Voorbeschouwing op speelronde 9

Van de redactie | Dit weekend blikken we onder meer vooruit op de derby NSV’46 – Zevenhoven. Beide ploegen waren lang in de race voor de periodetitel, maar bezweken uiteindelijk alsnog. Bij de Noordenaren zal de dreun het hardst zijn aangekomen, daar zij het tot de vorige speelronde in eigen hand hadden. Het wordt ongetwijfeld een mooie editie van deze altijd beladen derby. Aarlanderveen pakte de periodetitel wel, is nog ongeslagen en gaat nu vol voor het kampioenschap. Wel kan het de hete adem van Nieuwkoop gaan voelen wanneer ook zij blijven winnen. Sportief speelt ook voor het kampioenschap en staat eindelijk weer eens voor een krachtmeting. En dat is lekker een week voor het duel om de koppositie. Nicolaas Boys heeft ook de weg omhoog gevonden en treft nu laagvlieger Kickers. TAVV en Altior gaan nog niet echt lekker, maar onze galzen bol geeft aan dat beide niet gaan verliezen dit weekend!

TAVV – Foreholte
Het is voor TAVV te hopen dat de gifbeker nu helemaal leeg is. Met slechts twee punten uit acht wedstrijden is men vooralsnog het lelijke eendje in de tweede klasse D. Kwalitatief gezien zou TAVV ‘gewoon’ mee moeten kunnen doen op dit niveau, maar het gebrek aan scorend vermogen en individuele fouten breekt de ploeg van Dennis Tijssen vooral op. Inmiddels is het vertrouwen tot een nulpunt gedaald. Een goed resultaat kan zomaar het tijd doen keren en vrijwel elke wedstrijd liggen er ook kansen om punten te pakken. En punten heeft men hard en snel nodig, want de achterstand op de veilige achtste plaats is inmiddels al opgelopen tot tien punten. Een wonder lijkt dan ook nodig om het vege lijf te redden, maar met twee overwinningen op rij kan men zomaar weer de aansluiting vinden. Laten we eerst maar met een overwinning op Foreholte beginnen, de huidige nummer zes op de ranglijst. Zij wonnen afgelopen weekend met 2-1 van RCL en hielden de ploeg uit Leiderdorp hiermee van de periodetitel af. Het lijkt dan ook opnieuw een lastige wedstrijd voor TAVV te worden, we gaan echter voor een verrassing!
Poule tip: 1-0

Blauw-Zwart – Aarlanderveen
De eerste prijs van het seizoen is binnen en daardoor heeft Aarlanderveen zich verzekerd voor de nacompetitie. Dit smaakt echter naar meer voor de ploeg van Sander van Dijk, want zijn ploeg wil nu voor het kampioenschap gaan en geef ze eens ongelijk. In de eerste acht wedstrijden wist men met zes overwinningen en twee gelijke spelen indruk te maken. Daarnaast heeft Van Dijk vooralsnog de beschikking over een nagenoeg fitte selectie en ligt de ondergrens veel hoger dan afgelopen seizoen. Dit weekend gaat men op bezoek bij Blauw-Zwart in Wassenaar. Blauw-Zwart is vooralsnog middenmoter, maar liep uit bij Nieuwkoop wel tegen een grote zeperd aan. Voor Aarlanderveen is vooral te hopen dat de scherpte gebleven is, dan denken wij dat er opnieuw drie punten aan het seizoenstotaal bijgeschreven kunnen worden. Met spelers als Thom Nouwens, Killian Bouwhuis en Moussa Kalisse weet men ook altijd wel te scoren.
Poule tip: 1-3

DWO – Nieuwkoop
DWO gleed in korte tijd af van koploper naar subtopper. Al twee wedstrijden op rij moeten de Zoetermeerders hun meerdere erkennen aan de tegenstander. Nieuwkoop zit juist in een goed flow, won zijn laatste twee wedstrijden en moest alleen in de eerste wedstrijd van het seizoen een nederlaag slikken. Net als de afgelopen twee weken treft Nieuwkoop een ploeg dat net iets hoger staat en bij winst voorbij wordt gegaan. Er kan dus wederom geklommen gaan worden. De oranjehemden scoren gemakkelijk en zijn inmiddels samen met koploper Aarlanderveen de meest productieve ploeg. Ook is het defensief steeds sterker aan het worden en krijgt men amper tegengoals te verwerken. Dit alles biedt ons het vertrouwen om de mannen van Boris van Es andermaal op winst te zetten.
Poule tip: 0-2 

