur dat Bas vervolgens zo in de fout gaat, dat kost je vandaag uiteindelijk de winst. Maar dat we überhaupt om de periodetitel speelden hebben we ook te danken aan Bas want tot nu toe speelt hij een ijzersterk seizoen en hield hij ons meermaals op de been. We hebben vandaag ondanks vele afwezigen met z’n allen geknokt voor een beter resultaat, helaas gaat de periode naar BSC ’68.”