Voorbeschouwen met Tobias van der Voorn en Mitchel Pijpers op Zevenhoven – NSV’46

Zevenhoven | Op tweede Paasdag staat de derby sv Zevenhoven – NSV’46 op het programma. Dit beloofd een spektakelstuk te worden daar de ploegen elkaar nauwelijks ontlopen. De geelhemden staan één plaatsje hoger op de ranglijst en vergaarden tot nu toe drie punten meer dan de Noordenaren. NSV’46 hield zaterdag voorafgaand aan de derby koploper Woerden op een gelijkspel, Zevenhoven speelde een matige pot op bezoek bij VEP en verspeelde twee dure punten. Hoe staan beide ploegen er voor en hoe kijken ze naar elkaar? Wij spraken met Zevenhoven-middenvelder Tobias van der Voorn en NSV’46-aanvaller Mitchel Pijpers, die enkele seizoenen geleden nog het gele shirt van Zevenhoven droeg… 

Tobias, om met jou als thuisspelende ploeg te beginnen. Je heb in de eerste seizoenshelft nauwelijks gespeeld, wat was er precies aan de hand met je en hoe gaat het nu?
‘Klopt inderdaad, de eerste seizoenshelft heb ik meer langs de zijlijn gestaan dan in het veld, dit kwam door een ontstoken hartzakje. Hierdoor heb ik drie maanden niet door mogen sporten en veel rust moeten houden. En na die drie maanden heb ik alles weer rustig moeten opbouwen. Maar ik heb het gevoel dat ik er alleen maar sterker uit ben gekomen. Nu gaat het allemaal weer goed kan ik weer negentig minuten spelen en dat doe ik ook het liefst.’

Dat moet een zware periode zijn geweest… Maar nu je terug bent in het elftal is het wel weer gaan lopen. Is dat toeval of heb je ook direct je stempel kunnen drukken op het het team?
‘Ik krijg het inderdaad veel te horen dat het beter gaat sinds ik terug ben, maar ik ben van mening dat je het met het team moet doen. Ik probeer wel altijd in teamverband te voetballen en dat lijkt wel goed te werken.’

Mitchel, daar waar Zevenhoven slecht aan het seizoen begon maar zich herstelde spelen jullie een zeer wisselvallig seizoen. Waar ligt dit volgens jou aan?
‘Ja klopt. We hebben dit seizoen last van veel wisselingen binnen het team. Mede door blessures zoals bij Kevin en Lars en nu weer Menno en mijn schorsing die ik nog had staan, heeft de trainer veel positiewisselingen moeten doorvoeren. Hierdoor zijn we lang zoekende geweest wat je terugziet in de resultaten.’

Keek jij op van de opleving van Zevenhoven?
‘Zeker niet, dat verbaasd me niks. Zevenhoven heeft een prima selectie. Het draaide niet en dat kan gebeuren. Ze staan nu waar ze horen en hebben zich prima hersteld.’

Maar toch lieten jullie het vorig weekend na om periodekampioen te worden, Tobias. Hoe heeft het zo kunnen lopen en hoe is dit aangekomen bij jullie?
‘Ik had ook niet gedacht dat we hem nog zouden verliezen twintig minuten voor tijd. Er was niks aan de hand, totdat er een cornerbal voor ons doel omhoog gekopt werd en de spits binnen de vijf meter onze keeper hinderde, waardoor onze keeper de bal alleen nog maar in de tegenstanders zijn voeten kon boksen en die een vrije schietkans had. Dit heeft wel wat met ons gedaan, maar we kunnen er niks meer aan veranderen. We zijn nu alweer bezig met de volgende wedstrijden.’

‘Ik verwacht dit keer wel meer tegenstand van Zevenhoven want dat leek thuis helemaal nergens op!’

Mitchel Pijpers denkt dat het dit keer spannender zal worden

Dus jullie hebben de knop nu omgezet. Gaan jullie nu een poging wagen om de derde periode te bemachtigen?
‘We hebben de knop inderdaad omgezet en gaan er met z’n allen voor zorgen dat we de derde periode binnen slepen.’

Maandag staat de derby tegen NSV’46 op het programma. Uit hadden jullie eigenlijk niks te vertellen en gingen jullie terecht ondertuit. Ondanks dat je toen niet speelde, hoe kijk je terug op die wedstrijd? En heb je ditmaal wel vertrouwen in een goede afloop?
‘Ik weet dat we toen niet in een lekkere periode zaten en er veel gewisseld werd met basisspelers, nu spelen we al acht à negen wedstrijden met dezelfde basiself. We zijn allemaal fit en daarom denk ik dat we deze keer wel zullen winnen.’