NSV’46 – Zevenhoven
Door de onverwachte nederlaag van Zevenhoven bij Warmunda had NSV’46 de periodetitel voor het grijpen. Men hoefde bij Teylingen alleen maar te winnen, maar een zeldzame fout van Bas Kalshoven leidde duur puntverlies in waardoor BSC ’68 er met de periode vandoor ging. NSV’46 is nog altijd ongeslagen, het speelde wel al vier keer gelijk. Wel is het fijn dat men direct na de deceptie moet aantreden in de derby. Dit blijft natuurlijk een wedstrijd op zich en de laatste jaren stond men vrijwel elke keer aan de goede kant van de score. Wel staat er dit seizoen een sterker Zevenhoven en mist de thuisploeg momenteel een handvol belangrijke krachten wegens blessures. Daarboven op kwam nog de schorsing die Menno de Jong opliep door zijn twee gele kaarten tegen Teylingen. Zevenhoven hoopt eindelijk weer eens van NSV’46 te winnen, maar of dat dit weekend al gaat lukken? Gezien de blessures aan Noordense zijde zouden we zeggen dat de bezoekers licht favoriet zijn, maar de Noordense teamgeest is verbeterd en men loopt in dit soort situaties tegenwoordig net een stapje extra voor elkaar. En dat stapje extra zal zaterdag ongetwijfeld verlangd worden… We kunnen voor deze derby dan ook geen winnaar aanwijzen en houden het op een doelpuntrijk gelijkspel.
Poule tip: 2-2

Nicolaas Boys – S.V. Kickers ’69
Inmiddels is Nicolaas Boys weer terug in de top-5 en nu komt er ook nog eens een programma aan waarbij je denkt dat een mooie klassering voor de winter in het verschiet ligt. Echter hebben de Nieuwveners het vaak ook lastiger tegen de kleintjes en dat moeten we Kickers ’69 uit Leimuiden zeker noemen. Zij wisten pas eenmaal dit seizoen te winnen en dat was uitgerekend tegen Zevenhoven. Nicolaas Boys is dus gewaarschuwd en van onderschatting mag dan ook zeker geen sprake zijn. Langzamerhand begint het elftal van Mo Bougrine steeds makkelijker het net te vinden en de defensie begint ook steeds stabieler te ogen. We verwachten dan ook niets minder dan drie punten voor Nicolaas Boys, maar een echte monsterscore zal uitblijven. De Kickers kunnen de laatste wedstrijden steeds beter partij geven, maar desondanks heeft het nog weinig punten kunnen afsnoepen. Nicolaas Boys gaat in onze ogen dan ook aansluiting vinden met minimaal één van de twee buurverenigingen.
Poule tip: 3-1

vv UNO – Sportief
Eindelijk eens tegenstand voor de mannen van Johan Peper. Tenminste op papier… Tegenstander vv UNO staat namelijk op de vierde plaats. Wel werden er in acht duels al acht punten verspeelt door d e ploeg uit Hoofddorp. Onder meer THB – dat door Sportief genadeloos werd afgeslacht met 13-2 – wist de volle buit te pakken tegen Hoofddorpers. Sportief is dus ook in dit duel weer de torenhoge favoriet en lijkt alleen concurrentie te hebben van koploper MMO. Volgende week treffen de mannen van Peper en de ploeg uit Hoogmade elkaar dan eindelijk, tot die tijd moet men in het spoor blijven en kan het zich dus geen fouten permitteren. Wordt er ‘gewoon’ gewonnen van UNO dan kan men volgende week gaan in het onderlinge duel gaan spelen om de koppositie.
Poule tip: 1-4

DCG – Altior
Wat kunnen we nog zeggen over de kansen van Altior? Kijkend naar de stand ziet het er somber uit. Zeker wanneer je ook de verzwaarde degradatie- en nacompetitieregeling meeweegt. De Langeraarders hebben het lastig, maar troffen in de eerste acht wedstrijden wel al de complete top-5. En we kunnen gerust spreken van een top-5 want alle ploegen daaronder ervaren een gat naar die posities. Er zijn dus echt nog wel kansen voor Altior om te klimmen, maar dan moet het wel punten pakken tegen de concurrentie. De tegenstander van dit weekend is de hoogst geklasseerde ‘concurrent’ en staat op de zesde stek. DCG kreeg tot dusverre maar tien tegentreffers, de helft minder dan Altior dat (met nog twee ploegen) de meest gepasseerde verdediging heeft van deze klasse. Scoren heeft DCG moeite mee. Wanneer de mannen van Arjan van der Laan gefocust zijn en de rijen gesloten kunnen houden zou er wel eens een resultaat in kunnen zitten.
Poule tip: 0-0

De wedstrijd van de week is de derby tussen NSV’46 en Zevenhoven. Ook kans maken op de JRM Reizen voetbalreis of iedere week op het Jumbo shoptegoed van € 50,-? SPEEL DAN MEE!
Meld je hier aan voor de leukste voetbalpoule van de gemeente Nieuwkoop!

Archieffoto: Kees Verhaar

0172SPORT, NSV'46-Zevenhoven, Kamiel Disseldorp, Nick Mooren

Voorbeschouwen met Kamiel Disseldorp en Nick Mooren op NSV’46 – Zevenhoven

TAVV en Dennis Tijssen na dit seizoen uit elkaar