Koploper FC Oudewater en Aarlanderveen vermaken het publiek

Oudewater | FC Oudewater en Aarlanderveen maakten er een enerverende voetbalmiddag van, waar na afloop een terechte puntendeling op het scorebord stond (3-3). Toch zag het hier in de beginfase niet naar uit voor de ploeg van Sander van Dijk.

FC Oudewater schoot als een komeet uit de startblokken en stond na het eerste kwart al op een 2-0 voorsprong. Aarlanderveen liet de koppies niet hangen en stelde nog voor de rust orde op zaken. Eerst was het Thom Nouwens die met een van richting veranderde vrije trap voor de 2-1 zorgde en daarna zorgde Luca Janszen voor de gelijkmaker. Een afgeslagen corner werd door Nouwens nogmaals ingebracht en door Janszen prachtig binnen gekopt.

‘Van beiden kanten was er een heel hoog tempo met veel kansen’

Sander van Dijk | Trainer Aarlanderveen

Na de rust kwam de thuisploeg opnieuw aan de leiding, maar opnieuw kwam Aarlanderveen langszij. Nouwens bediende Alessio van der Straaten in de loop, die de bal vervolgens één-op-één met doelman Bart Meuleman binnenschoot: 3-3. Beide ploegen kregen daarna nog kansen om alsnog aan het langste eind te trekken, maar gescoord werd er niet meer.

Aarlanderveen oefenmeester Sander van Dijk sprak over een terechte uitslag. ‘Het was een leuke en open wedstrijd. Van twee kanten werd er een heel hoog tempo gehanteerd. Er waren veel kansen en daardoor ook wel wat fouten en slordigheden.’ Door de uitslagen op de andere velden is Aarlanderveen ondertussen wel afgezakt naar de zesde plaats op de ranglijst.