Hoe denk jij hierover Mitchel? Thuis waren jullie immers heer en meester, kunnen we dit weer verwachten?
‘Dit zijn wedstrijden op zich. Onze huidige vorm is nogal wisselvallig, maar ik verwacht dat we hetzelfde kunnen opbrengen als in de thuiswedstrijd. Wel verwacht ik wat meer tegenstand van Zevenhoven dan in de thuiswedstrijd. Dat leek helemaal nergens op!’

Wat zijn de sterke punten van Zevenhoven en waar liggen de kansen maandag volgens jou?
‘De sterke punten van Zevenhoven kan ik niet benoemen aangezien we wekelijks om hetzelfde tijdstip spelen. Ik weet dat Zevenhoven een prima selectie heeft met genoeg ervaring met jongens als Jordy Zwart, Jordi Aartman, Maurits Splinter en Marco Pellegrom. Waar de kansen liggen? Zolang we met dezelfde overtuiging en instelling de wedstrijd beginnen als de thuiswedstrijd, komen de kansen vanzelf.

‘Ik krijg het veel te horen dat het beter gaat sinds ik terug ben’

Tobias van der Voorn denkt niet dat zijn terugkeer de ommekeer betekende

Je moest het dit seizoen sowieso veelal doen met invalbeurten. De laatste weken stond je wel vaak in de basis, heb je inmiddels je kans gepakt en Robert Swart overtuigd?
Ik had de pech dat ik het begin van het seizoen moest beginnen met een lange schorsing. Ik ben zeker van mening dat ik mijn kans gepakt heb. Of ik de trainer overtuigd heb? Deze vraag kan je beter aan hem stellen!

Zaterdag ontbrak je tegen Woerden wegens een vrijgezellenfeest, heeft dit gevolgen voor je basisplaats tegen je oude club?
‘Iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik hiervan vreselijk baal. Maar ik kan het feest gewoonweg niet afzeggen, maar het kan zeker gevolgen hebben, de trainer bepaalt. Ongeacht mijn teleurstelling zal ik gewoon gretig als altijd plaatsnemen op de bank.’

Terug naar jou Tobias, waar is NSV’46 te pakken en waar ligt hun kracht?
‘Ik denk dat we onze eigen spel moeten spelen en niet met hun moeten meegaan. Zij gaan alles geven om deze wedstrijd te winnen, ik denk dat dit hun kracht is.’

Bijna iedereen is vrij en er wordt dan ook veel toeschouwers in Zevenhoven verwacht. Kijk je hier naar uit?
‘Ik kijk hier zeker naar uit, ik vind het altijd mooi om te zien als er zoveel mensen langs de zijlijn staan. En uiteraard zou het mooi zijn al iedereen blijft hangen na de wedstrijd.’

Mitchel jij speelt natuurlijk tegen je oude club, je was er zelfs in je laatste seizoen aanvoerder. Waarom besloot je eigenlijk over te stappen naar NSV’46?
‘Chris (Snatersen, red.) en ik hadden een miscommunicatie. Wat precies dat doet er niet toe, we zijn goed uit elkaar gegaan en dat is het belangrijkste. Ongeacht dat het uitgesproken was, voelde het voor mij toch beter om een overstap te maken naar een andere club. Bij NSV’46 speelde een oude bekende en ik kende wat jongens uit de selectie waardoor de keuze snel gemaakt was.’

Maar aanvoerder… Had Chris Snatersen dat goed gezien, schuilt er een leiderstype in jou?
‘Dat heeft Chris zeker goed gezien!’

Tot slot, durven jullie je aan een voorspelling te wagen?
Tobias: ‘Ik denk dat we 3-0 winnen, we zijn fit en zitten in een goede flow.’
Mitchel: ‘1-2 natuurlijk!’

Bedankt mannen en uiteraard beide heel veel succes komende zaterdag. Voor deze wedstrijd – evenals alle andere nog te spelen derby’s dit seizoen – zijn er in onze Jumbo Poule dubbele punten te verdienen. Je voorspellingen nog niet ingevuld? Doe dat dan nu hier

NSV’46 verrast koploper SC Woerden en pakt terecht een punt

Volwassen TAVV boekt zakelijke overwinning