Volwassen TAVV boekt zakelijke overwinning

Ter Aar | Vaak zie je dat een ploeg in de eerstvolgende wedstrijd na het behalen van een (periode)kampioenschap puntverlies lijdt. TAVV liet zich tegen FC Oegstgeest echter van zijn beste kant zien en boekte een degelijke 2-0 overwinning.

Bij TAVV ontbrak de geschorste Donny van der Neut en daardoor keerde Chiel Konings terug in de basiself. Hierdoor schoof Randy Verwoerd door naar het middenveld. De wit-blauwen hadden in de eerste helft het betere van het spel en kwamen door een treffer van Eric van der Hout aan de leiding. De talentvolle vleugelaanvaller maakte alweer zijn tiende doelpunt van het seizoen.

‘Onze tactiek en afspraken zijn helder, het maakt niet uit wie er op welke positie spelen’

Sebastiaan van der Voorn | Verdediger TAVV

In de tweede helft verdubbelde aanvoerder Randy Verwoerd de score, ditmaal zorgde Van der Hout voor het voorbereidende werk. Na de 2-0 kroop FC Oegstgeest eindelijk uit zijn schulp en tien minuten voor tijd kreeg men de ideale mogelijkheid op de aansluitingstreffer. Echter werd de toegekende strafschop gekeerd door doelman Rodney Pater, die zich daarmee opnieuw tot ‘man of the match’ manifesteerde en daarmee ook extra goede zaken deed voor de Woninginrichting-Aanhuis.nl Gouden Handschoen. Uiteindelijk werd er in de slotfase niet meer gescoord en mocht TAVV opnieuw drie punten bijschrijven aan het seizoenstotaal.

Sebastiaan van der Voorn sprak na afloop over een volwassen overwinning. ‘Het is mooi om te zien dat onze tactiek en afspraken bij de gehele selectie helder zijn en dat het niet uitmaakt wie er op welke positie spelen. Vandaag speelde er zeker een stuk of vier spelers op een andere positie dan normaal. Maar in het veld zie je dat wij daar totaal geen last van hebben. Moet je straks eens kijken als Lars van der Pijl, Yannick Otto, Yassine El Mariami, Donny van der Neut, Lyndon de Bruijn en Youri Looyestein weer 100% fit zijn. Ik heb nog nooit zo’n goeie en brede selectie meegemaakt.’

Bekijk hier de uitslagen en de stand

Opstelling TAVV:
Rodney Pater; Luke van Veen, Sebastiaan van der Voorn (Lars van der Pijl), Jesse Modderaar, Chiel Konings; Björn Valentijn, Jeffrey Pieterse (Roel Vogel), Nick Straver, Randy Verwoerd © (Yannick Otto); Eric van der Hout (Robin van Koert), Dorus Boddeke (Lyndon de Bruijn)

Archieffoto Kees Verhaar

Voorbeschouwen met Tobias van der Voorn en Mitchel Pijpers op Zevenhoven – NSV’46

Koploper FC Oudewater en Aarlanderveen vermaken het publiek